Is er een kans dat bitcoin wordt verboden in de VS?

Om te beginnen, kun je wel vaststellen dat er een hoop kritiek is. De Amerikaanse arbeidsmarkt begint af te zwakken. Afgelopen dinsdag werd bekendgemaakt dat ze er slechter voorstaan dan van tevoren werd gedacht. Dat voedt de geruchten over snelle renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank en dat is slecht nieuws voor de bitcoin koers. Dit zorgt dus ook voor opschudding in cryptoland.

Woede bij de bank

Al een aantal maanden loopt het niet zo lekker bij veel banken en zo ook bij JPMorgan. Jamie Dimon is de CEO van deze bank in de Verenigde Staten. Je zou wel rustig kunnen zeggen dat dit de grootste bank is van het land.

Bitcoin is in zekere zin een reactie op het bankwezen dat in 2008 faalde en sindsdien voor nogal boosaardige prikkels in het systeem zorgt. Nog niet zo lang geleden heeft Dimon zijn kritische standpunt over Bitcoin (BTC) in nogal scherpe woorden benadrukt. De uitspraken van Dimon zorgen voor een hoop kritiek vanuit de crypto gemeenschap. Zo wordt hij onder andere beschuldigd van hypocrisie.

Wordt Bitcoin verboden in VS

Het is niet zo gek dat mensen er een bepaalde mening over hebben. De uitspraken van Dimon klinken als volgt: “Ik ben altijd sterk tegen crypto geweest, Bitcoin, enzovoort. Zoals u [senator, red.] aangaf, is de enige echte toepassing ervan voor criminelen, drugshandelaren, belastingontduiking.”

Hij vindt dat bitcoin hier niet thuishoort en juist van alles omzeilt. Hij heeft het zelfs een vorm van fraude genoemd. Om die reden stelt hij voor om alle crypto’s zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar is dit ook iets wat daadwerkelijk mogelijk is?

Een hoop vragen

Je kunt wel begrijpen dat dit voor een hoop vraagtekens zorgt en misschien ook wel angst, maar bitcoin verbieden gaat nog niet zo makkelijk.

Het netwerk van bitcoin is over de gehele wereld verspreid en niet alleen de VS. In verschillende steden van de VS wordt er al wel gesproken over het verbieden van bitcoin mining, maar ook dit heeft nog geen garantie.

Het bedrijf Buncombe in Noord-Carolina dacht er in april nog over om een ​​verbod van één jaar in te stellen op nieuwe en bestaande bitcoin-mining-operaties. Het verbod zou de raad van commissarissen van de provincie de tijd geven om methodes te ontwikkelen die minder schadelijk zouden zijn voor het milieu.

Toch blijft het allemaal een lastige zaak, want na de mining explosie in China van 2021, is bitcoin in de VS erg populair. Misschien wel meer dan in de rest van de wereld. Om het dan zomaar in één klap te verbieden, is een onmogelijke zaak en dit zien mensen gelukkig ook wel in.

Bitcoin in de VS

Wat nu?

Een optie voor de Amerikaanse banken zou zijn om de toegang die er is tot bitcoin een stuk te verkleinen. Dit kun je doen door de bedrijven strengere regels te geven en deze regelmatig te controleren.

Het blijft allemaal een beetje in de lucht hangen. Er zijn ook genoeg mensen die niet het geloof hebben dat Dimon daadwerkelijk grote stappen gaat zetten. Dit vooral, omdat er afgelopen zomer te lezen was dat de bank een samenwerking is aangegaan met een aantal partijen om blockchain-technologie te gaan inzetten. Het lijkt er dus op dat de meningen erg verdeeld zijn.

In de stad Niagara Falls wat ligt in New York is er een schikking getroffen, waardoor alle mining activiteiten weer door kunnen gaan. Het ging om U.S. Bitcoin Corp (USBC) dat een mining faciliteit van 50 megawatt (MW) heeft. Echter zorgde dit voor een grote hoeveelheid klachten. Het had te maken met geluidsoverlast, maar het is fijn dat beide partijen eruit hebben kunnen komen. 

Het is gelukkig niet alleen maar negatief, want het eerste Amerikaanse bitcoin beursfonds wordt naar verwachting binnenkort al goedgekeurd. Niet iedereen kijkt er dus op dezelfde manier naar en dat is maar goed ook.

Daarnaast is er nog een hoop wat de burgers kunnen doen. Nu al laten genoeg mensen zien dat ze het niet eens zijn met de kant waar het op gaat voor crypto. Door dit te blijven delen, zorgt het ook voor de aandacht die nodig is. Uiteindelijk blijft het afwachten, maar blijf vooral je mening geven, want het kan een hoop opleveren. 

Mocht jij het nu ook niet eens zijn met al die negatieve punten over onder andere bitcoin en er juist zelf mee aan de slag willen gaan? Dit kun je gemakkelijk en veilig doen bij Bitvavo. Het is hét platform om je start te maken in de crypto wereld. 

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie