Zuid-Korea stelt crypto belasting uit door overvloed aan wetsvoorstellen

De afgelopen tijd is er veel discussie in Zuid-Korea geweest rondom een regelgeving die het mogelijk ging maken om belasting te heffen over geld dat verdiend is op de cryptomarkt. De strijd heeft lang geduurd, maar inmiddels is er een consensus bereikt. Zuid-Korea stelt crypto belasting uit door handelaren minimaal een jaar de mogelijkheid te geven om belastingvrij te handelen.

Zuid-Korea stelt crypto belasting uit in aanloop naar verkiezingen

De lange strijd rondom de crypto wetgeving in Zuid-Korea is tijdelijk tot een einde gekomen. De regering in het land heeft een ‘facto consensus’ bereikt. Zuid-Korea stelt crypto belasting uit volgens deze consensus. In Zuid-Korea zijn twee grote politieke partijen die een hard standpunt hadden met betrekking tot de mogelijke wetgeving waardoor handelaren op de cryptomarkt binnen het land belasting moesten gaan betalen over hun verdiensten. 

Inmiddels is bekend dat beide grote partijen hun standpunt gaan dumpen. De meeste analisten zijn het erover eens dat beide partijen hun standpunten dumpen om op deze manier samen stemmen te werven tijdens de eerstvolgende verkiezingen in het land. Deze algemene verkiezingen zullen plaatsvinden in maart 2022.

Lee Jae-myung is momenteel de regerende presidentskandidaat van de Democratische partij. Jae-myung heeft laten weten dat hij het uitstel van de wetgeving rondom crypto belasting in Zuid-Korea steunt. Hij vroeg om uitstel van een jaar. De wet zal in eerste instantie ingaan op 1 januari 2021. Ook de oppositierivaal van Jae-myung vroeg om 12 maanden uitstel van de ingangsdatum voor de belastingwet in Zuid-Korea. 

Dit alles kan wel eens het gevolg zijn geweest van de doorzettingskracht en de vele acties van Cho Myung-hee. Hij is een kampioen binnen de cryptosector en maakt deel uit van het parlement als lid van de People’s Power Party. Zonder zijn acties was de wet waarschijnlijk ingegaan op 1 januari 2021. De belastingwet van Zuid-Korea hielt in dat inwoners van het land belasting moeten betalen over de winsten die zij maken met handelen op de cryptomarkt. De regeling geld voor winsten boven de 2100 dollar.

Zuid-Korea stelt cryptobelasting uit volgens het laatste nieuws. Afgelopen donderdag kwam de discussie rondom de crypto belastingwet in Zuid-Korea tot een hoogtepunt. De parlementaire commissie van het land werd ineens overspoeld door een vloedgolf aan wetsvoorstellen die doelden op uitstel van de crypto belastingplannen. 

De leden van de commissie stemden voor het indienen van een amendement bij de Nationale Vergadering. Het ministerie van Strategie en Financiën in Zuid-Korea besloot bezwaar te maken waardoor de kwestie afgelopen vrijdag opnieuw besproken moest worden bij de top in het land. Nu lijkt het er dus op dat de top van het land heeft besloten om de ingang van de crypto belastingwet uit te stellen.

Zuid-Korea stelt crypto belasting uit...

Een verbod op crypto

Moon Jae-in heeft een standpunt ingenomen dat door de meesten als een hard standpunt wordt opgevat. Het standpunt betreft een verbod op Initial Coin Offerings (ICO’s) en stemt daarnaast ook nog in met de blokkade van spellen die gebruik maken van NFT’s (niet-fungibele tokens die men kan verhandelen op de cryptomarkt). 

Maar de regering van Moon is de afgelopen tijd langzaam leeg gelopen. De tegenstander van Moon, genaamd Yoon Seok-yeol, is steeds populairder geworden. Wanneer we de peilingen bekijken dan lijkt het erop dat Yoon Seok-yeol de opvolger wordt van Moon.

Volgens Chosun zijn de huidige regerende partijen het eens geworden over het uitstel rondom crypto belasting. Zuid-Korea stelt crypto belasting uit voor een jaar door middel van een wetswijziging rondom de wet omtrent inkomstenbelastingen. Deze wijziging wordt doorgevoerd door de belastingsubcommissie van de commissie Strategie en Financiën van de Nationale Vergadering.

Maar waar komt het idee van uitstel tot 2024 vandaan? Dit jaartal werd genoemd door de bekende Zuid-Koreaanse media-outlet genaamd Newsis. De huidige regende en oppositiepartijen beweren volgens de media-outlet dat de werkelijke betalingsperiode waarschijnlijk door de nieuwe wet ingaat vanaf het jaar 2024. 

Desalniettemin gaf de media-outlet ook aan dat het standpunt van de huidige regerende partij rondom verbod op bepaalde crypto-gerelateerde zaken stug overeind bleef. Zuid-Korea stelt crypto belasting uit, maar de strijd in het land voor het voortbestaan van de crypto gemeenschap is nog niet afgelopen.

https://www.youtube.com/watch?v=NtnoCo3lsY4

Plaats een reactie