Bitcoin doorbreekt 71.000 Dollar: Wat is er aan de hand?

Laatst heeft Bitcoin weer eens voor opschudding gezorgd. Dit keer door over de 71.000 dollar te springen. Dit speelt allemaal tegen de achtergrond van de Bitcoin halvering, een evenement dat de cryptowereld elke paar jaar in zijn greep houdt. Tijdens zo’n halvering wordt de beloning voor het mijnen van Bitcoin gehalveerd, wat historisch gezien de prijs nogal eens heeft laten schommelen.

Bitcoin boven 71.000 dollar! Hoe komt die prijs zo hoog?

Er zijn een paar dingen die deze prijsstijging veroorzaken. Ten eerste, nieuw begrip als je het hebt over bitcoin: Ordinals. Dit zijn eigenlijk digitale kunstwerkjes of andere unieke items die je rechtstreeks op de Bitcoin blockchain kunt opslaan. Best cool, toch? En natuurlijk speelt de aanstaande halvering een grote rol. Bij een halvering wordt de hoeveelheid Bitcoin die miners als beloning krijgen gehalveerd. Dit kan het aanbod van nieuwe Bitcoins verminderen, waardoor de prijs, als de vraag gelijk blijft of toeneemt, waarschijnlijk stijgt.

Ook internationaal gezien neemt de interesse in Bitcoin en andere cryptomunten toe. Mensen en bedrijven over de hele wereld beginnen de potentie van cryptomunten te zien, niet alleen als investering, maar ook als een nieuwe manier van betalen. Platforms zoals Bitvavo spelen een belangrijke rol door het voor Jan en alleman makkelijk te maken om te beginnen met cryptomunten.

Bitcoin 71.000

De impact van de halvering

Die halvering is interessant omdat het direct de hoeveelheid nieuwe Bitcoins beïnvloedt die in omloop komt. Als de hoeveelheid nieuwe Bitcoins afneemt, terwijl de vraag gelijk blijft of toeneemt, dan gaat de prijs meestal omhoog. Dit is basic economie, maar de voorspelbaarheid van de Bitcoin halvering maakt het een bijzonder moment voor investeerders.

Wat zijn Ordinals precies?

Ordinals voegen een nieuwe laag toe aan wat je kunt doen met Bitcoin. In plaats van alleen een munt voor financiële transacties, kun je nu unieke digitale objecten op de blockchain zetten. Dit opent de deur voor allerlei nieuwe toepassingen en trekt nieuwe investeerders aan. Het laat ook zien hoe veelzijdig Bitcoin eigenlijk is.

Wat betekent dit alles voor jou?

Als je denkt over het investeren in Bitcoin of andere cryptomunten, is dit een heel interessante tijd. Of je nu net begint of al langer meedoet, het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn en een plan te hebben dat bij jou past.

Bitcoin 71.000

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je zelf beginnen met investeren in cryptomunten? Dan is dit misschien wel het juiste moment om de stap te zetten. Bitvavo is een gebruiksvriendelijk platform dat het eenvoudig maakt om te beginnen. Ze bieden een breed scala aan cryptomunten en veel informatie voor beginners.

Beginnen met crypto?

Heb je zin om zelf te beginnen met Bitcoin of andere cryptomunten? Wil je meedoen met iets nieuws dat de financiële wereld op zijn kop zet? Bitvavo biedt een toegankelijk platform voor iedereen die wil beginnen met cryptomunten.

Of je nu geïnteresseerd bent in investeren, meer wilt leren over hoe cryptomunten werken, of benieuwd bent naar de nieuwste ontwikkelingen, Bitvavo heeft de middelen en informatie die je nodig hebt om van start te gaan. Meld je vandaag nog aan bij Bitvavo en ontdek de mogelijkheden van cryptomunten voor jezelf.

Plaats een reactie