Bitcoin-halving komt eraan, maar effecten zijn niet wat je verwacht

De Bitcoin-halving komt eraan, waarbij het aantal munten dat miners ontvangen voor hun activiteiten wordt gehalveerd, daalt de waarde van Bitcoin gestaag. Normaal gesproken zou dit evenement de schaarste van de munt vergroten en zou je een stijging van de koers verwachten. Toch lijkt het erop dat dit keer de zaken anders liggen.

Traditioneel gezien leidt een halving, waarbij de beloning voor het minen van Bitcoin wordt gehalveerd, tot minder nieuwe Bitcoins. Logischerwijs zou dit de prijs omhoog moeten duwen omdat er minder aanbod komt terwijl de vraag gelijk blijft. Maar wat we nu zien, is dat de prijs van Bitcoin blijft dalen, en dat roept vragen op.

David Lawant, een onderzoeker bij het crypto handelsplatform FalconX, geeft een nieuwe draai aan deze discussie. Volgens hem is de invloed van miners op de prijs van Bitcoin de afgelopen jaren verminderd. Hij gelooft dat grotere economische omstandigheden nu een veel grotere rol spelen in de prijsontwikkeling van Bitcoin dan de halvering

De afnemende invloed van mining op Bitcoin-prijzen

Om zijn punt te versterken, toonde Lawant gegevens die de totale inkomsten uit mijnbouw afzetten tegen het verhandelde volume van Bitcoin sinds 2012. Uit deze gegevens blijkt dat de winsten van miners na elke halving zijn afgenomen. Dit suggereert dat andere, mogelijk grotere factoren nu een belangrijkere rol spelen in de prijsdynamiek van de munt.

Bitcoin-halving komt eraan

Economische factoren spelen een grotere rol

Lawant wijst erop dat veranderingen in het wereldwijde economische beleid en grote inflatie de laatste tijd meer invloed hebben op de prijsbewegingen van Bitcoin dan de halveringen. Met de toenemende onzekerheid in de economie en de aanpassingen in monetair beleid, verwacht hij dat deze factoren nog meer invloed zullen hebben op de cryptocurrency markt.

De basiseigenschappen van Bitcoin

Ondanks deze veranderende invloeden, benadrukt Lawant nog steeds de basiskenmerken van Bitcoin, zoals de vaste limiet van 21 miljoen munten en het feit dat deze niet zomaar aangepast kunnen worden. Deze eigenschappen maken Bitcoin tot een bijzondere belegging, vooral in tijden waarin financiële stabiliteit ver te zoeken is. Deze kenmerken zorgen voor een bepaalde betrouwbaarheid die voor investeerders aantrekkelijk kan zijn.

Optimisme onder Bitcoin investeerders blijft bestaan

Ondanks een recente daling in de prijs van Bitcoin met meer dan 13% in een weekend, blijven de handelaren op de Bitcoin optiemarkt optimistisch. Volgens gegevens van het marktanalysebedrijf Laevitas blijkt dat deze markt, die vaak wordt gezien als een barometer voor de ervaring van handelaren, nog steeds positieve signalen afgeeft. Dit wordt versterkt door de hoge premies op Bitcoin futures, die aangeven dat handelaren verwachten dat de prijs van Bitcoin uiteindelijk weer zal stijgen.

Een kans voor nieuwe beleggers

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptomarkt, biedt Bitvavo, een toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto-exchange in Europa, een speciale aanbieding. Nieuwe klanten die een account openen via een speciale link, krijgen een welkomstbonus van 10 euro en betalen geen handelskosten over de eerste 10.000 euro die ze verhandelen. Dit kan een mooie start zijn voor iedereen die wil beginnen met het investeren in Bitcoin of andere cryptocurrencies. Heb jij ook interesse in Bitcoin en zie jij de koers op lange termijn ook nog steeds hoger gaan? Dan is het zeker de moeite waard om in Bitcoin te investeren. Dit doe je natuurlijk nergens beter dan bij Bitvavo. Bij Bitvavo kun je gemakkelijk je eerste crypto kopen en bewaren. Wat goed is om te weten is dat Bitvavo een licentie heeft van de Nederlandsche Bank. Waardoor je funds tot 100.000 euro verzekerd zijn. Natuurlijk niet tegen koersdalingen, maar wel als er iets gebeurd met Bitvavo. Meld je hieronder direct aan!

Plaats een reactie