Bitcoin koers schrijft geschiedenis: hoogste euro prijs aller tijden 

De bitcoin koers dat weer voor bijzonder nieuws zorgt. Iets wat bijna ondenkbaar was, is dan nu toch werkelijkheid geworden. Bitcoin heeft vandaag weer enorme stappen gezet. Dit jaar begon de koers met een waarde van 43.000 dollar en inmiddels kun je niet meer om de 60.000 euro heen. Je kunt je wel voorstellen dat dit een bijzonder moment is voor de euro, maar wat valt er verder over te vertellen? 

Bitcoin koers

Een bijzondere maand 

Het nieuwe record komt niet zomaar uit de lucht vallen, want bitcoin heeft al een goede maand achter de rug. Ze stegen in februari namelijk al met meer dan 50%. Volgens analisten heeft dit met verschillende factoren te maken en hieronder lees je meer over de drie belangrijkste. 

De eerste factor is zonder enige twijfel  de lancering van de bitcoin spot exchange-traded funds (ETFs) in de VS. Deze beursgenoteerde fondsen hebben met een ongekende snelheid in slechts anderhalve maand ontzettend veel kapitaal aangetrokken. De ETF’s maken het voor particuliere beleggers in de VS op dit moment makkelijker dan ooit om te investeren in bitcoin, maar ze openen ook eindelijk de deuren voor institutionele investeerders om te beleggen in bitcoin.

Dan kun je het nog hebben over het  macro-economische vooruitzicht. In 2022 kregen risicovolle markten een zware klap te verduren. Hier viel crypto ook zeker onder. Er waren in dat jaar centrale banken die renteverhogingen aan het doorvoeren waren. Je zou je kunnen afvragen waarom dit het geval was en het antwoord is eigenlijk vrij duidelijk. De centrale banken namen deze stap om de inflatie aan te vechten die door de corona steunpakketten hard was gestegen. 

De laatste factor die zeker nog benoemd moet worden, is de bitcoin rally. Dit is een gebeurtenis die gek genoeg nog moet plaatsvinden en nu heeft het dus al zo een grote impact. Naar verwachting is het de volgende bitcoin halving die gepland staat voor april van 2024. Vanaf dan wordt de uitgifte van bitcoin gehalveerd en dat maakt mining veel duurder.

Bitcoin koers is wereldwijd succes 

Je kan het nog heel lang over de euro hebben, maar er zijn nog andere valuta’s die het nu ook erg goed doen. Hieronder vallen de Chinese Yuan, Japanse Yen, het Britse Pond Sterling en de Indiase Roepie. Deze wereld valuta’s hebben allemaal een nieuw hoogtepunt bereikt in het afgelopen weekend. 

Balaji Srinivasan is een investeerder en voormalig CFO van Coinbase. Hij benadrukte dat de Bitcoin koers op 28 februari recordhoogtes had bereikt in meer dan 30 landen, waaronder dus ook de bovenstaande. Bitcoin moet wel nog zijn hoogste punt ooit breken ten opzichte van verschillende andere belangrijke valuta, waaronder de Amerikaanse dollar, de Zwitserse frank, de Braziliaanse real en de Mexicaanse peso. Het wordt nu ongeveer 6% onder het hoogste punt van november 2021 van 69.000 dollar verhandeld.

Je zou dus wel kunnen zeggen dat er weer meer interesse is in bitcoin en dat vooral het vertrouwen weer terug begint te komen. Een lange periode waren investeerders nogal twijfelachtig over de toekomst van crypto, maar zo zie je maar dat er echt geen wereld meer zonder bestaat. Er zijn genoeg mensen die nu alles zo precies mogelijk in de gaten houden en met de halving die niet meer heel ver is, is het lastig te voorspellen wat er in de komende weken nog allemaal voor geks gaat gebeuren. 

valuta

Toch weer een correctie?

Die twijfel die er was en zeker ook nog speelt, is niet onterecht. De crypto wereld blijft vol onzekerheid zitten en dat is waar onder andere handelaren gefrustreerd raken. De verwachting is op dit moment dat de Federal Reserve van de Verenigde Staten in haar komende getuigenis een agressieve houding zal aannemen, wat aangeeft dat er geen haast is om de rente te verlagen. 

Dit zou gevolgen kunnen hebben voor de financiële omstandigheden en de economie. Het is belangrijk om hier dus van op de hoogte te zijn. Dit kan namelijk weer het traject van de Bitcoin koers beïnvloeden, aangezien de markt volgens de Crypto Fear and Greed Index al tekenen van ‘extreme hebzucht’ vertoont. Mocht het hier langer op blijven hangen, zal dat niet positief uitpakken voor de koers. 

De meeste analisten en handelaren zijn nogal verdeeld over de toekomst van de bitcoin koers. Sommigen verwachten een correctie- en consolidatieperiode, terwijl anderen juist een aanhoudend bullish trend voorzien. De tijd zal het leren. 

Als je nu zelf aan de slag wilt gaan met crypto, kun je perfect terecht bij Bitvavo. Dit platform zorgt ervoor dat je zo veilig mogelijk kunt handelen en je blijft op deze manier goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie