Bitcoin prijs blijft vlak, lage netwerk activiteit

De Bitcoin prijs heeft de afgelopen 48 uur weinig beweging laten zien, maar een positieve ontwikkeling kan veel activiteiten op het netwerk op gang brengen.

De prijs van Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dagen geen spannende trends laten zien. Niet alleen de prijs blijft vlak, ook het aantal actieve adressen is de laatste weken saai. We gaan dieper in op wat er aan de hand is met Bitcoin en er te verwachten valt in de nabije toekomst.

Wat gebeurt er met Bitcoin?

Bitcoin is een van de bekendste en meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld. Het is de digitale munt die vaak wordt gezien als het goud van de cryptomarkt. Ondanks zijn bekendheid en populariteit, heeft Bitcoin de laatste tijd weinig beweging laten zien.

De laatste paar dagen heeft Bitcoin bijna geen beweging laten zien in de prijs. Dit kan frustrerend zijn voor handelaren en investeerders die hopen op grote prijsstijgingen. Op 9 juni eindigde de handelsdag met een kleine stijging van 0,43%, waardoor de waarde op ongeveer $69.683 bleef. Echter, op het moment van schrijven is de prijs licht gedaald naar ongeveer $69.600.

BTCUSD 2024 06 10 07 23 49
Bron:TradingView

Dit gebrek aan significante beweging kan te wijten zijn aan verschillende factoren, waaronder marktvolatiliteit, beleggerssentiment en macro economische omstandigheden. Het is belangrijk om te begrijpen dat de prijs van Bitcoin sterk kan schommelen en dat dit normaal is in de wereld van cryptocurrencies.

Niet alleen de prijs van Bitcoin is vlak, ook de activiteit op het netwerk is minder geworden. Dit wordt gemeten aan de hand van het aantal actieve en nieuwe adressen.

Actieve adressen

Het aantal dagelijkse actieve adressen van Bitcoin is de afgelopen maanden gedaald. Dit is een belangrijke maatstaf omdat het aangeeft hoeveel mensen de munt daadwerkelijk gebruiken. Volgens AMBCrypto’s analyse van de dagelijkse actieve adressen op Santiment, was de algemene trend dalend sinds maart.

Op 5 maart was het aantal dagelijkse actieve adressen meer dan 1 miljoen. Dit aantal zakte al snel naar de 900.000 en daarna verder naar 600.000. Aan het eind van de afgelopen week was er een korte opleving. De grafiek liet zien dat het aantal dagelijkse actieve adressen op 8 juni steeg naar meer dan 765.000.

Bitcoin BTC 08.37.59 10 Jun 2024
Bron: Santiment

Deze opleving was duurde alleen niet lang, en het aantal viel terug naar ongeveer 619.000 op 9 juni. Op het moment van schrijven is het aantal dagelijkse actieve adressen 110.000. Dit laat zien dat er op dit moment minder mensen actief bezig zijn met het verhandelen of gebruiken van Bitcoin.

Nieuwe adressen

Een andere belangrijke maatstaf is het aantal nieuwe adressen. Dit geeft aan hoeveel nieuwe gebruikers zich bij het netwerk aansluiten. AMBCrypto’s analyse van de nieuwe adressen op Glassnode liet zien dat Bitcoin een vergelijkbare daling doormaakt. Deze daling begon al eerder, namelijk in januari.

Begin 2024 was het aantal dagelijkse nieuwe adressen meer dan 500.000. Aan het einde van mei was dit aantal gedaald tot minder dan 300.000. Op het moment van schrijven leek het aantal nieuwe adressen te stijgen, maar het kwam niet hoger dan zo’n 254.000.

glassnode studio bitcoin number of new addresses 1
Bron: Glassnode

De daling in het aantal dagelijkse actieve adressen en de afname van nieuwe adressen zorgen ervoor dat er geen beduidende beweging is in de prijs van Bitcoin. Dit gebrek aan nieuwe gebruikers kan wijzen op een afname in interesse en adoptie van Bitcoin.

Wat betekent dit voor investeerders?

Voor investeerders kan deze stagnatie frustrerend zijn. Velen hopen op grote prijsstijgingen en een toename in netwerkactiviteit. Echter, het is belangrijk om geduldig te blijven en te begrijpen dat de markt voor cryptocurrencies volatiel kan zijn.

Op de korte termijn is het moeilijk te voorspellen wat er met de prijs van Bitcoin zal gebeuren. De markt kan snel veranderen en er kunnen onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden die de prijs beïnvloeden. Investeerders moeten voorbereid zijn op volatiliteit en hun investeringen zorgvuldig overwegen.

Op de lange termijn blijven de vooruitzichten voor Bitcoin positief. Veel experts denken dat Bitcoin een blijvende waarde zal hebben en dat het gebruik ervan zal blijven groeien. Dit wordt ondersteund door de toenemende aanvaarding van cryptocurrencies door bedrijven en financiële instellingen.

Hoewel de prijs en netwerkactiviteit momenteel vlak zijn, is het goed om te onthouden dat Bitcoin een lange geschiedenis heeft van volatiliteit en herstel. Investeerders die bereid zijn om de lange termijn te bekijken, kunnen nog steeds potentieel zien in Bitcoin.

Het is moeilijk te zeggen hoe lang deze stagnatie zal aanhouden. De markt voor cryptocurrencies is dynamisch en kan snel veranderen. Er zijn een paar factoren die de prijs en netwerkactiviteit van Bitcoin in de nabije toekomst kunnen beïnvloeden.

De cryptomarkt staat bekend om zijn volatiliteit. Prijzen kunnen snel stijgen of dalen op basis van nieuws, regelgeving, en andere externe factoren. Investeerders moeten voorbereid zijn op deze schommelingen en hun investeringen aan de hand daarvan beheren.

Beleggerssentiment

Het sentiment van beleggers speelt ook een grote rol in de prijsbewegingen van Bitcoin. Als beleggers optimistisch zijn over de toekomst van Bitcoin, kan de prijs stijgen. Aan de andere kant, als er angst en onzekerheid is, kan de prijs dalen.

Macro economische factoren, zoals rentevoeten, inflatie, en economische groei, kunnen ook invloed hebben op de prijs van Bitcoin.

Conclusie

Bitcoin heeft de laatste dagen weinig beweging laten zien in zowel prijs als netwerkactiviteit. Het aantal actieve en nieuwe adressen is afgenomen, wat wijst op een afname in interesse en adoptie. Voor investeerders kan dit een frustrerende tijd zijn, maar het is belangrijk om geduldig te blijven en de lange termijn in gedachten te houden.

De markt voor cryptocurrencies kan volatiel zijn, maar de lange termijn vooruitzichten voor Bitcoin blijven positief.

Als je meer wil weten over Bitcoin en andere cryptocurrencies, is er meer informatie te vinden op Bitvavo. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te blijven en verstandige investeringsbeslissingen te nemen in deze dynamische markt.

Door de marktontwikkelingen en trends in de gaten te houden, kunnen investeerders beter voorbereid zijn op toekomstige bewegingen en kansen benutten wanneer deze zich voordoen.

Plaats een reactie