Bitcoin verdwijnt van de beurzen: Waar ligt dit aan?

Op dit moment is nog maar 5,38% van alle bitcoins te handelen op beurzen en dit is nogal een stap achteruit als het vergelijkt met een paar jaar geleden. In augustus van dit jaar daalde het percentage ook al met 4,1%. Deze daling zou goed kunnen zijn voor de koers, maar het kan ook verkeerd uitpakken. Veel handelaren weten niet zo goed wat te doen. Waar komt dit allemaal nu precies vandaan en wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?

Voor- en nadelen

Zoals benoemd, kan dit twee kanten opgaan. Voor kortetermijnbeleggers is dit geen goed nieuws. Dit simpelweg, omdat ze gemakkelijk verlies kunnen lijden op de investeringen die nu lopen. Het feit dat er zo weinig bitcoin gehandeld wordt op de crypto beurzen laat ook zien dat het vertrouwen wegneemt. Mocht dit voor een langere tijd op deze manier doorzetten, zorgt het voor meer prijsdalingen.

Aan de andere kant is het voor sommige investeerders wel wat gunstiger dat bitcoin verdwijnt van de beurzen. Ze hebben nu de kans om bitcoin te kopen voor een lagere prijs dan voorheen. Op de lange termijn zou dit beter kunnen uitpakken, omdat het vertrouwen van deze langetermijninvesteerders er nog wel is dat de waarde weer zal stijgen en dan is het een goed initiatief om nu al in te investeren.

Waar gaat alle bitcoin heen?

De grote vraag: waar komt deze daling vandaan? Plotseling is het dus niet, want het loopt al een aantal maanden wat minder. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2017. Het antwoord dat eigenlijk het meest voor de hand ligt, is het feit dat het vertrouwen in de beurzen in eigenlijk een vrij korte tijd erg omgeslagen is. Zoals eerder genoemd, hebben sommige investeerders hier geen last van, maar een hoop denken hier toch anders over. Deze gedachte is ook helemaal niet zo gek.

Als je eens goed kijkt naar de afgelopen periode, zou je heel goed kunnen begrijpen waarom mensen de beslissing nemen om hun bitcoin van alle beurzen te halen. Vorig jaar is FTX omgevallen. Dit zorgde ervoor dat er in één klap miljarden dollars aan crypto verloren waren. Dat was al even schrikken. Verder zijn er meerdere beurzen uit Nederland die ermee zijn gekapt. Het is logisch dat de meeste handelaren nu even een stap terug doen en wachten op meer gunstige marktomstandigheden, voordat ze verkooporders uitvoeren.

Bitcoin verdwijnt van beurzen

Je zou dus kunnen concluderen dat er nu een markt onrust heerst en het is noodzaak om al het kapitaal zo goed mogelijk te beschermen. Op die reden halen handelaren hun bitcoin van de beurzen af. Het is voor velen een logische zet.

Er zijn bedrijven in Nederland die deze daling hebben meegemaakt en er daarnaast ook wat aan hebben kunnen doen. Zo wist betaalbedrijf Ayden begin deze maand de daling te stoppen door het ontvangen van een goede kwartaalupdate. Tijdens deze kwartaalupdate zagen ze dat de omzet in het derde kwartaal met 22% zal stijgen. Het bedrijf stond nogal onder druk door tegenvallende resultaten en beloofde aandeelhouders vervolgens meer informatie te geven in een poging het vertrouwen weer een beetje terug te krijgen. Dit is gelukkig dus wel gelukt.

Factoren die invloed hebben

Over het algemeen zou je kunnen concluderen dat het een positief teken is, als er steeds minder Bitcoin beschikbaar is op beurzen, maar meer is momenteel lastig te zeggen. Met crypto is het uiteraard altijd lastig om de toekomst te voorspellen. Als het zo blijft dat er steeds minder en minder bitcoin te vinden is op beurzen, zal de prijs niet stijgen en dit is juist wel waar de langetermijninvesteerder op hopen. Andere zaken die de prijs van bitcoins kunnen beïnvloeden, zijn de algemene economische omstandigheden en de sentimenten van beleggers, beïnvloed door nieuws, actuele regelgeving en uiteraard weer het vertrouwen in de markt.

Allemaal factoren die even belangrijk zijn en waar zeker rekening mee gehouden moet worden. De meningen lopen nu al enorm uiteen en het is maar te zien hoe het uiteindelijk zal gaan. In de tussentijd valt er vrij weinig te doen. Houd het nieuws en alle handelsplatformen in ieder geval in de gaten. 

Over handelsplatformen gesproken, ben jij ondanks alle twijfels toch geïnteresseerd in de wereld van crypto? Kun je dit maar beter doen op een vertrouwelijk platform. Bij Bitvavo ben je dan aan het goede adres. Hier worden namelijk de lage kosten van digitale beurzen samen met een crypto app gecombineerd. Kijk op de website en wellicht is het iets voor jou om mee aan de slag te gaan. 

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie