Grayscale en SEC Bespreken Spot Bitcoin ETF: Een Belangrijke Stap in Crypto-regulering


Grayscale Investments, een toonaangevende speler in de crypto-vermogensbeheersector, heeft onlangs een cruciale vergadering gehad met de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). Het doel van deze ontmoeting was om de transformatie van hun Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) naar een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) te bespreken. Deze stap, die een belangrijk keerpunt kan betekenen voor de acceptatie van cryptocurrencies binnen de reguliere financiële markten, onderstreept de evoluerende relatie tussen cryptobedrijven en regelgevende autoriteiten.

Op 20 november heeft Grayscale Investments, een prominente crypto vermogensbeheerder, een belangrijke ontmoeting gehad met de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) met betrekking tot hun Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Deze bijeenkomst is cruciaal in de voortdurende discussie over de mogelijkheid om de GBTC om te zetten in een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF).

Grayscale SEC Bitcoin ETF

Volgens een memo van de SEC, concentreerden de gesprekken zich rond de voorgestelde regelwijziging van NYSE Arca, Inc. om aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust onder NYSE Arca Rule 8.201-E te noteren en te verhandelen. Aanwezigen bij de vergadering waren onder andere Grayscale CEO Michael Sonnenshein, CFO Edward McGee, en vertegenwoordigers van het advocatenkantoor Davis Polk, naast SEC-functionarissen van de Division of Trading and Markets.

Grayscale’s inspanningen om hun vlaggenschipfonds om te zetten in een spot Bitcoin ETF worden gezien als een cruciale stap in de crypto sector, gezien de potentiële impact van zo’n product op de markt. Grayscale had eerder zijn aanvraag voor de spot Bitcoin ETF bijgewerkt, volgend op een gerechtelijke uitspraak die ten gunste was van hun eerdere aanvraag. Het Amerikaanse Hof van Beroep voor het District of Columbia Circuit had de SEC opgedragen om hun eerdere afwijzing van Grayscale’s aanvraag te heroverwegen.

Naast Grayscale zijn andere grote financiële instellingen zoals BlackRock, Ark Invest en Fidelity ook bezig met het verkrijgen van goedkeuring voor hun spot Bitcoin ETF’s. De SEC heeft echter de aanvragen die door verschillende entiteiten zijn ingediend, voortdurend uitgesteld. James Seyffart, een ETF-analist bij Bloomberg Intelligence, merkte op dat er geruchten zijn over andere mogelijke uitgevers van spot Bitcoin ETF’s die recentelijk met de SEC hebben vergaderd. Deze frequente besprekingen kunnen wijzen op een regelgevende verschuiving in de benadering van Bitcoin ETF’s.

Grayscale SEC Bitcoin ETF

Deze ontmoeting en de voortdurende dialoog met de SEC zijn van groot belang voor Grayscale en de bredere cryptomarkt. De goedkeuring van een spot Bitcoin ETF zou een aanzienlijke vooruitgang betekenen in de acceptatie en integratie van cryptocurrencies in de reguliere financiële markten. Het benadrukt ook de voorzichtige benadering van de SEC ten aanzien van cryptocurrencies, waarbij het regelgevend toezicht wordt afgewogen tegen de evoluerende dynamiek van de crypto-industrie.

De uitkomst van deze gesprekken en de beslissing van de SEC-over de aanvraag van Grayscale zullen nauwlettend worden gevolgd door investeerders, aangezien dit een precedent zou kunnen scheppen voor toekomstige op crypto gebaseerde financiële producten en mogelijk de weg vrijmaakt voor grotere institutionele betrokkenheid in de cryptocurrency ruimte.


Als Grayscale streeft naar een spot Bitcoin ETF, laat dit de dynamiek van de crypto-markt zien. Interesse in crypto? Overweeg je aan te melden bij Bitvavo. Dit is een gereguleerde exchange die je een veilige plek biedt om te starten met crypto. Direct en zonder gedoe.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie