Ongekend hoge salarissen voor blockchain analisten en ontwikkelaars in Rusland

De ontwikkeling van de wereld voor cryptocurrencies is op volle gang. Wanneer bedrijven in Rusland willen deelnemen aan de internationale zakelijke markt dan kunnen zij natuurlijk niet uitblijven op het gebied van crypto ontwikkeling. Om alle crypto ontwikkelingen in goede banen te leiden hebben bedrijven natuurlijk hulp nodig van blockchain analisten en ontwikkelaars. Dit is één van de redenen dat er veel vraag is naar arbeiders in deze werksector. Een andere reden voor de toenemende vraag naar blockchain analisten en ontwikkelaars is de toenemende crypto criminaliteit in Rusland. Illegale praktijken worden gefinancierd met behulp van cryptomunten. Alleen experts op het gebied van blockchains kunnen rekeningen identificeren die gekoppeld zijn aan illegale praktijken. Omdat blockchain analisten en ontwikkelaars deze taak kunnen uitvoeren zijn zij erg gewild op de arbeidsmarkt in Rusland.

Bank of Russia beveelt blokkering van verdachte rekeningen

Steeds vaker worden in Rusland illegale praktijken gefinancierd met behulp van cryptocurrencies. Om de rekeningen die gekoppeld zijn aan deze illegale praktijken te identificeren heeft de centrale bank van Rusland een lijst met criteria vrij gegeven. De rekeningen, (bank)passen of e-wallets die geïdentificeerd worden met deze criteria dienen geblokkeerd te worden omdat deze verdacht zijn. De lijst met kenmerken van verdachte praktijken is erg duidelijk. Toch kan het lastig zijn om deze criteria te onderzoeken wanneer je minder kennis hebt van de cryptomarkt en de verschillende blockchain technieken. Daarom kan het handig zijn om een blockchain analist of ontwikkelaar in te huren die je hierbij helpt.

De centrale bank van Rusland, de Bank of Russia, stimuleert de adoptie en legalisering van cryptocurrencies niet. Daarnaast worden ook andere crypto-gerelateerde activiteiten niet ondersteund door de bank. Opvallend genoeg zijn er wel andere Russische autoriteiten die crypto-adoptie stimuleren. Zij hebben juist gezorgd voor de verspreiding van informatie over cryptocurrencies en het verbeteren van toegang tot bijvoorbeeld crypto exchanges. Omdat de autoriteiten in het land wel achter de ontwikkeling van de digitale munten staan, worden banen in de crypto-sector van de arbeidsmarkt steeds meer gewild.

Russische blockchain analisten

Salaris vijf keer hoger dan nationaal gemiddelde

De toegenomen vraag naar blockchain analisten en ontwikkelaars in Rusland heeft ervoor gezorgd dat de salarissen voor deze arbeiders flink zijn gestegen. Wanneer je een crypto-gerelateerde baan hebt dan krijg je inmiddels in Rusland meer betaald dan wanneer je een andere IT-gerelateerde baan hebt. Ondanks dat de centrale bank van het land de ontwikkeling van cryptocurrencies niet ondersteunt, lijkt het er toch op dat bedrijven alvast investeren voor de lange termijn. Het lijkt erop alsof bedrijven verwachten dat de ontwikkeling van cryptocurrencies uiteindelijk onvermijdelijk is.

Vorige week zijn de economische cijfers van Rusland vrij gegeven door de Federal State Statistics Service. Ook deze cijfers geven een enorme groei aan in de ontwikkeling van de Russische economie. Het blijkt namelijk dat de economie is gestegen met maar liefst 10,5% in slechts een jaar tijd. Dit is de grootste economische ontwikkeling van Rusland sinds het jaar 2000.

Ook de platformen waarop werkgelegenheid wordt aangeboden geven aan dat de vraag naar blockchain analisten en ontwikkelaars ontzettend hoog is. Wanneer deze aanbieders kijken naar de salarissen voor deze werkzaamheden dan lijkt het erop dat de winsten die gemaakt zijn door de economische groei direct weer worden geïnvesteerd in een salarisstijging voor crypto-gerelateerde arbeid. De salarissen zijn namelijk ongekend hoog. Waar het gemiddelde salaris van een inwoner van Moskou ongeveer gelijk is aan 1.470 USD per maand, ligt het salaris van een blockchain expert in dezelfde stad rond de 2.745 USD.

Ook als je zelf rond kijkt op platformen waarop banen worden aangeboden in Rusland zul je ontdekken dat de salarissen van blockchain analisten de pan uit stijgen. Er zijn banen te vinden waar een salaris tegenover staat van maar liefst 5.000 USD per maand. Dit salaris van een blockchain analisten is vele malen dan dat van een IT-expert die gespecialiseerd is in een ander gebied dan cryptocurrencies. Als bedrijven zulke hoge salarissen aanbieden, dan kun je haast wel met zekerheid stellen dat het Russische bedrijfsleven toewerkt naar een adoptie van de digitale munten.

https://www.youtube.com/watch?v=ci_AIMCF-HA

Plaats een reactie