Diginex lanceert baanbrekende blochchain technologie in samenwerking met Coca-Cola en Reckitt

Diginex, een startup die blockchain technologie gebruikt, heeft zijn nieuwe ESG-traceerbaarheidstool voor de toeleveringsketen-diginexLUMEN gelanceerd. Het bedrijf lanceerde het hulpmiddel met de hulp van Coca-Cola en Reckitt als partners. DiginexLUMEN zet hiermee een nieuwe standaard voor schaalbare en betaalbare due diligence door merken, waaronder The Coca-Cola Company en Reckitt, beter in staat te stellen risico’s van dwangarbeid in de toeleveringsketen op te sporen.

Blockchain oplossing in samenwerking met Coca-Cola en Reckitt

De blockchain oplossing werd ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen Diginex, Coca-Cola, en Reckitt. Het is bedoeld om de due diligence van de toeleveringsketen in de activiteiten van het bedrijf te bevorderen. Het bedrijf is van plan dit blockchain hulpmiddel te gebruiken om de toenemende mate van dwangarbeid en schending van mensenrechten binnen de wereldwijde toeleveringsketens in te dammen.

Het instrument is gebaseerd op lessen uit een eerste samenwerking met The Coca-Cola Company gericht op verantwoorde werving in landen in het Midden-Oosten. Het werd vervolgens ontwikkeld en opgeschaald door financiële en technische steun verleend door The Coca-Cola Company en Reckitt, met als doel dat alle ondernemingen toegang hebben tot betaalbare en schaalbare due diligence instrumenten.

Diginex heeft nu dus een blockchain oplossing die een continue gegevensverzamelingsmethode gebruikt om de transparantie in het beheer van de toeleveringsketen te vergroten. De oplossing richt zich specifiek op betrokkenheid van meerdere belanghebbenden om haar doelstellingen te bereiken. Het zal blockchain technologie gebruiken om de verzamelde informatie samen te trekken en een rapport op te stellen over de potentiële risiconiveaus van ESG-naleving in instellingen.

Diginex partnerschap Coca Cola

Coca Cola en Diginex enorm trots op toonaangevende programma

Paul Lalli, Global Head of Human Rights, The Coca-Cola Company zei: “The Coca-Cola Company gelooft dat respect voor de mensenrechten van cruciaal belang is voor goed zakendoen, en we zijn enorm trots op ons toonaangevende programma voor de toeleveringsketen programma. We investeren voortdurend in innovatie om tot een beter inzicht en betekenisvolle verbetering in onze hele waardeketen. Dat is de reden waarom we voor het eerst een partnerschap met Diginex in 2019 om de “best practices” in duurzaamheids due diligence te bevorderen. We zijn erg blij met het diginexLUMEN initiatief dat uit ons partnerschap voortvloeit en kijken ernaar uit om het in ons programma te benutten en andere ethische bedrijven over de hele wereld te helpen”.

Mark Blick, CEO, Diginex zei: “ESG-producten en diensten hebben zich vooral tot nu toe vooral gericht geweest op de ‘milieu’ en ‘governance’ aspecten – het ‘sociale’ aspect is moeilijker aan bod gekomen. diginexLUMEN brengt daar verandering in door een nieuwe standaard te zetten voor due diligence van de toeleveringsketen. Het granulaire inzicht die diginexLUMEN merken geeft, heeft de kracht om het leven te veranderen van miljoenen mensen die momenteel van hun arbeidsrechten worden beroofd en werken in mogelijk schadelijke omstandigheden. We hopen dat de betaalbare prijs van diginexLUMEN bedrijven van alle groottes blijft helpen hun ESG-naleving te verbeteren, aan de vraag van investeerders te voldoen en aan de opkomende regelgeving te blijven voldoen, zodat we samen eerlijker en duurzamere bedrijfspraktijken kunnen creëren die goed zijn voor zowel mensen en voor de planeet”.

David Pettet, Global Human Rights & Sustainable Supply Chain Director, Reckitt, zei “In overeenstemming met ons kompas om mensen op de eerste plaats te zetten en altijd het juiste te doen juiste ding altijd, heeft onze samenwerking met diginexLUMEN ons een innovatief instrument dat ons inzicht in de wervingspraktijken binnen onze toeleveringsketen. Deze transparantie stelt ons in staat gerichte actie te ondernemen om ethische werving te bevorderen terwijl we streven naar een rechtvaardigere, meer inclusieve samenleving.”

Diginex samenwerking Coca Cola

Blockchain technologie biedt oplossing voor maatschappelijk probleem

Het beheer van de toeleveringsketen ondervindt al lange tijd problemen met de uitbuiting van de arbeidskrachten. Enige tijd geleden doken details op over kobaltwinning, een mineraal dat essentieel is voor de ontwikkeling van elektrische batterijen. De informatie beweerde dat in de kobaltmijnen in de hele wereld gebruik gemaakt werd van minderjarige arbeidskrachten.

Elders neemt het tempo van de invoering van blockchain technologie wereldwijd toe. Tal van cryptobedrijven gebruiken blockchain technologie om bedrijven wereldwijd te verbeteren. Onlangs ging Stripe een samenwerking aan met FTX om bedrijven in staat te stellen fiat stortingen voor crypto uitbetalingen in lokale valuta mogelijk te maken. Het biedt ook fraudepreventiemaatregelen voor bedrijven.

https://www.youtube.com/watch?v=ZB-Z3C9laUM

Plaats een reactie