Xx messenger is gedecentraliseerd en kwantumbestendig volgens David Chaum

Onlangs is er een nieuwe app voor privéberichten op de markt gekomen. De app is ontworpen door David Chaum. Hij beweert dat de berichten en gegevens van gebruikers veilig zijn voor de meest krachtige computers. De private messaging app Xx messenger, ontwikkeld door de Godfather of Privacy, zal naar verluidt bestand zijn tegen alle ontcijferingspogingen. Cryptopionier David Chaum heeft ’s werelds eerste gedecentraliseerde, kwantumbestendige en op privacy gerichte boodschapper gelanceerd. De aankondiging werd geplaatst op het XX Network Twitter account. 

Xx messenger is gedecentraliseerd en kwantumbestendig

David Chaum heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld waarmee gebruikers veilig privéberichten naar elkaar kunnen sturen. Bij het ontwerp van de applicatie stond veiligheid hoog in het vaandel. Het ging daarbij niet alleen om de veiligheid van de privéberichten, maar ook om de veiligheid van gebruikersgegeven.

David Chaum is een gerenommeerde cryptograaf en de bedenker van de xx messenger app. Xx messenger is volgens David Chaum dus kwantumbestendig. Dit houdt in dat de applicatie in staat is om berichten te beschermen tegen allerlei hack-pogingen en decoderingsinspanningen. David Chaum heeft hierbij benadrukt dat de applicatie afwerende software heeft tegen alle decoderingsinspanningen die op dit moment bekend zijn.

Wat de applicatie onder andere biedt op het gebied van veiligheid is bescherming van de locatiegegevens. Dit gaat om bescherming van de gegevens van de afzender en ontvanger. De berichten zijn op deze manier beschermd tegen zowel onderschepping van indringende figuren als tegen tracking.

De nieuwe xx messenger applicatie van David Chaum is te downloaden op zowel Android apparaten als Apple apparaten.

Xx messenger is gedecentraliseerd en kwantumbestendig volgens David Chaum. Maar hoe werkt dit dan precies? Om te voorkomen dat berichten gelezen, verstuurd of opgeslagen kunnen worden door ongewenste indringers binnen een gesprek, heeft David Chaum eerst gekeken naar de werkzame patronen van kwantumcomputers.

Kwantumcomputers zijn computers welke gebruikt kunnen worden om codes van bijvoorbeeld versleutelde berichten te kraken. Door een applicatie kwantumbestendig te maken bouw je beveiligings- en afweermechanismen in tegen de patronen van kwantumcomputers. In theorie is je applicatie vervolgens kwantumresistent. Deze manier van beveiliging wordt gezien als ‘crypto grafisch’ beveiligen.

XX messenger

Het mechanisme achter xx messenger

De nieuwe applicatie voor privéberichten is dus bedacht en ontworpen door David Chaum. Maar wie is David Chaum? David Chaum is een bekend figuur op de cryptomarkt. In 1982 heeft hij zijn eerste voorstel ingediend met betrekking tot een blockchain-protocol. Dit is het eerste protocol geweest dat ooit is voorgesteld binnen de cryptogemeenschap.

Maar de ontwikkelingen van David Chaum zijn niet gebleven bij het voorstel. Later ontwikkelde hij ook ecash. Dit is een digitale geldapplicatie. Ook bij de ontwikkeling van deze applicatie stond veiligheid hoog in het vaandel.

De applicatie beschermt het geld en de persoonlijke gebruikersinformatie namelijk via de crypto grafische weg. De ecash applicatie wordt door vele cryptogebruikers ook wel gezien als de voorloper van de Bitcoin (BTC). Xx messenger is gedecentraliseerd en kwantumbestendig, en maakt gebruik van een soortgelijk beveiligingsmechanisme als ecash.

In een gesprek met Cointelegraph heeft David Chaum meer informatie vrijgegeven over de werkzame mechanismen achter xx messenger. Volgens de ontwerper van de applicatie maakt de nieuwe privéberichten app gebruik van een gedecentraliseerd mixnet-protocol. De cryptografie die hierbij gebruikt wordt is open source en kan je terugvinden op GitHub.

Volgens David Chaum beschikt het netwerk van xx messenger momenteel over maar liefst 350 verschillende knooppunten die gedecentraliseerd werken binnen het netwerk. In de toekomst wil David Chaum het aantal knooppunten graag uitbreiden tot bijvoorbeeld 550 stuks.

Xx messenger is gedecentraliseerd en kwantumbestendig. Andere applicaties voor het versturen en ontvangen van privéberichten zijn Signal en Telegram. Ook deze applicaties maken gebruik van encryptie of client-server encryptie om zo de veiligheid te waarborgen.

https://www.youtube.com/watch?v=u31txtF5_KE

Plaats een reactie