cryptocurrency exchange

Beste crypto exchange 2023

Als je gaat beginnen met bitcoin is één van de belangrijkste keuzes bij welke exchange/broker je bitcoin gaat kopen. Wij hebben voor jou de beste crypto exchanges van Nederland voor jou op een rij gezet.

Onze beste crypto exchanges van 2023

Finst ervaring

Finst

Finst exchange opgericht in 2023 door ex-DEGIRO medewerkers. Op dit moment de goedkoopste exchange van NL met slechts 0.15% transactiekosten

Bitvavo exchange

Bitvavo

Bitvavo is de NR1 crypto exchange voor Nederlanders. Bitvavo is super betrouwbaar en heeft ruim 200 cryptocurrencies in hun assortiment.

Binance

Binance

Binance is onze nummer 2, dit is tevens de goedkoopste exchange. Echter is het voor de starter beter om te gaan voor Bitvavo.

Bitcoin broker BLOX

BLOX

Onze nummer 3 is BLOX, hier kun je handelen in meer dan 50 verschillende cryptomunten. Tegen leuke handels prijzen.

Wat is een crypto exchange?

Als je bitcoin kopen wil zul je een account moeten aanmaken op een crypto exchange. Hier kun je de gewenste cryptomunten kopen bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum of Ripple. Je kunt je cryptocurrencies laten staan op de exchange of overboeken naar je hardware wallet.

De Bitcoin exchange zorgt ervoor dat je diverse digitale munten kunt kopen op één plek. Zie het als de supermarkt, daar kun je namelijk ook brood, vlees en drank kopen. Dit is het zelfde binnen de cryptowereld je hoeft niet naar verschillende winkels om verschillende coins te kopen.

Bitvavo Exchange

Wat is de beste cryptocurrency exchange?

De vraag is uiteraard lastig te beantwoorden. Eigenlijk moeten we eerst kijken naar je wensen. Persoonlijk is mijn favoriete Bitcoin exchange Bitvavo.

Ik gebruik Bitvavo graag omdat:

  • Ruim aanbod cryptomunten
  • Goedkoopste crypto exchange van Nederland
  • Beste exchange van Nederland
  • Beginners interface en een interface voor ervaren traders
  • Gemakkelijk met iDeal betalen
  • Meer dan 200 cryptomunten
  • Veel handels volume, daarom goede prijzen

🔒 Veilig bij Bitvavo

Wat is de goedkoopste crypto exchange?

Als je gaat handelen in cryptomunten wil je natuurlijk niet continu ontzettend veel transactiekosten betalen. Bij de keuze voor een bitcoin exchange is het belangrijk om te kijken naar de handelskosten die men vraagt per transactie. Er zijn crypto exchanges die meer dan 2% handel fee vragen maar je hebt ze er ook bij voor minder dan 0,25%. 

Ik heb voor jou de 3 bekendste nederlandse BTC exchanges op een rij gezet zodat je gemakkelijk de goedkoopste kunt bepalen.

Exchange%FeesKosten bij €1000,-
1. Bitvavo0.25%€2,50
2. BLOX1%€10,-
3. Litebit2%€20,-
update: 02-05-2022

Wat zijn de goedkoopste exchanges van Nederland?

Op dit moment zijn er 2 grote Nederlandse crypto exchanges actief. Dit maken we op uit het feit dat ze aangesloten zijn op Coinmarketcap.com de grootste crypto tracker van de wereld. Onderstaande de 2 crypto brokers met de huidige cijfers.

  1. Bitvavo à €200M per dag
  2. Litebit à €4M per dag
Waarom niet alle altcoins bij een exchange?

Waarom staan niet alle altcoins op een exchange?

Welke cryptomunten of altcoins een exchange aanbiedt is helemaal aan de broker zelf. Soms heeft het te maken met de wetgeving van een bepaald land waar de exchange vandaan komt. De kans is ook aannemelijk dat er te weinig animo voor bepaalde coins is.

Het is ook goed mogelijk dat een coin of exchange geen zaken met elkaar wil doen. Het is een vrije markt, haal de supermarkt metafoor er weer bij 😉 . Bij winkel X kun je wel Fanta krijgen en bij de ander niet. Zo werkt het eigenlijk ook bij een bitcoin exchange. Je kunt je uiteraard bij verschillende cryptocurrency exchanges aanmelden zo krijg je een steeds breder aanbod.

Wat is het verschil tussen een exchange en een broker?

Deze vraag horen wij vaak! Zoals eerder vermeld zoekt een exchange een koper en een verkoper. Een broker verkoopt alleen cryptovaluta. Gemakkelijk uitgelegd: Een broker koopt cryptovaluta bij een echange, doet hier een % kosten bovenop en verkopen het aan de klant. Het voordeel van een broker is dat je daar vaak met iDeal kunt betalen. Echter kan dit bij een exchange ook. Bitvavo is namelijk een echange en een broker in één. Daarom is deze crypto exchange uitermate geschikt voor beginners in de crypto wereld.

Van euro naar Bitcoin

– 8 Betaal mogelijkheden
– Beschikbaar in Nederland en België
– SEPA ondersteuning voor directe betaling

Betaal methodes Bitvavo
Bitvavo account aanmaken

Aanmelden bij Bitvavo

Gratis account

Maak gemakkelijk en snel een gratis Bitvavo account aan waarmee je bitcoin kunt handelen, verzenden, ontvangen en bewaren. Toegang tot Bitcoin wallet via Telefoon of Desktop.


Euro’s storten

Maak euro’s over naar je bitvavo wallet via één van de 8 betaalmogelijkheden, waaronder Bancontact & iDeal. Zodra de betaling voltooid is kun je direct bitcoins kopen.

🔒 Veilig bij Bitvavo