Beste crypto exchange van Nederland

Als je gaat beginnen met bitcoin is één van de belangrijkste keuzes bij welke exchange/broker je bitcoin gaat kopen. Wij hebben voor jou de beste crypto exchanges van Nederland voor jou op een rij gezet.

Goedkoopste exchange nederland

Wat is een crypto exchange?

Als je bitcoin kopen wil zul je een account moeten aanmaken op een crypto exchange. Hier kun je de gewenste cryptomunten kopen bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum of Ripple. Je kunt je cryptocurrencies laten staan op de exchange of overboeken naar je hardware wallet.

De Bitcoin exchange zorgt ervoor dat je diverse digitale munten kunt kopen op één plek. Zie het als de supermarkt, daar kun je namelijk ook brood, vlees en drank kopen. Dit is het zelfde binnen de cryptowereld je hoeft niet naar verschillende winkels om verschillende coins te kopen.

Wat is de beste exchange voor cryptocurrency?

De vraag is uiteraard lastig te beantwoorden. Eigenlijk moeten we eerst kijken naar je wensen. Persoonlijk is mijn favoriete Bitcoin exchange Bitvavo.

Ik gebruik Bitvavo graag omdat: 

  • Ruim aanbod cryptomunten
  • Goedkoopste crypto exchange van Nederland
  • Beginners interface en een interface voor ervaren traders
  • Gemakkelijk met iDeal betalen
  • Ruim voldoende volume om te handelen
Bitvavo exchange

Wat is de goedkoopste crypto exchange?

Als je gaat handelen in cryptomunten wil je natuurlijk niet continu ontzettend veel transactiekosten betalen. Bij de keuze voor een bitcoin exchange is het belangrijk om te kijken naar de handelskosten die men vraagt per transactie. Er zijn crypto exchanges die meer dan 2% handel fee vragen maar je hebt ze er ook bij voor minder dan 0,25%. 

Ik heb voor jou de 3 bekendste nederlandse BTC exchanges op een rij gezet zodat je gemakkelijk de goedkoopste kunt bepalen.

Goedkoopste Bitcoin exchange

Kosten top 3

%FeesKosten bij
€1000,-
1. Bitvavo0.25%€2,50
2. Litebit2%€20,-
3. BTC Direct2,5%€25,-

Wat zijn de grootste exchanges van Nederland?

Op dit moment zijn er 2 grote Nederlandse crypto exchanges actief. Dit maken we op uit het feit dat ze aangesloten zijn op Coinmarketcap.com de grootste crypto tracker van de wereld. Onderstaande de 2 crypto brokers met de huidige cijfers.

  1. Bitvavo à €200M per dag
  2. Litebit à €4M per dag

Waarom staan niet alle altcoins op de exchange?

Welke cryptomunten of altcoins een exchange aanbiedt is helemaal aan de broker zelf. Soms heeft het te maken met de wetgeving van een bepaald land waar de exchange vandaan komt. De kans is ook aannemelijk dat er te weinig animo voor bepaalde coins is.

Het is ook goed mogelijk dat een coin of exchange geen zaken met elkaar wil doen. Het is een vrije markt, haal de supermarkt metafoor er weer bij 😉 . Bij winkel X kun je wel Fanta krijgen en bij de ander niet. Zo werkt het eigenlijk ook bij een bitcoin exchange. Je kunt je uiteraard bij verschillende cryptocurrency exchanges aanmelden zo krijg je een steeds breder aanbod.

Waarom staan niet alle altcoins op de

Wat is het verschil tussen een exchange en een broker?

Deze vraag horen wij vaak! Zoals eerder vermeld zoekt een exchange een koper en een verkoper. Een broker verkoopt alleen cryptovaluta. Gemakkelijk uitgelegd: Een broker koopt cryptovaluta bij een echange, doet hier een % kosten bovenop en verkopen het aan de klant. Het voordeel van een broker is dat je daar vaak met iDeal kunt betalen. Echter kan dit bij een exchange ook. Bitvavo is namelijk een echange en een broker in één. Daarom is deze crypto exchange uitermate geschikt voor beginners in de crypto wereld.

Betaal methodes litebit

Van euro naar Bitcoin

Bij Bitvavo betaal je eenvoudig met Ideal, Bancontact, Creditcard of één van de andere 5 betaalmogelijkheden. Maak keuze uit ruim 50+ digitale valuta, koop gemakkelijk met euro zonder tussenstappen. Accepteert jou bank SEPA? Dan ontvang je de Bitcoins direct in je account!

Aanmelden bij Bitvavo

Gratis account

Maak gemakkelijk en snel een gratis Bitvavo account aan waarmee je bitcoin kunt handelen, verzenden, ontvangen en bewaren. Toegang tot Bitcoin wallet via Telefoon of Desktop.

Euro's storten

Maak euro's over naar je bitvavo wallet via één van de 8 betaalmogelijkheden, waaronder Bancontact & iDeal. Zodra de betaling voltooid is kun je direct bitcoins kopen.

Bitcoin kopen

Koop of verkoop meer dan 50 cryptomunten, je betaald maximaal slechts 0.25% brokerkosten. Verzend de gekochte bitcoin naar je hardware wallet of bewaar deze veilig op de Bitvavo wallet.

Bitcoin naar euro

Wat zijn nadelen van een cryptocurerncy exchange?

Er kleven meerdere nadelen aan een crypto exchange. Een crypto-exchange kan gevoelig zijn voor hacks omdat er namelijk veel geld te jatten valt. Hackers doen vaak pogingen om grote internationale beurzen te hacken. Zo zijn er in 2019 drie gehackt namelijk Binance, Bithump & DragonEx. Hopelijk voor haar gebruikers hadden de genoemde partijen genoeg geld om de schade aan haar klanten terug te betalen.

Daarnaast moet je goed tussen de oren hebben dat bij een exchange niet jij de eigenaar bent van de wallet. Je beheert namelijk niet zelf je private keys. Hierdoor ben je afhankelijk van de expertise van de partij waar jij je bitcoins stalt.

Ook draagt een exchange niet bij aan het idee en ontstaan van bitcoin. Het is over het algemeen een bedrijf met een winstoogmerk. Zij hebben een groot aandeel in de markt, dit haalt het decentrale karakter van de cryptomunt weg. Gelukkig komen er steeds meer geluiden dat men bezig is om decentrale crypto beurzen te openen. Hier beheer jij je eigen private keys.