Bitvavo review

Bitvavo review en ervaringen

Als je op zoek bent naar een handelsplatform voor het handelen in crypto valuta in Nederland, dan kom je al snel bij Bitvavo uit. Bij Bitvavo handel je in meer dan 200 cryptomunten tegen de laagste transactiekosten! In deze Bitvavo review bekijken onder andere wat de voordelen van de beste crypto exchange van NL. Welke handelskosten er in rekening gebracht worden en werpen we een blik op de veiligheid van het platform.

Bitvavo betrouwbaar?

Bitvavo review, een introductie

Het handelsplatform van Bitvavo is uitgerust met een gebruiksvriendelijke en toegankelijke interface waar makkelijk doorheen te navigeren is. Bitvavo heeft een dashboard voor beginners met een beperkt aantal handelsopties en een dashboard voor gevorderden waar meer handelsopties worden geboden. 

Ook kun je gebruik maken van de mobiele app van Bitvavo die geschikt is voor zowel Android- als iOS-apparaten. De mobiele app is snel en eenvoudig te bedienen, en ondersteunt dark modus wat energie bespaart. Je kunt de Bitvavo app downloaden op de website van Bitvavo, in de Apple Store of bij Google Play.

Welke Bitvavo handelsaccount zijn er?

Bij Bitvavo kun je kiezen uit 3 verschillende handelsaccounts:

Om een account te kunnen openen bij Bitvavo moet je minimaal 18 jaar oud zijn en woonachtig zijn in de Europese Unie. Elk account heeft zijn eigen functionaliteiten en beperkingen.

Het beginnersaccount met de basis interface is speciaal ontwikkeld voor de beginnende handelaar. De crypto markt is voor beginnende handelaren al ingewikkeld genoeg, en daarom heeft Bitvavo een eenvoudige basis interface ontwikkeld zonder al te veel onnodige zaken die je als beginner toch niet gaat gebruiken. Je kunt met de basis interface stortingen doen en je hebt een aantal eenvoudige handelsopties tot je beschikking. Je kunt alleen de Euro als referentie valuta gebruiken en alleen marktorders plaatsen waarbij je reageert op de actuele prijs en als koper of verkoper direct afrekent.

🔒 Veilig bij Bitvavo

De interface voor ervaren handelaren biedt een duidelijk en overzichtelijk orderboek, diverse tools voor technische analyse en je kunt naast de Euro ook Bitcoin als referentie valuta gebruiken. In deze interface kun je naast marktorders bijvoorbeeld ook limietorders plaatsen waarbij je een minimumprijs kunt opgeven waartegen je wilt kopen of een maximumprijs in te stellen voor het verkopen.

Hoe kun je een Bitvavo account openen?

Als je een Bitvavo account wilt openen moet je eerst een proces van verificatie en identificatie van persoonlijke gegevens doorlopen. Door deze procedure kan witwassen van geld en fraude worden voorkomen. Je kunt voor het verificatieproces gebruik maken van een rijbewijs, identiteitskaart of paspoort. Daarnaast moet er ook een bank verificatie zijn uitgevoerd voordat je kunt gaan beginnen met handelen. Door deze verificatie wordt je Bitvavo account gekoppeld aan je persoonlijke bankrekening. Let op dat je bij Bitvavo alleen een bankrekening kunt koppelen die ook op jouw naam staat.

Om een account aan te maken bij Bitvavo moet je je aanmelden op de website of de app downloaden in de app store. Je moet vervolgens je voornaam, achternaam en een e-mailadres opgeven en een wachtwoord kiezen. Je krijgt dan een bevestigingsmail met een link om je account te activeren. In onderstaande stappen leggen wij je stap voor stap uit hoe jij je kunt aanmelden bij Bitvavo.

 1. Ga naar BITVAVO
 2. Klik op de blauwe AANMELD button rechts boven in je scherm.
  Account openen bij Bitvavo
 3. Vul al je gegevens netjes in zoals deze ook op je identiteitsbewijs staat. 
  Account openen bij Bitvavo
 4. Klik op registreren nadat je alle policy vinkjes hebt aangevinkt!
 5. Yeeeahhh het is gelukt, check ff je mailbox!
  account openen bij bitvavo gelukt
 6. Klik op de verificatie link in de e-mail om te bevestigen dat het e-mailadres daadwerkelijk bij jou hoort. 
 7.  Ga naar BITVAVO, klik op login.
  Inloggen Bitvavo

Hoe kun je geld storten op je Bitvavo account?

Om geld te storten op je Bitvavo account klik je op de knop ‘Credits storten’ in het dashboard. Vervolgens kun je een bedrag naar keuze overmaken vanaf je bankrekening naar je Bitvavo creditsaldo. Je kunt voor het storten van credits verschillende betaalmethoden gebruiken, aangezien Bitvavo in meerdere landen actief is en het platform toegankelijk wil maken al deze gebruikers.

Betaal mogelijkheden Bitvavo exchange
Betaalmethoden voor storten op je Bitvavo account

Bij de meeste van deze betaalmethoden wordt de transactie dezelfde dag nog verwerkt. Dit geldt alleen niet als je een bankoverschrijving (SEPA) gebruikt, dan kan het namelijk 2 werkdagen duren. Je kunt ook met iDeal geld storten op je Bitvavo account als je snel over je credits wil beschikken.

Je kunt tot € 10.000 per dag storten met iDeal, Giropay, EPS en Bancontact. Met een SEPA-overboeking kun je tot € 1.000.000 dag storten. Bij grote bedragen wordt altijd een extra identificatie check uitgevoerd om fraude te voorkomen.

Wat betreft fiat geld kun je bij Bitvavo alleen euro’s storten omdat Bitvavo zich voornamelijk richt op de Europese markt.

Hoe werkt het handelen in cryptovaluta op Bitvavo?

Om te beginnen met handelen moet je eerst een account hebben en krediet op je account hebben gestort. Dat hoeft geen enorm bedrag te zijn want je kunt al vanaf € 1, – beginnen met beleggen in cryptomunten.

Als je tegoed hebt gestort op je Bitvavo account kun je deze credits in je dashboard wisselen voor de gewenste cryptomunt. Je kunt ook je gekochte crypto valuta verkopen en inwisselen voor een andere munt of voor Euro’s. Wat betreft fiat geld kun je bij Bitvavo alleen euro’s storten omdat Bitvavo zich voornamelijk richt op de Europese markt.

Als je cryptomunten hebt gekocht word je tegoed in je dashboard meteen verlaagd en de nieuwe crypto valuta aan je account toegevoegd.

Welke crypto coins zijn er verhandelbaar op Bitvavo

In welke crypto valuta kun je handelen op Bitvavo?

Je kunt op Bitvavo momenteel in meer dan 200 verschillende crypto valuta handelen. Dat aanbod aan crypto valuta wordt voortdurend bijgewerkt en nieuwe munten toegevoegd. Op Bitvavo vind je bekende cryptomunten als Bitcoin, Litecoin, Dogecoin en Ethereum, en je kunt ook handelen in minder bekende munten als Vechain, Komodo, IOTA en Chainlink.
Bitvavo heeft voor elke cryptomunt een pagina aangemaakt waar je de meest actuele prijzen, markttrends en andere relevante informatie kan vinden zodat handelaren de verschillende datasets met elkaar kunnen vergelijken in termen van prijzen en volatiliteit.

Crypto bewaren bij Bitvavo
Crypto wallet op bitvavo platform

Hoe kun je je cryptomunten bewaren op Bitvavo?

Crypto valuta wordt opgeslagen in een digitale portemonnee. Bitvavo heeft zijn eigen wallet die je kunt gebruiken als je een account hebt. De Bitvavo wallet heeft als voordeel dat je al je cryptovaluta op een plek kunt opslaan. En dat is erg handig want in de meeste gevallen is voor elke munt een aparte wallet nodig. Bitvavo heeft voor elke cryptomunt een pagina aangemaakt waar je de meest actuele prijzen, markttrends en andere relevante informatie kan vinden zodat handelaren de verschillende datasets met elkaar kunnen vergelijken in termen van prijzen en volatiliteit.

Bovendien is de crypto wallet die Bitvavo aanbiedt veilig, maar let op dat je altijd zelf verantwoordelijk bent voor de beveiliging van je eigen account. Maak daarom altijd gebruik van de twee factor authenticatie zorg dat je sterke wachtwoorden gebruikt.

crypto staken bij bitvavo rente op je cryptomunten
Een voorbeeld van het Bitvavo staking dashboard

Kun je op Bitvavo je digitale munten staken?

Als je cryptomunten in je Bitvavo wallet hebt waar je momenteel niets doet kun je besluiten om je munten te ‘staken’. Met staken kun je geld verdienen aan munten die anders inactief in je wallet zouden blijven staan. Staken is te vergelijken met rente ontvangen op je spaarrekening. Je hoeft er niet veel voor te doen om toch wat extra geld te verdienen, en de munten blijven ten allen tijden in je bezit.

Bitvavo ondersteunt staking voor verschillende cryptovaluta. Als je interesse hebt in staking en staking beloningen wilt verdienen dan hoef je alleen maar de ‘opt-in’ -functie van de service in te schakelen in je dashboard.

Rekent Bitvavo handelskosten?

Om te begrijpen hoe de kosten bij Bitvavo zijn opgebouwd moet je weten dat er een groot verschil is tussen een makelaar en een uitwisseling. Een uitwisseling heeft zijn eigen orderboeken. Een makelaar is daarentegen een tussenpersoon die gebruik maakt van de orderboeken van de uitwisseling. De makelaar betaalt een fee aan de uitwisseling om de orderboeken te mogen gebruiken. Deze kosten worden doorberekend aan de klanten van de makelaar, waardoor makelaars vaak iets duurder zijn dan uitwisselingen. Toen Bitvavo nog een broker was rekenden ze ongeveer 2,5% aan handelskosten. Maar toen ze hun diensten verlegden naar een exchange in 2019 werden de transactiekosten verlaagd tot 0,25%.

Het mooie is dat Bitvavo gebruik maakt van zogenaamde staffels binnen de handelskosten. meer via onderstaande button. Dit maakt dat onze Bitvavo review nog wat beter scoort :)

Wat is de hoogte van de handelsvergoedingen en andere kosten op Bitvavo?

De kosten die je kunt tegenkomen op Bitvavo zijn handelskosten, kosten voor fiat geld storten of opnemen en netwerkkosten.

Op Bitvavo kom je twee soorten handelsvergoedingen tegen; de taker- en de maker fee.

Een maker fee is wordt in rekening wordt gebracht wanneer een order wordt aangemaakt in het orderboek voor de door jou aangevraagde bestelling. Stel dat je bijvoorbeeld Bitcoin wilt kopen voor € 1.000, -, kan het gebeuren dat er op dat moment geen match is in het orderboek om je bestelling te vervullen. Omdat je een bestelling hebt gedaan wordt er een order aangemaakt in het orderboek (maker) totdat er een gebruiker komt die Bitcoin wil verkopen voor € 1.000, – en je order (taker) vervult.

Een taker fee wordt in rekening wordt gebracht wanneer een order wordt vervuld. Als je in het vorige voorbeeld degene bent die besluit om voor € 1.000, – aan Bitcoin te kopen, neem je de verkooporder aan (taker) en sluit je de order in het orderboek.

Daarnaast kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor het opnemen of storten van fiat valuta, afhankelijk van de betaalmethode die je hebt gekozen. Als je in Nederland woont kun je iDeal gebruiken om geld te storten op je Bitvavo account, dat is gratis.

Als je cryptomunten wilt storten of opnemen dan zijn hier netwerkkosten aan verbonden, ofwel de zogenaamde ‘miner fees’. Dit zijn de transactiekosten of blockchain-vergoedingen die je betaalt aan de delvers die ervoor zorgen dat je transactie wordt geverifieerd op de blockchain. De hoogte van de netwerkkosten varieert per munt en kan beïnvloed worden door drukte op het netwerk. Bitvavo brengt geen kosten in rekening bij het storten van cryptovaluta. Hieronder de totale lijst: 

Is Bitvavo betrouwbaar?

Bitvavo is misschien een nieuwkomer in de crypto wereld, maar heeft inmiddels al een indrukwekkende naam voor zichzelf opgebouwd. Bovendien heeft Bitvavo veel gedaan om gevoelige informatie en investeringen van zijn klanten te beschermen. Bitvavo maakt onder andere gebruik van twee factor authenticatie (2FA). Door deze elektronische authenticatie krijg je pas toegang tot je rekening nadat je twee stukken bewijs (twee factor) hebt geleverd.

Bitvavo betrouwbaar

Bitvavo heeft ook een groot gedeelte van zijn digitale activa opgeslagen in zogenaamde ‘cold wallets’: een opslag voor crypto valuta die niet met het internet verbonden is zoals een harddisks die op veilige locaties worden bewaard

Als je fiat valuta stort op je Bitvavo account wordt dat ontvangen door de Stichting Bitvavo Payments (SBP die als een aparte entiteit fungeert van het handelsplatform Bitvavo B.V. Door deze constructie loopt je geld geen gevaar als Bitvavo B.V.failliet gaat.

Bitvavo is ook geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en lid van Verenigd Bitcoin Bedrijven Nederland (VBNL). VBNL zorgt ervoor dat alle leden de regels strikt volgen zodat je ervan uit kunt gaan dat Bitvavo een betrouwbaar handelsplatform is.

Is bitvavo een betrouwbare nederlandse exchange?

Wat zijn de Bitvavo review en ervaringen?

Als we bij Trustpilot kijken dan zien we daar dat Bitvavo heeft een score heeft van 4,3 uit 5. Maar liefst 61% van de 10.030 reviews op het moment van schrijven beoordeelde Bitvavo als uitstekend. De mensen die Bitvavo als uitstekend beoordelen, zijn vooral tevreden over de snelheid van het platform, de gebruiksvriendelijkheid en het gemak van het aanmaken van een account, de lage handelskosten en het uitgebreide aanbod aan crypto valuta. Slechts 7% van alle reviews beoordelen Bitvavo als slecht of zeer slecht, en deze klachten gaan meestal over technische storingen die vaak niet eens aan Bitvavo te wijten zijn maar aan het betalingsverkeer waardoor mensen kansen misten en geld verloren.

Hoe is de ondersteuning en de klantenservice van Bitvavo?

Het Bitvavo platform staat bekend om de goede ondersteuning die het beidt aan zijn klanten. Een bijkomstig voordeel is dat je al je vragen gewoon in het Nederlands kunt stellen. Op de website kun je een sectie vinden met veelgestelde vragen. Als je hiertussen niet kunt vinden wat je zoekt, dan kun je contact opnemen met de Bitvavo helpdesk via e-mail en via live chat. De helpdesk van Bitvavo is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur, en op zaterdag tussen 10.00 en 18.00 uur.

Bitvavo klantenservice
Chat support Bitvavo

Voordelen van Bitvavo

 1.     Bitvavo is een van de goedkoopste exchanges en de handelskosten zijn transparant en duidelijk.
 2.     De website van Bitvavo is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. 
 3.     Twee verschillende interfaces voor verschillende niveaus in handelaren
 4.     Snelle verwerking van transactie. Op de website staat dat een transactie tot 1 werkdag kan duren, maar in de realiteit wordt een transactie vaak vrijwel direct verwerkt. 
 5.     Bitvavo heeft veel beveiligingsmaatregelen getroffen om je geld en je gegevens te beschermen.
 6.     Bitvavo is een Nederlands bedrijf en heeft daarom ook een Nederlandstalige website met ondersteuning in het Nederlands.

Nadelen van Bitvavo

 1.     Bitvavo is een relatief kleine uitwisseling die niet heel veel variatie heeft in crypto valuta. Terwijl in het kader van Decentralized steeds meer concurrerende uitwisselingen hun aanbod in cryptovaluta vergroten en diversifiëren.
 2.     Bitvavo heeft niet echt een stevige aanwezigheid op de social media platformen. 
 3.     Het is lastig om de contactgegevens van de helpdesk te vinden op de website.

Bitvavo review; Onze conclussie

Woon je in Nederland en ben je op zoek bent naar een betrouwbaar handelsplatform om te handelen in bekende crypto valuta als Bitcoin en Ethereum, dan is Bitvavo waarschijnlijk de beste keuze. De kosten zijn transparant opgebouwd en de helpdesk reageert snel en adequaat op al je vragen. Bitvavo is misschien niet het grootste handelsplatform van de wereld, maar wel een stuk veiliger. Meld je dus snel aan bij Bitvavo om een account te openen!

Echte Bitvavo reviews & ervaringen

4,2
4,2 van 5 sterren (op basis van 6 reviews)
Uitstekend67%
Heel goed17%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk16%

Echte reviews zijn waardevol voor potentiële nieuwe Bitvavo gebruikers. Gebruik jij Bitvavo en wil jij andere helpen bij hun keuze, laat weten wat je van Bitvavo vind en schrijf een uitgebreide review!

De beste en goedkoopste exchange van NL

08/05/2023

Al 2 jaar handel ik iedere dag met het volste vertrouwen mijn crypto bij Bitvavo.

Ze zijn goedkoop en meerdere malen uitgeroepen tot beste exchange van NL.

Ik kan je Bitvavo zeker aanbevelen!

Avatar for Chiara
Chiara

Betaald slecht uit en geen menselijke reacties

26/10/2021

De laaste maanden is uitbetalen zeer moeilijk, service is er niet behalve geautomatiseerde bots. 3 4 dagen wachten op je geld is heel normaal geworden voor bitvavo

Avatar for Marco
Marco

Antwoord van Bitcoin Start

Bijzonder dat je zo lang moet wachten op je geld, deze Bitvavo ervaring hebben wij zelf niet.

Wellicht heeft het ermee te maken dat je in het weekend uitbetaald, ook heeft het ermee te maken welke bank je gebruikt.

Wij gebruiken BUNQ, Bitvavo zit zelf ook bij BUNQ bank, dan gaat uitbetalen razend snel, binnen enkele seconden.

Perfecte service

12/10/2021

Perfecte service, zeker een aanrader voor iedere crypto trader

Avatar for Rene
Rene

Prachtig platform, ideaal voor de beginner!

06/10/2021

Al enige tijd ben ik bezig met crypto trading.

Begonnen met Litebit, al gauw kwam ik er achter dat deze broker veel te duur is…(kosten per aankoop)

Via via kwam ik bij Bitvavo, super handig platform zeker de beginners interface.

Als je meer wil kun je met advanced uit de voeten.

Ben je nieuw in crypto en wil je niet te veel betalen?

Ga dan zeker starten met handelen bij Bitvavo!

Avatar for Renio
Renio

Eindelijk een platform gevonden waar ik op mijn gemak alles duidelijk en overzichtelijk kan bekijken en doen.

28/09/2021

Het kopen en verkopen van bitcoin en crypto’s via Bitvavo staat bij mij op nummer 1. Andere websites die ik heb bezocht staan zo boordevol informatie dat ik de bomen niet meer door het bos kon zien. Duidelijkheid en overzichtelijk is waar ik reeds maanden naar op zoek was. En gevonden bij Bitvavo. Top! Daarnaast zijn de fees redelijk laag en de staking is een fantastisch idee. Per coin of crypto kan je aan en verkoop gemakkelijk gemarkeerd in 2 kleuren onderscheiden. In praktisch enkele seconden weet je wat je winst of verlies is op elk bepaald moment zodat je actie kan ondernemen. Zo kan ik wel door gaan. Zoek je naar je wallet, intern overmaken of extern naar je eigen bank is een fluitje van een cent. Ik hoef niet meer zoals bij andere aanbieders gebruik maken van ingewikkelde constructies, credit en of debet card is hier niet nodig. Gewoon IDEAL en je eigen bank en het is staat er binnen enkele uren op of er af. No problem zeg je dan! Dank je wel Bitvavo. Ow ja, ik woon niet in Nederland maar in de Filipijnen en het gaat prima met de Bivavo website en of mobiel. Thank you Bitvavo en houwe zo. groetjes Rene.

Avatar for Rene
Rene

Meer Bitvavo uitleg pagina's