Bitvavo trading bot: Voordelen van automatisch handelen bij Bitvavo!

Wist je dat je voor handelen op Bitvavo ook gebruik kunt maken van een Bitvavo trading bot? Op Bitvavo kun je in meer dan 175 verschillende cryptomunten handelen, wat een aanzienlijk aantal is voor een vrij jong handelsplatform. Bovendien is Bitvavo van Nederlandse origine, en dat betekent dat zowel de interface als de ondersteuning in het Nederlands beschikbaar is. Als je gaat handelen op Bitvavo kun je gebruik maken van verschillende handelsstrategieën. Zeker als je geïnteresseerd bent in daghandel of scalping kun je eigenlijk niet buiten een trading bot. Wat een Bitvavo trading bot precies is en hoe je op Bitvavo automatisch kunt handelen lees je in dit artikel.

Wat is een Bitvavo trading bot?

Een Bitvavo trading bot is in feite een softwareprogramma. Dat programma maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de markt te analyseren. Je kunt het programma zodanig instellen dat de vooraf gedefinieerde algoritmen de gewenste valuta voor je analyseert en koopt of verkoopt op het moment dat de door jou ingestelde omstandigheden zijn bereikt. In feite kan de bot van Bitvavo automatisch handelen waardoor het makkelijker om winst te genereren.

Wanneer heb je een Bitvavo trading bot nodig?

Op het moment dat de koersen stijgen is het sentiment op de markt goed. Er komen dan meer handelaren in actie en wordt er actiever gehandeld. De meeste winst kun je maken met daghandel, maar om een slag te slaan moet je nauwgezet de koersen in de gaten houden. Als je handelen leuk vindt is dat waarschijnlijk geen straf, maar al zou je fulltime handelen, het is niet mogelijk om 24 uur per achter de computer kunnen te zitten om de crypto koersen in de gaten te houden. Als je in de vrije tijd handelt dan gaat het dus helemaal niet lukken. Dit is het moment waar een trading bot uitkomst biedt. Bitvavo is om deze reden een samenwerking met Cryptohopper aangegaan zodat je met de trading bot van Cryptohopper en Bitvavo automatisch kan handelen. 


trading bot bitvavo voordelen

Wat is het voordeel van een Bitvavo trading bot?

Een Bitvavo trading bot kan 24 uur per dag de markt voor je in de gaten houden en transacties doen terwijl je op je werk zit of geniet van een welverdiende nachtrust. Een trading bot kan inspringen op elke prijsschommeling. En door de automatisering van het handelsproces je dus een hoop tijd besparen en genereert het idealiter winst. 

Crypto-handelsbots kunnen echter niet het denkwerk voor je doen. Jij bent degene die de handelsstrategieën moet bedenken die de bit voor je kan uitvoeren. Er is ook geen crypto-handelsbot die het menselijke gedrag echt begrijpt, wat misschien wel het belangrijkste patroon is om te herkennen voor een succesvolle handelaar. Zelfs de beste crypto-handelsbot is slechts een hulpmiddel in je toolkit, dus verdiep je ook in succesvolle handelsstrategieën.

bitvavo crypto trading bot

Hoe werkt een Bitvavo trading bot?

Een crypto trading bot is een soort van virtuele personal assistent die 24 uur per dag de koersen voor je in de gaten houdt. Ondanks dat de bot is uitgerust met kunstmatige intelligentie moet je moet de bot wel eerst precies vertellen wat het moet doen in bepaalde situaties.

De meeste bots kun je helemaal zelf instellen. Je kunt een strategie bedenken en invoeren, en de bot voert deze strategie vervolgens uit aan de hand van je instellingen. Dit betekent dat je wel zelf een strategie moet hebben bedacht of van iemand overnemen. 

De Bitvavo trading bot van Cryptohopper kun je instellen voor iedere munt die verhandeld wordt op het Bitvavo handelsplatform. Een belangrijk verschil tussen Cryptohopper en sommige andere crypto bots is dat je niet eerst geld van je Bitvavo account hoeft af te halen. Door eenvoudig een koppeling te maken kun je Cryptohopper met jouw account laten handelen op Bitvavo. 

hoe kun je bitvavo trading bot activeren

Hoe kun je de Cryptohopper Bitvavo trading bot activeren?

Als je een account hebt bij Bitvavo dan kun je gebruik maken van de trading bot van Cryptohopper. Daarvoor moet je eerst ook een account aanmaken bij Cryptohopper. Een account aanmaken bij Cryptohopper is heel eenvoudig. Als je een account wilt aanmaken ga dan naar de website van Cryptohopper waar je rechts bovenaan de pagina de button ‘Get Started’ vindt. Ook moet je geld op je Bitvavo account hebben staan waar de bot mee kan gaan handelen. 

Nu moet je Bitvavo koppelen aan Cryptohopper. Volg deze stappen om de koppeling te maken:

  1. Log in op je Bitvavo account, klik op je naam boven in het scherm en kies in het dropdown menu ‘API’
    trading bot bitvavo aanmaken
  2. Nu moet je een API-sleutel aanmaken. Dat doe je door op ‘Nieuwe API Key aanvragen’ te klikken en een naam voor je bot in te vullen, bijvoorbeeld ‘Mijn Cryptohopper Bitvavo bot en vink alle opties aan behalve ‘Opnemen’.
    Bitvavo API code aanmaken
  3. Ga nu naar Cryptohopper en log daar ook in op je account. Klik in het menu op ‘Baseconfig’. Vervolgens klik je op ‘Exchange’ waar je nu uit de lijst Bitvavo kunt kiezen. Vul hier de gevraagde gegevens en de API-sleutel in die je net hebt aangemaakt bij Bitvavo. Het duurt even voordat de sleutel geladen is, maar daarna zijn je Cryptohopper en je Bitvavo account aan elkaar gekoppeld. 

Je hebt nu een ‘hopper’ aangemaakt zoals een trading bot op Cryptohopper heet, en je bent je klaar om te handelen met je kersverse bot op Bitvavo. 

Wat kan een bitvavo trading bot voor jou doen

Wat kan de Cryptohopper Bitvavo trading bot allemaal voor je doen?

Nu je een hopper hebt aangemaakt kun je beginnen met je handelsinstellingen in te voeren. Let als je begint wel goed op dat je weet wat je doet. Je hebt kennis nodig van de gebruikte termen en moet je een strategie hebben. Als je gaat handelen met een bit zonder dat je weet wat je doet kan het je een hoop geld kosten. 

De Bitvavo trading bot van Cryptohopper kun je op een aantal manieren instellen:

Buying: Hier kun je aangeven in welke valuta de bot mag handelen. Je ziet hier ook hoeveel posities je tegelijk open kan hebben.

Selling: Hier kun je instellen wanneer de bot bepaalde munten mag verkopen. Je kunt hier je verkoopstrategie invoeren en aangeven welke stop-loss je aanhoudt. 

Marketplace: Op Marketplace vind je strategieën van actieve handelaren die je over kunt nemen. Soms moet je hier wel een vergoeding voor betalen. 

Backtesting: Backtesting is een interessante feature van Cryptohopper. Met Backtesting kun je namelijk een strategie of bepaalde instellingen uitproberen. De bot bekijkt wat de resultaten van je instellingen zouden zijn geweest aan de hand van historische koersgegevens. Alhoewel de uitkomst van Backtesting geen garantie is voor de toekomst geeft het wel inzicht in hoe je bot gepresteerd zou hebben en welke winst je zou hebben gemaakt.

Meer Bitvavo uitleg pagina's

Plaats een reactie