Bitvavo uitbetalen – In 6 stappen Bitvavo geld opnemen!

Bitvavo uitbetalen

Wil je weten hoe bij Bitvavo uitbetalen in zijn werk gaat? Bitvavo is van een kleine Amsterdamse startup in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest populaire en grootste crypto handelsplatformen in Nederland. Je kunt er meer dan 140 verschillende crypto valuta kopen, verkopen, bewaren en verhandelen. En Bitvavo heeft als groot pluspunt dat ze een van de goedkoopste exchanges zijn. Reden te meer dus om Bitvavo als je favoriete handelsplatform te kiezen.

Maar hoe gaat het in zijn werk als je op Bitvavo geld wilt opnemen? Hieronder kun je lezen hoe bij Bitvavo geld opnemen in zijn werk gaat.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Hoe kun je bij Bitvavo geld opnemen?

Als je een leuke winst hebt gemaakt en je wilt een bedrag opnemen dan kan dat bij de Bitvavo exchange op twee verschillende manieren. Een manier om geld op te nemen van je Bitvavo account is door het in de vorm van digitale valuta te laten overschrijven naar een externe wallet. De andere manier om je bij Bitvavo te laten uitbetalen is door een bedrag in Euro’s over te laten schrijven naar een bankrekening.

Hoe kun je bij Bitvavo geld opnemen en versturen naar een externe wallet?

Bij Bitvavo is het mogelijk om geld op te nemen in de vorm van digitale valuta zoals Bitcoins en te versturen naar een crypto wallet buiten het handelsplatform. Er zijn sinds 21 mei 2020 iets meer restricties om digitaal geld overmaken naar een externe wallet vanwege de invoering van de Vijfde Anti Witwasrichtlijn in Nederland. Sinds die datum staat Bitvavo onder toezicht van De Nederlandsche Bank en kan er alleen digitale valuta alleen naar een geverifieerde wallet adressen worden verzonden. Dit betekent dat wanneer je digitale valuta naar een externe wallet wilt overmaken, eerst het adres van de wallet aan je Address Book moet toevoegen en laten verifiëren.

Wil je een nieuwe wallet toevoegen aan je Address Book om je bij Bitvavo te laten uitbetalen in digitale valuta? Volg dan de onderstaande stappen.

Hoe voeg je een nieuwe wallet toe aan je adres boek

Wil je jezelf bij Bitvavo uitbetalen in digitale valuta? Voordat je digitale valuta naar een externe wallet kunt sturen moet je eerst de wallet aan je Address Book toevoegen. Zodra je het eenmaal het adres van deze externe wallet hebt toegevoegd hoef je nooit meer het adres handmatig in te voeren, en beperk je dus de kans op mogelijke fouten. Bovendien kun je hierdoor overzichtelijk bijhouden naar welke wallet adressen je digitale valuta hebt verzonden.

Volg de onderstaande stappen om een nieuw adres toe te voegen.

1. Log in op je Bitvavo account

2. Open de Address Book pagina wat je vindt onder de tab Dashboard. Je komt nu op de Address Book pagina terecht waar je de mogelijkheid krijgt om een nieuw adres toe te voegen. Klik nu op Add Address.

3. Het scherm wat nu opent lijkt qua werking een beetje op het Address Book van je online bankieromgeving. Je moet nu eerst een valuta kiezen waarvoor je een nieuw adres wilt aanmaken. Klik vervolgens op Continue.

4. In het volgende scherm kun je de naam van de wallet toevoegen zodat je het makkelijk kunt terugvinden in je Address Book. Daaronder heb je een invoerveld om het adres van je wallet in te voeren. Klik weer op Continue.

Je hebt nu het adres toegevoegd aan je Address Book en als je in het Address Book kijkt zie je je nieuwe wallet adres staan.

5. Nu moet je het nieuwe adres laten verifiëren. Kijk daarvoor op de Address Book pagina bij je nieuwe adres naar de status. Daar staat als het goed is Verify.

7. Als je de opname hebt gestart moet eerst kiezen van welk scherm je een opname wilt maken, en vervolgens je nieuwe wallet openen. Klik daarna Complete Recording.

Het compliance team van Bitvavo gaat nu controleren of het om een bonafide adres gaat. Verifiëren kun je het beste doen vanaf een desktopcomputer of laptop, gebruik je een mobiele wallet dan moet je een schermafdruk maken en deze laten zien tijdens de opname.

8. Nu kom je in een venster terecht waarin je het adres kunt laten verifiëren. Klik op Continue om het verificatieproces te starten.

9. Vanwege de veiligheid moet je na de verificatie eerst je emailadres bevestigen met Twee-factor-authenticatie. Er wordt nu een email gestuurd met een link naar je emailadres wat je moet bevestigen. Nadat je op de bevestigingslink hebt geklikt is je nieuwe adres actief.

Zodra deze stappen zijn voltooid, kunt je digitale valuta naar een externe wallet naar keuze versturen.

Bitvavo uitbetalen in digitale valuta

Bij Bitvavo uitbetalen in digitale valuta is nu je je externe wallet hebt geverifieerd heel eenvoudig. Je moet er wel rekening mee houden dat bij Bitvavo uitbetalen in digitale valuta alleen mogelijk is via de desktopwebsite.

Wat je ook moet weten is dat er kosten zijn verbonden aan het opnemen van digitale valuta en versturen naar een externe portemonnee op Bitvavo. Deze kosten worden gebruikt om de delvers die de transacties verzorgen en het blockchain-netwerk onderhouden uit te betalen. Wat je moet betalen per opname verschilt per crypto valuta.

Volg de onderstaande stappen om bij Bitvavo digitale valuta opnemen en versturen naar een externe wallet.

1. Log in op je Bitvavo account

2. Ga op je dashboard naar je valuta en klik op de valuta die je wilt versturen, bijvoorbeeld Bitcoin.

3. Vervolgens opent het scherm van deze valuta. Bovenaan kun je dan op de tab Withdraw kiezen.

4. Kies nu het adres van de wallet waar je de cryptovaluta naartoe wilt versturen, en klik op Continue.

5. Vervolgens kun je kiezen hoeveel je van deze valuta wilt versturen. Je ziet in hetzelfde venster meteen welke kosten aan de opname zijn verbonden en wat het totale bedrag is wat er wordt afgeschreven. Klik weer op Continue.

6. Je moet om de transactie te voltooien eerst de opname bevestigen via een email. Je digitale geld wordt nu bijgeschreven in je andere wallet. De tijd die het duurt om het bedrag bij te schrijven is afhankelijk van de valuta, maar meestal is de transactie rond binnen 2 uur.

Bitvavo geld opnemen in euro’s

Je kunt jezelf ook heel eenvoudig bij Bitvavo laten uitbetalen in Euro’s en het bedrag laten overschrijven naar een gewone bankrekening. Als je geld wilt opnemen in Euro’s en naar je bankrekening wilt laten overschrijven, volg dan de onderstaande stappen:

1. Log in op je Bitvavo account

2. Als je alleen maar digitale valuta hebt moet je deze eerst verkopen om geld in Euro’s te kunnen opnemen. Ga daarvoor in je dashboard naar een valuta die je wilt verkopen, bijvoorbeeld Bitcoin, en klik erop.

3. In het scherm van deze valuta zie je aan de linkerzijde de tabs Sell en Buy. Klik op de tab Sell.

4. Voer nu het bedrag in aan digitale valuta wat je wilt verkopen. Je ziet meteen wat het waard is in Euro’s en welke kosten eraan verbonden zijn. Als je alles hebt gecontroleerd klik je op Sell.

5. Je kunt nu in het dashboard kiezen om Euro’s op te nemen. Klik op Withdraw Euro.

6. Je ziet nu een venster waarin je kunt aangeven welk bedrag je wilt opnemen. Je ziet wat de eventuele transactiekosten zijn en naar welk bankrekeningnummer het geld zal worden overgemaakt. Als je alles hebt gecontroleerd klik je op Continue.

Het bedrag zal nu worden overgeschreven naar je bankrekening, doorgaans duurt het een werkdag voordat je het terug kunt zien op je rekeningoverzicht.

Meer Bitvavo uitleg pagina's