Bitvavo vs Binance: Wat zijn de verschillen tussen Bitvavo en Binance?

Bitvavo vs Binance, welk handelsplatform is beter? Bitvavo en Binance zijn twee crypto handelsplatformen met heel verschillende benaderingen. Bitvavo is een in Nederland gevestigde uitwisseling die heel toegankelijk is en voor beginners een eenvoudige interface biedt met beperkte transactietypen. Binance daarentegen ondersteunt met name geavanceerde gebruikers en biedt internationale handelaren honderden valuta en meerdere handelsopties, maar heeft wel een steile leercurve als je nieuw bent in de crypto wereld.

Daarentegen betaal je lagere handelskosten op Binance en kun je ook in derivaten handelen. Er zijn dus een hoop verschillen tussen beide platformen, maar welke moet je dan kiezen als je in crypto valuta wilt gaan handelen? 

We hebben daarom voor jou Bitvavo vs Binance vergeleken en verschillende aspecten van de handelsplatformen naast elkaar gezet zoals de verschillende functies, de fiat-valuta’s die ze accepteren en de cryptovaluta, het gebruiksgemak, de verschillende transactietypen en de klantenservice. 

De verschillende functies van de platformen

Omdat de platformen vanuit een andere gedachte zijn opgezet zal je verschillen opmerken in hun functie sets. Hieronder hebben we enkele van de verschillende functies puntsgewijs voor je opgesomd.

binance mogelijkheden

Het Binance platform biedt:

  •     Een beloningscentrum dat challenges en acties biedt als een manier om crypto te verdienen
  •     Geavanceerde grafieken met honderden indicatoren en overlays
  •     Openbare API-sleutels voor het integreren van andere softwaretools
  •     Meer dan 13 verschillende transactietypes 
  •     De optie om een digitale portemonnee van en derde partij te gebruiken en Trust Wallet
  •     Gebruikers in meer dan 180 landen de mogelijkheid om te kunnen handelen op Binance

Het Bitvavo platform biedt:

  • Verschillende dashboards voor beginners en voor de meer ervaren handelaren. Je hebt om te beginnen bij Bitvavo geen specifieke voorkennis nodig en als je geavanceerde opties wil dan open je de advanced interface.
  • Eenvoudige betalingsmogelijkheden zoals iDeal waarmee je snel en eenvoudig geld kan overmaken naar jouw Bitvavo account.
  • Al je tegoed op je Bitvavo account is verzekerd, dus mocht er dus onverhoopt iets misgaan dan krijg je keurig je tegoed terug. 
  • Betrouwbaarheid vanwege een registratie bij DNB.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Bitvavo vs Binance – De cryptovaluta’s

Binance staat alom bekend om zijn enorme aanbod aan crypto valuta’s waarin gehandeld kan worden. Op het moment kun je uit ongeveer 500 verschillende altcoins kiezen. Bitvavo bestaat iets minder lang dan Binance, en heeft dan ook een minder groot aanbod in crypto valuta. Op het moment kun je in ongeveer 150 verschillende crypto valuta handelen bij Bitvavo. Bitvavo ondersteunt alle grote en bekende munten en een aantal kleinere munten die minder bekend zijn. Bij Binance kun je daarentegen allerlei exotische munten aantreffen die je niet ergens anders kunt vinden.

Wat betreft fiat valuta ondersteunt Binance 19 fiat-valuta’s ondersteunt, waaronder de USD, EUR, AUD, GBP, HKD en INR. Bitvavo ondersteunt daarentegen alleen de Euro.

Overigens moet je weten dat Binance een ‘crypto only’ handelsplatform is en dus geen Euro handelsparen biedt. Bij Bitvavo kun je daarentegen meteen Euro’s storten op je account en direct crypto munten kopen wat wel zo makkelijk is.

bitvavo vs binance beveiliging 2fa

Bitvavo vs Binance – Beveiliging

Hoewel beide platforms als veilig worden beschouwd, heeft Bitvavo een registratie bij De Nederlandse Bank. Binance heeft geen registratie bij DNB is daarentegen eigenlijk illegaal in Nederland, wat je problemen kan opleveren als Nederlandse gebruiker. Bitvavo is van Nederlandse origine en Binance werd ooit opgericht in China voordat het naar Japan verhuisde en is niet gereguleerd. Bitvavo heeft wat betreft veiligheid dus eigenlijk een streepje voor op Binance.

Wat betreft fiat valuta ondersteunt Binance 19 fiat-valuta’s ondersteunt, waaronder de USD, EUR, AUD, GBP, HKD en INR. Bitvavo ondersteunt daarentegen alleen de Euro.

Bitvavo vs Binance – Kosten

Wat betreft handelskosten heeft Binance de laagste in de branche, terwijl de prijzen van Bitvavo tot de middenmoot behoren. De vergoedingstabel van Binance is gebaseerd op een maker-taker structuur die dezelfde met dezelfde vergoedingen heeft voor makers als afnemers. Bij Binance is er wel een verschil tussen taker- en maker fees, en betaal je tussen de 0,02 en 0.10% aan handelskosten, terwijl dat bij Bitvavo tussen de 0,05 en 0,25% ligt. Binance kan zulke lage transactiekosten vragen vanwege het enorme handelsvolume dat ze aanbieden. Dat maakt Binance aantrekkelijker voor handelaren die grote orders plaatsen.

Bitvavo vs Binance – Gebruiksgemak

Binance en Bitvavo zijn gericht op verschillende soorten gebruikers. Bitvavo biedt een eenvoudige interface voor beleggers die nieuw zijn in het handelen in crypto valuta en die snelle, gemakkelijke en veilige manieren willen om te handelen. Wil je meerdere handelsopties dan kun je eenvoudig overstappen naar de geavanceerde interface van Bitvavo.

Het platform van Binance is op zich niet zo moeilijk om te gebruiken, maar het enorme aantal keuzes kan wat overweldigend zijn voor een nieuwe gebruiker. Binance is in die zin dus meer geschikt voor mensen die bekend zijn met crypto jargon en de verschillende investeringsopties, terwijl Bitvavo toch meer is gebouwd voor eenvoudig handelen.

Beide handelsplatformen bieden ook mobiele apps met verschillende functionaliteiten. De app van Binance schijnt beter te werken op een iPhone dan op smartphones die op Android draaien.

Ondersteuning en klantenservice

Binance heeft de Binance Academy, waar je als gebruiker terecht kunt als je op zoek bent naar tutorials of nuttige artikelen die vergelijkbaar zijn met crypto handelscursussen. Daarnaast bieden zowel Bitvavo al Binance een blog en een sectie met veelgestelde vragen. 

Wat betreft de klantenservice kun je bij Binance in contact komen met de helpdesk via een live chat, Twitter of je kunt ze e-mailen als je hulp nodig hebt.

De helpdesk van Bitvavo kun je eveneens via een live chat en email bereiken, maar het grote voordeel van Bitvavo is dat je je vraag gewoon in het Nederlands kunt stellen. Tevens is Bitvavo via TwitterInstagram en Facebook te bereiken.

Eindconclusie: Bitvavo is de beste

Bij de vergelijking Bitvavo vs Binance komen we tot de conclusie dat wat ons betreft Bitvavo het beste handelsplatform is. Natuurlijk heeft Binance een groter aanbod en lagere handelskosten, maar wat ons betreft weegt het niet op tegen het gebruiksgemak van Bitvavo. Het feit dat je als beginner makkelijk kunt gaan beginnen met handelen vanwege de beginnersinterface, dat je met iDeal kunt betalen en meteen crypto valuta kunt kopen, dat de ondersteuning in het Nederlands is en dat Bitvavo is geregistreerd bij de Nederlandse bank zodat je legaal in Crypto valuta kunt handelen zijn voor ons doorslaggevend in ons eindoordeel: Bitvavo is de beste.

Meer Bitvavo uitleg pagina's