Hoe werkt Bitvavo?

Hoe werkt bitvavo?

Hoe werkt Bitvavo eigenlijk? Als je net het Bitvavo handelsplatform hebt ontdekt is dit een logische vraag. Het handelsplatform Bitvavo is enorm populair in Nederland. In een hele korte tijd is de exchange het meest gebruikte platform geworden voor het kopen en verkopen van crypto valuta. Dat is ook niet zo gek, want Bitvavo heeft een enorm aanbod aan verschillende valuta waarin kan worden gehandeld en is ook nog eens een van de goedkoopste exchanges.

Wat is en hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is een online handelsplatform waar crypto valuta kan worden gekocht, verkocht, bewaard en verhandeld. De Bitvavo-website ziet er professioneel en strak uit. De opzet is van de website is gebruiksvriendelijk en zo minimalistisch mogelijk gehouden waardoor het eenvoudiger is om te navigeren en de informatie te vinden die je zoekt. Je kunt alle relevante informatie bekijken zonder onnodige details.

Bitvavo heeft als doel om crypto valuta voor iedereen toegankelijk te maken en dat merk je in de aanpak. Ze richten zich namelijk niet alleen op de doorgewinterde crypto handelaar maar ze hebben ook een heel gebruiksvriendelijk handelsinterface ontwikkeld speciaal voor beginnende crypto handelaren. Voor de gevorderde handelaar is er een net zo gebruiksvriendelijke interface waar je meerdere ordertypes kunt plaatsen.

Een account aanmaken bij Bitvavo

Om het Bitvavo handelsplatform te kunnen gebruiken moet je eerst een rekening openen bij de exchange. Het aanmaken van een Bitvavo is zo gebeurd, en absoluut niet moeilijk.
Volg deze stappen om een account aan te maken bij Bitvavo:

1. Om een account aan te maken bij Bitvavo ga je rechtsboven in de landingspagina naar ‘Aanmelden’. Je komt dan in een scherm terecht waar je je voornaam, achternaam en e-mailadres moet opgeven en een wachtwoord kiezen dat je wilt gebruiken. Kies dan Create Account.

2. Je krijgt daarna een activeringsmail op het opgegeven emailadres. Wanneer je in deze email op ‘Bevestig e-mailadres’ klikt, wordt je account aangemaakt.

Bitvavo inloggen

Nadat je een account bij Bitvavo hebt aangemaakt word je automatisch doorgestuurd naar de Bitvavo inlogpagina. Hier kun je met je opgegeven e-mailadres en wachtwoord inloggen op je Bitvavo account.

Bitvavo biedt ook optionele twee factor authenticatie, afgekort tot 2FA. Dit is een extra beveiligingslaag op je gebruikersnaam en wachtwoord. Bij 2FA moet je na het invoeren van je gebruikersnaam en je wachtwoord ook nog een extra numerieke code invoeren die je ontvangt op een ander apparaat wat gekoppeld is aan het account, zoals een mobiele telefoon. Door de extra beveiliging van 2FA is het Bitvavo inlogsysteem heel goed beveiligd.

2. Je krijgt daarna een activeringsmail op het opgegeven emailadres. Wanneer je in deze email op ‘Bevestig e-mailadres’ klikt, wordt je account aangemaakt.

identificatieplicht en het verifiëren van je bankrekening

Bitvavo is een Nederlands bedrijf en ook in Nederland gevestigd, wat betekent dat ze moeten voldoen aan de Nederlandse wetgeving en het EU-beleid. De Financial Action Task Force (FATF) vereist dat alle bedrijven een check uitvoeren zodat ze weten wie hun klanten zijn, het zogenaamde Know Your Customer beleid, en daarom is het verplicht jezelf te verifiëren op Bitvavo.

Om je identiteit te verifiëren, moet je bij Bitvavo een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs kunnen overleggen. Om te bewijzen dat je ook in Nederland woont moet je een gas- of elektriciteitsrekening kunnen overleggen of een bankafschrift van de laatste zes maanden.
Daarnaast moet je ook eerst je bankrekening laten verifiëren door je bankgegevens door te geven aan Bitvavo. Vervolgens wordt je rekening geverifieerd door een heel klein bedrag op je bankrekening over te maken.

Hoe stort je geld op Bitvavo?

Een storting doen bij Bitvavo is heel eenvoudig. Je kunt om geld te storten op je Bitvavo account verschillende betaalmethodes gebruiken, waaronder iDEAL, of een SEPA-overboeking. Met name met iDeal geld overmaken naar je Bitvavo account is snel en makkelijk. Als je iDeal gebruikt of een bankoverschrijving is het storten van geld bij Bitvavo overigens ook gratis. Wat belangrijk is om te weten, is dat je bankrekening dezelfde naam moet hebben die je tijdens de registratie hebt opgegeven.

Wil je meer dan € 5.000 storten, dan moet je nog een extra identificatieproces doorlopen om fraude, witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen. Daarvoor word je gevraagd om een afbeelding van je identiteitsbewijs te uploaden. Je identiteitsbewijs wordt daarna meestal automatisch gescreend en neemt daarom maar een paar minuten in beslag.Daarnaast moet je ook eerst je bankrekening laten verifiëren door je bankgegevens door te geven aan Bitvavo. Vervolgens wordt je rekening geverifieerd door een heel klein bedrag op je bankrekening over te maken.

Een interface voor ieder gebruikersniveau

Het Bitvavo handelsplatform is snel en gebruiksvriendelijk en is intuïtief ontworpen. Je kunt op het handelsplatform kiezen tussen twee verschillende interfaces om mee te werken. De basis interface is het meest geschikt voor de beginnende gebruiker die net begint met het handelen in crypto valuta. Daarnaast heeft Bitvavo ook een geavanceerde interface voor de meer ervaren gebruiker die meer mogelijkheden biedt.

De basis interface

De basis interface is speciaal ontwikkeld voor de beginnende handelaar. Als nieuwkomers op de crypto markt is het al complex genoeg, en daarom biedt Bitvavo een eenvoudige basis interface die je makkelijk kunt gebruiken. De mogelijkheden van de basis interface zijn beperkter dan die van de geavanceerde interface. Maar er zijn voldoende mogelijkheden om als beginnende handelaar mee uit de voeten te kunnen. Je kunt met deze basis interface stortingen doen en je hebt een paar eenvoudige handelsopties. Bij de basis interface kun je bijvoorbeeld alleen de euro als basis paar of referentievaluta gebruiken en je kunt alleen marktorders plaatsen. Dit zijn bestellingen waarbij je als koper of verkoper direct afrekent en bij zo’n bestelling reageer je alleen op de actuele prijs.

Hoe werkt crypto kopen op Bitvavo?

Hoe crypto kopen op Bitvavo werkt is heel eenvoudig uit te leggen. Voordat je crypto valuta kunt gaan kopen, moet je eerst je account opwaarderen. Dit doe heel eenvoudig je door in het dashboard op Deposit Credit te klikken. Je kunt hier een bedrag invoeren wat je wilt storten op je Bitvavo account.

Nadat je geld hebt toegevoegd aan je account kun je ze gaan inwisselen voor crypto valuta.

Je kunt op het Bitvavo handelsplatform kiezen uit bijna 175+ verschillende crypto valuta, dus bedenk eerst goed welke valuta je wilt gaan kopen. Stel dat je Bitcoin wilt gaan kopen, dan zoek je Bitcoin via het dashboard en klik je op het logo. Je komt nu op een speciale Bitcoin pagina terecht waar je opties vindt om Bitcoin te kopen, verkopen, te verhandelen en de prijsgeschiedenis van Bitcoin.

Als je op Buy klikt kun je kiezen hoeveel Bitcoin je wilt kopen. Je kunt niet meer kopen dan wat je aan tegoed het in Euro’s op je Bitvavo account. In het scherm zie je ook meteen hoeveel je van de gekozen cryptovaluta ontvangt. Je ziet in het scherm ook meteen wat de handelskosten zijn die je moet betalen. Wanneer je nu onderin het scherm op Buy klikt wordt je bestelling direct verwerkt.

Plaats een reactie