Staking bij Bitvavo: Alles over crypto staken bij Bitvavo!

staking bij bitvavo

Wil je graag meer cryptomunten verdienen en wil je nu meer weten over staking bij Bitvavo? Het staken van cryptomunten is een eenvoudige manier om je bezit aan crypto munten te vergroten. Ook bij Bitvavo is het mogelijk om eenvoudige manier cryptomunten te staken. Wat staken precies is en hoe het staking Bitvavo werkt lees je hieronder.

Wat is staking eigenlijk en hoe werkt het?

Op een online handelsplatform als Bitvavo kun je verschillende crypto valuta kopen en verkopen. Als je bij Bitvavo wilt gaan handelen in cryptovaluta, dan moet je eerst een account aanmaken. Je krijgt dan een Bitvavo wallet, dat is dan een soort van online portemonnee waar je je cryptomunten in bewaart. Staking bij Bitvavo is eigenlijk niet meer dan het vastzetten van munten in je wallet, wat betekent dat je ze niet verhandelt maar op het netwerk vasthoudt. 

staking bij bitvavo

Door het vastzetten van een munt stel je eigenlijk jouw munten ter beschikking aan de betreffende blockchain om transacties te verifiëren. Voor het staken van je munten krijg je een beloning, wat je een beetje kunt vergelijken met de rente die je ontvangt over je tegoed op een spaarrekening. Het mooie van staking bij Bitvavo is dat de crypto munten die je hebt vastgezet gewoon in je bezit blijven, zodat je ze weer kunt gebruiken wanneer ze vrijkomen.  

Wat zijn de voordelen en nadelen van crypto staking bij Bitvavo?

Er zijn verschillende manieren hoe je geld kunt verdienen met de crypto munten die je in je Bitvavo wallet hebt zitten. Je kunt erin handelen, je kunt munten gaan delven of je kunt je munten staken. Het grote voordeel van staking bij Bitvavo is dat het hele eenvoudige manier is om meer cryptomunten te verdienen. Je hoeft niet al te veel verstand te hebben van ingewikkelde handelsstrategieën en je hebt er geen supersnelle computers zoals bij het delven van munten. Het is een leuke, vrij eenvoudige manier om extra geld verdienen met je cryptomunten die waar je misschien niets mee doet, en je helpt tegelijk het blockchain netwerk als je je munten voor een tijdje vastzet.

voordelen en nadelen van crypto staken

Eigenlijk zitten er niet echt nadelen aan staking. Het kan vervelend zijn als je net je munten hebt vastgezet en de koers stijgt waardoor je misschien zou willen verkopen of dat de koers juist daalt tijdens het vastzetten waardoor de opbrengst kan tegenvallen. Ook verschilt de beloning per munt. Bij sommige munten krijg je bijvoorbeeld wel een hoge beloning, maar wordt de munt eigenlijk alleen gebruikt om het netwerk te ondersteunen. Daardoor heb je er misschien niet zoveel aan omdat de toepasbaarheid niet zo groot is. Bekijk daarom eerst wat het staken van de munt oplevert voordat je hem vastzet.

Hoe kun je staken van cryptomunten bij Bitvavo?

Staking bij Bitvavo kun je heel eenvoudig doen via de staking service Bitvavo. Je kunt al beginnen met staken als je een paar crypto munten in je wallet hebt. Bij Bitvavo zijn er off-chain en on-chain staking diensten waar je uit kunt kiezen.

Met off-chain staking diensten kun je geld verdienen met cryptomunten op je Bitvavo-account door deze ter beschikking te stellen aan het netwerk. Je kunt ook kiezen voor on-chain staking diensten, waarbij je de mogelijkheid krijgt om actief bij te dragen aan het goedkeuren van transacties op een zogenaamde ‘proof-of-stake’ blockchain. Dit is vergelijkbaar met het delven van cryptomunten en is iets ingewikkelder dan het vastzetten van je munten. Op deze ‘proof-of-stake’ blockchains kan iedereen met bepaald minimum aan een digitale munt transacties valideren. Voor het valideren kun je vervolgens een beloning krijgen.

Als je ook aan staking bij Bitvavo wilt deelnemen, dan is het enige wat je hoeft te in het dashboard de opt-in-functie functie van de on-chain en off-chain-staking dienst in te schakelen. Als je gebruik maakt van de staking dienst blijf je eigenaar van de digitale valuta die je inzet. Dat betekent dat je wanneer je wilt het staken kunt beëindigen en je digitale valuta opnemen. Er zijn ook geen extra kosten verbinden als je gebruik wilt maken van de staking diensten van Bitvavo.

staking inschakelen bij bitvavo

Als je ook aan staking bij Bitvavo wilt deelnemen, dan is het enige wat je hoeft te in het dashboard de opt-in-functie functie van de on-chain en off-chain-staking dienst in te schakelen. 

Klik op je naam in het dashboard –> Klik op Instellingen –> Scrol helemaal naar beneden –> Klik bij staking op inschakelen.

Als je gebruik maakt van de staking dienst blijf je eigenaar van de digitale valuta die je inzet. Dat betekent dat je wanneer je wilt het staken kunt beëindigen en je digitale valuta opnemen. Er zijn ook geen extra kosten verbinden als je gebruik wilt maken van de staking diensten van Bitvavo.

Staking bij Bitvavo kun je doen met de onderstaande munten:

Crypto valutaGeschatte opbrengsten (%) 
Bitcoin  BTC~0.77%
Cardano  ADA~5.00%
ICON  ICX~7.50%
Ark  ARK~1.07%
Bitcoin Cash  BCH~1.02%
Chainlink  LINK~0.49%
Dai  DAI~6.10%
Ethereum  ETH~1.01%
Litecoin  LTC~1.04%
NEO  NEO~0.52%
Ontology  ONT~0.51%
Tether  USDT~6.10%
Tezos  XTZ~0.66%
Tron  TRX~1.03%
USD Coin  USDC~6.10%
VeChain Thor  VET~0.49%
Waves  WAVES~5.50%

Hoe werken de beloningen?

De beloning die je bij Bitvavo krijgt voor het staken van je cryptomunten wordt berekend aan de hand van de volgende twee punten:

  1. In je account staat bij elke munt het beloningspercentage dat je ontvangt als je de munt vastzet. Dit is geen fixed percentage, bij sommige digitale valuta verschilt het van moment tot moment. Dat komt omdat bij sommige munten het beloningspercentage afhankelijk is van het aantal mensen die deelnemen aan het stakingproces. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Tezos (XTZ). 
  2. Ook de hoeveelheid en de waarde van de ondersteunde cryptomunt die je in je Bitvavo account hebt is bepalend voor de hoogte van je beloning. Bitvavo meet elke dag wat de hoeveelheid en de waarde in van de betreffende munt die je op je account hebt staan, en aan de hand daarvan wordt de uiteindelijke hoogte van je beloning berekend.

Wat gebeurt er met de crypto munten die je vastzet in een stakingsdienst?

Wanneer je cryptomunten vastzet in een stakingsdienst blijven ze te allen tijde in jouw bezit. Je kunt ze dus niet kwijtraken, net als bij een gewone spaarrekening. Het enige wat kan gebeuren is dat de waarde van de munt daalt, net zoals de Euro minder waard kan worden. 

Als je deelneemt aan staking bij Bitvavo dan kun je op elk gewenst moment ervoor kiezen om het staken te stoppen en de munt te verkopen, te wisselen voor een andere crypto valuta of te verzenden naar een externe wallet. Je kunt in je dashboard ook heel eenvoudig jezelf weer afmelden voor het staking programma als je niet meer mee wilt doen. Je ontvangt vanaf dat moment dan geen beloningen meer totdat je je weer aanmeldt.

Meer Bitvavo uitleg pagina's

Plaats een reactie