Bitvavo beste crypto exchange

Crypto Exchange Bitvavo review

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange voor mensen die goedkoop cryptocurrency willen kopen. Dit is onze Bitvavo review, is deze exchange veilig en betrouwbaar? Is het de moeite waard om aan te melden, je leest het in onze Bitvavo beoordeling!

Crypto exchange voor beginnende en ervaren traders

Bitvavo exchange biedt jou de mogelijkheid om in 50 verschillende digitale munten te handelen. Met maximaal 0,25% handelskosten is Bitvavo de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Het bedrijf heeft oog voor beginners en heeft zowel een interface voor ervaren handelaren en beginnende traders. 

  • Maximaal 0.25 handelskosten
  • Eenvoudige en geavanceerde interface
  • Vertrouwd door brokers en professionele investeerders

betaal methodes litebit
Van euro naar Bitcoin

Bij Bitvavo betaal je eenvoudig met Ideal, Bancontact, Creditcard of één van de andere 5 betaalmogelijkheden. Maak keuze uit ruim 50+ digitale valuta, koop gemakkelijk met euro zonder tussenstappen. Accepteert jou bank SEPA? Dan ontvang je de Bitcoins direct in je account!

  • 8 betaalmogelijkheden
  • Beschikbaar in Nederland & België
  • SEPA ondersteuning voor directe betaling


aanmelden bij Bitvavo
Aanmelden bij Bitvavo
Gratis account

Maak gemakkelijk en snel een gratis Bitvavo account aan waarmee je bitcoin kunt handelen, verzenden, ontvangen en bewaren. Toegang tot Bitcoin wallet via Telefoon of Desktop.

Euro’s storten

Maak euro’s over naar je bitvavo wallet via één van de 8 betaalmogelijkheden, waaronder Bancontact & iDeal. Zodra de betaling voltooid is kun je direct bitcoins kopen.

Bitcoin kopen

Koop of verkoop meer dan 50 cryptomunten, je betaald maximaal slechts 0.25% brokerkosten. Verzend de gekochte bitcoin naar je hardware wallet of bewaar deze veilig op de Bitvavo wallet.

Bitvavo Review – Is Bitvavo veilig? Wel of niet aanmelden?

Ben je van plan om te gaan beleggen in cryptocurrency? Dan ben je zeker niet de enige, zoals je weet is de markt van de cryptocurrencies aanzienlijk gegroeid over de afgelopen maanden. Dit heeft ervoor gezorgd dat verschillende munten een record hoogte hebben bereikt. Zo ook de bekende Bitcoin.

Indien je wilt beginnen met beleggen is het van belang om een goede exchange te kiezen. De exchange kan ook wel gezien worden als de plek waar je jouw digitale valuta op aanschaft. Nu is het alleen wel zo dat er heel wat exchanges te vinden zijn. Voor welke zou je moeten kiezen vraag je je af?

Gratis €1000,- crypto handelen bij Bitvavo

Bitvavo is nog altijd een van de bekendste exchanges waar je maar voor kunt kiezen. Omdat nog niet iedereen bekend is met Bitvavo heb ik in deze Bitvavo Review het nodige voor je op een rijtje gezet. Aan de hand van deze Bitvavo beoordeling krijg je als het goed is een beter beeld van wat je precies kunt verwachten van deze bekende exchange.

Bitvavo Exchange

Wat is Bitvavo – exchange voor cryptocurrencies

Voordat ik je meer laat zien over Bitvavo staking en andere handige functies is het handig om de Bitvavo Review te beginnen met wat algemene info. Zoals ik je hierboven al even kort heb laten zien is een exchange aan te merken als de plek waar je heen kunt gaan voor het beleggen in cryptocurrencies. Dit is dan ook niet anders als het aankomt op de exchange Bitvavo.

Zie het als een soort tussenschakel tussen jou en de verkoper van een bepaalde munt. Het gaat hier niet om een echte beurs die eigen producten aanbiedt maar enkel om een platform wat vraag en aanbod weet te koppelen. Hoewel je ook zonder de diensten van een exchange aan je crypto valuta kunt komen is het gebruik van een exchange als Bitvavo wel gewoon het makkelijkste. 

De oprichting van Bitvavo

Nu je wat meer weet over wat Bitvavo is, is het tijd om te kijken naar de oprichting van deze bekende exchange. Bitvavo is officieel opgericht in mei 2017. Het team achter Bitvavo heeft in 2018 haar broker activiteiten voor de Europese markt opgezet vanuit Amsterdam. Het bedrijf heeft als doel om de kloof tussen fiat valuta en cryptocurrencies te dichten. Dit willen ze doen met behulp van een speciaal soort ‘one stop shop’ format wat werkt aan de hand van transparante prijzen en lage marges

In maart 2019 heeft Bitvavo de beschikbare diensten van het bedrijf aanzienlijk uitgebreid. Ze zijn namelijk actief geworden als een exchange in plaats van een broker. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze direct de goedkoopste aanbieder werden van dat moment. Overigens kan je de speciale broker functies nog steeds vinden op het platform als je dit prettig vindt.

Het team van Bitvavo heeft begin juli 2020 de eigen iOS en Android app gelanceerd. De app maakt het mogelijk voor de beginnende beleggers om zelf op een toegankelijke manier aan crypto valuta te komen. De gebruikerstoegang met pincode login is erg efficiënt in vergelijking met andere apps. Dit heeft dan ook gezorgd voor een flink aantal klanten over de afgelopen jaren.

De kosten van Bitvavo

Als je gebruik maakt van een crypto exchange moet je transactiekosten betalen. Deze kosten betaal je voor de server capaciteit, de beveiliging en het draaiende houden van de crypto beurs. Bij Bitvavo kennen we 2 verschillende kosten namelijk; 

  • Transactiekosten, ook wel handelskosten.
  • Opnamekosten, crypto verzenden van exchange naar bijvoorbeeld een hardware wallet. 

Transactiekosten

Als het aankomt op het beleggen in cryptocurrencies is het natuurlijk erg belangrijk om rekening te houden met de transactiekosten die van toepassing zijn op de transacties. Dit is dan ook het volgende waar we naar moeten kijken in deze Bitvavo Review. Alleen met lage kosten ben je in staat om een zo hoog mogelijk rendement na te streven.

Over het algemeen zijn de kosten voor het beleggen bij Bitvavo aan de zeer lage kant. Hier staat het bedrijf dan ook gelijk bekend om. De transactiekosten van Bitvavo zijn over het algemeen 25%. Deze kosten liggen in lijn met het gemiddelde bij andere aanbieders. De beurs biedt ook een kleine korting aan makers. Zij kunnen handelen tegen zo’n 0,15% totale kosten.

Daar komt bij dat de transactiekosten worden verlaagd naarmate de handelaar zijn handelsvolumes verhoogt. Dit houdt in dat deze kunnen dalen tot wel 0,04% voor beleggers die erg veel beleggen op het platform. Ook bestaat er een korting van 0,01% voor makers, iets wat we bij weinig andere exchanges vinden die de handel in cryptovaluta mogelijk maken.

Opname kosten

Een Bitvavo review is natuurlijk niet compleet zonder te kijken naar de opnamekosten die je kwijt bent bij het beleggen via de site. De opnamekosten van Bitvavo bedragen 0,0003 BTC per BTC-opname. Deze vergoeding ligt ver onder het gemiddelde van de industrie. Het onderzoek blijkt namelijk dat het gemiddelde 0,0006 BTC is per BTC-opname bij andere aanbieders

Dit houdt in dat Bitvavo op dit moment echt een van de goedkoopste exchanges is die je maar kunt gebruiken. Hoewel er vandaag de dag meer exchanges zijn die 0.0005 BTC in rekening brengen per opname is Bitvavo nog altijd de goedkoopste om te gebruiken. Dit is dan ook de voornaamste reden voor het succes achter het platform.

Let op: Euro’s naar je bankrekening opnemen is altijd gratis!

Beschikbare stortingsopties via Bitvavo

Het volgende om stil bij te staan in deze Bitvavo review zijn de beschikbare opties voor het storten van een bepaald bedrag op het platform. Bitvavo biedt op dit moment met name stortingen in fiat valuta aan. Het is helaas nog niet mogelijk om geld te storten via een creditcard. Indien je per se met een credit card wilt betalen dan zal je op zoek moeten gaan naar een andere aanbieder.

Het feit dat Bitvavo stortingen in fiatvaluta accepteert zorgt ervoor dat de site ook wel gezien kan worden als een “instap exchange”. Dit maakt het een goede optie voor nieuwe cryptocurrency beleggers die net beginnen met het beleggen. Het storten van fiat geld zoals euro’s of dollars is dan ook gelijk de meest voor de hand liggende wijze om te beleggen in crypto valuta.

Indien je overigens al Bitcoin of een andere munt hebt en je deze wilt verhandelen via Bitvavo dan is dit natuurlijk geen probleem. Overboekingen tussen diverse soorten digitale valuta’s zijn bij Bitvavo altijd mogelijk. Hoe je dit precies moet doen kan je vinden op de website zelf.

Bitvavo staking – functie en doel

Een ander groot voordeel wat in deze Bitvavo beoordeling even aangestipt moet worden is de Bitvavo staking. Bitvavo ondersteunt namelijk staking voor verschillende crypto. Als je crypto in je Bitvavo wallet hebt en je jouw munten gewoon voor de lange termijn vast wilt houden dan kan je meedoen met de Bitvavo staking.

Je hebt op de eerste plaats of-chain staking. Dit zijn eigenlijk speciale diensten waarmee je beloningen kunt verdienen door de crypto op je Bitvavo-account te laten staan. Daarnaast is er ook nog de on-chain staking. Dit zijn diensten die de mogelijkheid bieden om actief bij te dragen aan de goedkeuring van transacties op een proof-of-stake (POS) blockchain.

Op de POS blockchain kan iedereen met een minimum aan bepaalde crypto de transacties valideren om zo staking beloningen te ontvangen. Als je zelf aan Bitvavo staking wilt doen dan zal je alleen maar de ‘opt in’ functie aan hoeven te zetten optie. Deze optie kan je vinden in je account onder ‘Staking’. Maak hier zeker gebruik van als je jouw geld voor je wilt laten werken op de exchange.

Bitvavo Review

De Bitvavo beoordeling – ervaring van klanten

Over het algemeen zien we dat de Bitvavo beoordeling eigenlijk ontzettend goed is. De meeste mensen die beginnen met beleggen via het platform geven aan dat zij het een prettige site vinden om te gebruiken. Dit is terug te zien in het feit dat Bitvavo altijd weer positief beoordeeld wordt door onder andere onafhankelijke beoordelaars. Via Bitvavo Review krijgt Bitvavo een dikke voldoende, namelijk een 8,8!

De meeste mensen zijn in hun Bitvavo reviews erg positief over de service die de aanbieder weet te bieden. Hier doelen de meeste mensen op de professionele klantenservice, maar ook de interface van het platform wordt geroemd om zijn gebruiksvriendelijkheid. Aan de hand van de Bitvavo beoordeling is er dan ook geen reden om aan te nemen dat het gebruik van Bitvavo onveilig zou zijn.

beoordelingedn Bitvavo

Bitvavo coins aanbod

Digitale muntTickerStaking
BitcoinBTC 
0xZRX 
AaveAAVE 
AelfELF 
AionAION 
AragonANT 
ArkARK 
AugurREP 
BalancerBAL 
Band ProtocolBAND 
Basic Attention TokenBAT 
Bitcoin CashBCH 
Bitcoin SVBSV 
CardanoADA 
ChainlinkLINK 
ChilizCHZ 
CompCOMP 
CybermilesCMT 
DAIDAI 
DecentralandMANA 
DecredDCR 
DFI.MoneyYFII 
DigiByteDGB 
EnjinENJ 
EOSEOS 
EthereumETH 
Ethereum ClassicETC 
Fetch.aiFET 
GASGAS 
GnosisGNO 
GolemGLM 
HoloHOT 
ICONICX 
iExecRLC 
IOSTIOST 
IOTAMIOTA 
KomodoKMD 
Kyber NetworkKNC 
LiskLSK 
LitecoinLTC 
Loom NetworkLOOM 
LoopringLRC 
MakerMKR 
NANONANO 
NebulasNAS 
NEMXEM 
NEONEO 
NULSNULS 
NumeraireNMR 
OmeseGOOMG 
OntologyONT 
Ontology GasONG 
OrchidOXT 
Origin ProtocolOGN 
Power LedgerPOWR 
Pundi XPUNDIX 
QtumQTUM 
RavencoinRVN 
RenREN 
Request NetworkREQ 
Reserve RightsRSR 
RippleXRP 
StatusSNT 
SteemSTEEM 

Wat zijn de nadelen van Bitvavo

Er zijn niet veel nadelen van Bitvavo te bedenken. Als je gaat beginnen met bitcoin of altcoins dan is deze Nederlandse crypto exchange top. Ik heb één nadeel kunnen bedenken namelijk het aanbod cryptocurrencies. In vergelijking met grote internationale crypto exchanges zoals Binance of KuCoin is het aanbod coins laag. 

Bij Binance of KuCoin kun je in meer dan 500+ cryptomunten handelen.. Toch ben ik er voorstander van als jij gaat starten met crypto. Hou het eerst lekker bij Bitvavo, dit is overzichtelijk en hier kun je goed leren handelen.

Conclusie – Bitvavo is een prima exchange

Ik hoop dat je dankzij deze uitgebreide Bitvavo Review een beter beeld hebt gekregen over deze exchange en over de voordelen die Bitvavo met zich mee weet te brengen. Het grote aanbod aan munten in combinatie met de prettige interface maakt het een prima exchange om te overwegen.

Daar komt bij dat Bitvavo staking het mogelijk maakt om je munten voor je te laten werken. Hiermee kan je op jaarbasis net even wat meer rendement genereren. Het feit dat Bitvavo over nodige licenties beschikt en een hoge mate van beveiliging aanbiedt maakt het zeker een veilige keuze om te maken.

Nu zijn er natuurlijk nog veel meer exchanges te vinden waar je zelf terecht kunt voor het beleggen in onder andere cryptocurrencies. Wil je hier meer over te weten komen? Neem dan zeker even een kijkje bij de vele andere artikelen die je hier op de site kunt vinden. Hier laat ik je nog veel meer zien over alle soorten exchanges die je kunt vinden op dit moment.

Klaar voor de start?

Ben je er klaar voor? Maak een account aan bij de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland & België. Binnen enkele minuten kun je 80+ verschillende cryptomunten kopen.