Finst Review

Finst een gedegen nieuwkomer op de Nederlandse crypto markt en een serieuze concurrent voor marktleider Bitvavo.

De crypto exchange is gelanceerd op en claimt de goedkoopste te zijn. Wat onze ervaring is lees je in onze Finst review.

Finst review
Finst ervaring

Is Finst goedkoopste exchange van NL?

Deze vraag kunnen we voor 95% met JA beantwoorden. Finst hanteert namelijk 0,15% transactiekosten dit is ontzettend laag. Gezien een een exchange runnen enorm veel geld kost.

Met 95% ja ga ik er vanuit dat 5% van de mensen die starten met crypto meer dan €500.000,- handelsvolume halen per maand. Haal je dat wel? Dan is Bitvavo voor jou een betere keuze, daar wordt namelijk met transactie staffels gewerkt en betaal je over de 5 ton 0.12% transactiekosten.

Terug naar Finst, deze broker is wat ons betreft de goedkoopste crypto exchange van NL voor beginners in de cryptomarkt. Hieronder een simpele rekensom:

In dit voorbeeld kopen we voor €1000,- aan Bitcoin. Met 0.15% transactiekosten betaal je maar €1,50 bij aanschaf van duizend euro bitcoin. Zie onderstaand wat je bij andere brokers of exchanges betaald.

Finst transactiekosten vergelijken

Zoals je ziet is nieuwkomer op de markt 100% de goedkoopste als je voor €1000,- aan cryptovaluta wil kopen. Wat ook vertrouwen wekt is dat de support afdeling ook telefonisch bereikbaar is. Mocht je vragen hebben.. je krijgt direct een medewerker van Finst aan de lijn die je verder helpt.

Finst transactiekosten
Finst vergelijken met andere exchanges en brokers

Over Finst

Finst is een cryptocurrency exchange in Amsterdam, gerund door een team van beleggingsprofessionals die eerder hebben meegewerkt aan een van de grootste retail-beleggingsplatforms in Europa. Ze bieden enkele van de laagste transactiekosten in Europa voor een breed scala aan cryptocurrencies via een uniek en zeer veilig platform.

Ze willen een gelijk speelveld creëren voor alle crypto-beleggers en de torenhoge transactiekosten die gepaard gaan met beleggen in cryptocurrency uit de weg ruimen, door gebruik te maken van hun jarenlange ervaring in handel, beveiliging en engineering.

Finst broker

Oprichters van Finst broker

De oprichters van Finst, Julien Vallet en Marcel Putina, zijn al meer dan 10 jaar het Europese investeringslandschap aan het vernieuwen. Allereerst door de aandelenmarkt in de EU te democratiseren, vervolgens met crypto. Vele jaren hebben de heren in het bankwezen en technologie gewerkt. Ze ontmoeten elkaar bij DEGIRO, waar bijgedragen werd aan het vormgeven van online aandelen handel zoals we het vandaag de dag kennen.

Ze zagen dat de cryptomarkt de zelfde symptomen vertoonden als de begintijd van online aandelen handel. Dat kan anders dachten ze. Samen met andere managers voormalig werkzaam bij DEGIRO konden ze de kans om de crypto markt te verbeteren niet aan zich voorbij laten gaan.

Door kennis te bundelen werd duidelijk dat het cryptolandschap een nieuw soort beleggingsplatform nodig had. Zo is Finst geboren.

Finst in app portfolio tracker

Finst portfolio performance tracker

De portfolio tracker mag niet ontbreken in onze Finst review. Waarin deze crypto exchange echt onderscheid is de portfolio tracker. In de app en via de desktop kun je super eenvoudig zien hoe je assets renderen.

Je kunt op dag- en overall niveau zien hoe je cryptomunten het doen. Zodra je in wallet modus op een cryptomunt klikt kun je zeer gedetailleerd je ‘huidige positie’ inzien. Hier vind je onder andere:

  • Ongerealiseerde W/V
  • Gerealiseerde W/V
  • Positie W/V

* Winst/Verlies

Bovenstaande kun je inzien voor je huidige posities en het totaal sinds het aanmelden bij Finst.

Is Finst Exchange veilig?

Finst Exchange doet er alles aan om jou cryptoportfolio veilig te houden. Zo maakt men gebruik van state of the art beveiliging methodes.

De crypto broker werkt samen met FinTech bank BUNQ. Ja, de bank die enkel online toegankelijk en bereikbaar is zonder kantoren waar je naar binnen kan lopen. Die moeten toch wel goed zijn met het online beveiligen van hun fondsen?

Inloggen doe je middels: 2FA, apparaatkoppeling middels QR-code en biometrische identificatie beleg je veilig en laat je security over aan Finst.

Het antwoord op de vraag: ‘Is Finst exchange veilig?’ kan ik met 100% zekerheid JA beantwoorden.

Is Finst broker veilig en betrouwbaar?

Waarom aanmelden bij Finst exchange?

Goedkoopste cryptocurrency exchange van NL!

Het beschermen van ons vermogen staat bovenaan de topprioriteiten.

Finst werkt met de meest geavanceerde asset beveiliging, zo werkt men samen met BUNQ om je vermogen veilig te houden. De beveiliging normen binnen het bedrijf zijn toonaangevend en worden goed bewaakt.

Integriteit en de belangen van de klant staat bij Finst op nummer 1, alle fondsen worden nooit uitgeleend aan derden. Jou assets zijn van jou en niet van ons. Dat is belangrijk!

🔒 Veilig bij Finst

Aanmelden bij Finst exchange
Aanmelden bij Finst exchange

Start binnen 5 minuten met crypto handelen bij Finst

Bitvavo Vs. Finst wat zijn de verschillen tussen beide exchanges?

Finst Vs. Bitvavo wat zijn de verschillen?

Er zijn op zich best heel veel verschillen op te noemen tussen beide crypto exchanges, onderstaand sommen we de grootste verschillen voor je op.

Crypto aanbod

Op moment van schrijven kun je bij Finst beleggen in slechts 30 cryptomunten, bij Bitvavo handel je in meer dan 170 verschillende crypto assets. Wat jij je dus moet afvragen, wil je investeren in de 30 grootste cryptomunten of wil je meer mogelijkheden om in te investeren?

Transactiekosten

Tegenover het aanbod staat dan wel weer de lage kosten die je bij Finst hebt, met 0.15% zijn ze de goedkoopste op de Nederlandse cryptomarkt. Kleine kanttekening is wel dat je niet meer dan €500.000 moet beleggen in de maand dan ben je bij concurrent Bitvavo goedkoper uit gezien je dan nog maar 0.12% betaald. Aan jou de keuze! 😉

🔒 Veilig bij Finst

Support

Benaderbare support die zelfs telefonisch bereikbaar is, wel zo makkelijk als je vragen hebt. Concullega Bitvavo heeft het wat dat betreft lastig gezien men met een chatbot werkt en e-mail support. Vaak moet je lang wachten op een antwoord. Dan is het wel fijn dat je telefonisch contact kunt hebben met een crypto exchange. Klant op nummer 1 dat is belangrijk.

Conclussie

Finst is de goedkoopste en goed benaderbaar als het om support gaat. Wil je meer aanbod in cryptomunten dan ben je bij Bitvavo op het juiste adres. Beide exchanges zijn ingeschreven bij de Nederlandse bank. Hebben klant assets buiten de BV opgeslagen en zijn bij faillissement niet toegankelijk voor curator. Qua beveiliging doen beiden er ook niet minder om. Belangrijkste verschillen zijn dus; crypto aanbod, transactiekosten en support.

Aan jou de keuze wat je belangrijk vind!

Finst Review video

Delen toegestaan met een linkje naar Bitcoinstart.nl, bedankt! 😉

Veelgestelde vragen over Finst Exchange

Wat is Finst?

Winst is een crypto exchange ontwikkeld door ex-DEGIRO senior managers, Julien Vallet en Marcel Putina. Sinds 9 januari is de Broker actief op de Nederlandse markt. Het hoofdkantoor staat in onze hoofdstad Amsterdam. Met slechts 0.15% transactiekosten is Finst de goedkoopste exchange van Nederland.

Waar staat de naam Finst voor?

Waar staat FINST voor als naam?

Goede vraag, dat vroegen wij ons ook af en dus stelde ik de vraag aan Julien Vallet. Crypto exchange Finst heeft eigenlijk twee betekenissen, aan de ene kant ‘Financial INSTitution’. Aan de andere kant komt het woord Finst ook voor in het Urban Dictionary met als betekenis: Getting ready to do something.

Onderstaand een quote uit de e-mail die ik terugkreeg van Julien Vallet op mijn vraag: Hoe zijn jullie op de naam Finst gekomen?

Julien Vallet: “dat is een topvraag! Hij is geïnspireerd op “financial institution” aan de ene kant, omdat we de hoogste veiligheid en werkwijzen van traditionele financiële instellingen naar de crypto-wereld willen brengen. Aan de andere kant betekent “finst” in de urban dictionary “iets kunnen doen”. We vonden het best inspirerend gezien onze filosofie en wat we in deze industrie willen bereiken. Hopelijk helpt het!

Wat zijn de voordelen van Finst?

Geen extra spread
Gratis opnemen en storten
Geen inactiviteitskosten
Geen bewaarkosten
Geen minimum transactiebedrag

Wat zijn de nadelen van Finst?

Zoals je hebt kunnen lezen is Finst een zeer jonge exchange en online voor klanten vanaf 9 januari 2023. Dit betekent dat reputatie nog niet is opgebouwd en er nog geen trackrecord bestaat van downtime en uptime. Tevens kun je slechts in 30 cryptomunten handelen, bij concurrenten handel je snel in 100+ cryptovaluta.

Kun je bij Finst crypto staken?

Het is op dit moment nog niet mogelijk om crypto te staken. Als je op de website kijkt zie je wel dat men van plan is deze feature toe te voegen. Wanneer is nog niet bekend, we houden het nieuws in de gaten en zullen jullie updaten wanneer mogelijk.

Wat zijn de alternatieven voor Finst?

Uiteraar is het beste alternatief voor Finst die andere Nederlandse cryptoreus namelijk Bitvavo, daar handel je slechts met 0.25% transactiekosten. Tevens heeft Bitvavo een fantastisch trackrecord opgebouwd dus wat mij betreft een goed alternatief voor Finst.

Hoe kun je aanmelden voor Finst?

Aanmelden bij Finst is simpel volg onderstaande stappen:

– Meld je hier gratis aan bij de exchange.
– Download de app in de appstore.
– Vul je gegevens in en verifieer jezelf middels id-kaart.
– Nadat je bent goedgekeurd kun je geld storten op je account.
– Koop je eerste crypto tegen ongekend lage tarieven!