Bitpanda review & ervaringen

Bitpanda Review & ervaringen

Bitpanda reviews

Bij crypto exchange Bitpanda kun je niet alleen digitale munten kopen maar ook investeren in bedrijven zoals Apple en Google. Check onze Bitpanda review, en meld je snel aan op dit alles in één platform! Lees op deze pagina alles over Bit Panda. 


Aan de slag

Gebruikers

3M+

Kosten

< 0.15%

Volume (30d)

€250M

Cryptomunten

100+

Landen

30

Bitpanda ervaringen positief

Bitpanda exchange biedt jou de mogelijkheid om in 100+ verschillende digitale munten te handelen. Met maximaal 0,15% handelskosten is Bitpanda één van de goedkopere crypto exchanges van de wereld. Het bedrijf heeft oog voor beginners en heeft zowel een interface voor ervaren handelaren en beginnende traders. 

 • Maximaal 0.15% handelskosten
 • Eenvoudige en geavanceerde interface (PRO)
 • Wereldwijd vertrouwd door beleggers

Crypto exchange Bitpanda
betaal mogelijkheden geld storten bitpanda

Geld storten op Bitpanda account

Het is super éénvoudig om geld te storten naar je Bitpanda account, dit kan namelijk met SEPA. Binnen enkele minuten staat je geld in het account en kun jij beginnen met crypto traden. 

 • 8 betaalmogelijkheden
 • Beschikbaar in Nederland & België
 • SEPA ondersteuning voor directe betaling

Aanmelden bij Bitpanda

Gratis account

Aanmelden bij BitPanda is super éénvoudig. Binnen een paar minuten kun jij cryptocurrency kopen, verkopen, meedoen aan het spaarprogramma en beleggen in grote multinationals.

Euro’s storten

Maak euro’s over naar je bitvavo wallet via één van de 8 betaalmogelijkheden, waaronder SEPA. Zodra je geld ontvangen is kun je direct handelen.

Bitcoin kopen

Koop of verkoop meer dan 100 cryptomunten, je betaald maximaal slechts 0.15% brokerkosten. Verzend de gekochte bitcoin naar je hardware wallet of bewaar deze op de beveiligde Bitpanda wallet.


Account aanmaken bij Bitpanda exchange


Gratis aanmelden

Bitpanda review

Bitpanda Review

Inhoudsopgave

Waar komt Bitpanda vandaan?

Bitpanda bestaat al sinds 2014, maar begon nog onder de naam ‘Coinimal’. Het duurde niet lang voordat de huidige naam werkt gebruikt. Het crypto-bedrijf is gevestigd in Wenen en richt zich uitsluitend op de Europese markt. Er zijn momenteel meer dan 50 verschillende cryptomunten verkrijgbaar bij Bitpanda. De gebruikers kunnen ook handelen in metalen (goud en zilver), EFT’s en aandelen. Het is mogelijk om cryptomunten te laten uitbetalen met diverse betaalsystemen, waaronder Neteller. De ervaren cryptohandelaren kunnen gebruik gaan maken van het professionelere Bitpanda Pro platform. Echter is het laatstgenoemde platform niet beschikbaar voor gebruikers uit de Verenigde Staten en China.

Er zijn tegenwoordig meer dan genoeg crypto-exchanges waar men cryptomunten kan kopen. De bekendste zijn Bitvavo, BitcoinMeester en Binance. Echter is ook Bitpanda een bekende naam binnen de cryptowereld. De exchange werd in 2014 opgericht en actief binnen Europa. Het platform is geoptimaliseerd voor zowel beginners als ervaren cryptohandelaren. De transactiekosten zijn laag en de gebruikers kunnen genieten van allerlei handige services. Bitpanda mocht al enkele miljoenen klanten verwelkomen en is een betrouwbare aanbieder.

bitpanda exchange

Geld storten

Cryptomunten kopen is alleen mogelijk wanneer er voldoende saldo op het account staat. Je kan eenvoudig geld op jouw Bit panda-account storten met een bankoverschrijving, SEPA, Sofort, Skrill, Neteller, GiroPay en een creditcard. Bit panda accepteert slechts een handjevol valuta, waaronder de euro, dollar, lira, frank en de pond.


Gratis aanmelden

Stortingen zijn overigens niet altijd gratis, want juist daarop maakt het bedrijf winst. Een bankoverschrijving is wel kosteloos en wij raden die betaalmethode dan ook aan. De transactiekosten over betalingen met een creditcard bedragen 1,5%, terwijl de e-wallet al snel de 3,6% aantikken. Het is handig om jezelf eerst even in de transactiekosten over stortingen te verdiepen.

geld sparen met bitpanda

Geld sparen met Bitpanda

Bitpanda biedt een unieke service aan, genaamd ‘Bitpanda Savings’. De gebruikers kunnen hun bankrekening koppelen aan een Bitpanda-account. Het systeem zal dan wekelijks of maandelijks een bedrag van jouw rekening afschrijven en opzij zetten. De gebruiker kan zelf een bedrag kiezen. Het geld zal worden omgezet in cryptomunten of worden geïnvesteerd in een fonds. Je hebt er verder geen omkijken naar, maar je zal langzaam een mooi bedrag bij elkaar sparen. Het bedrag kan ook nog eens groeien, aangezien de koersen van de cryptomunten flink kunnen stijgen.

Cryptomunten omwisselen

De gebruikers van Bitpanda kunnen kosteloos cryptomunten omwisselen voor andere cryptocurrency. De service ‘Bitpanda Swap’ biedt de mogelijkheid om zonder transactiekosten te wisselen. Dat is een groot voordeel, aangezien de meeste crypto-exchanges hier wel kosten voor rekenen.

Bitpanda To Go

Een van de opmerkelijkste functies van de cryptodienst is ‘Bitpanda To Go’. De service is alleen beschikbaar voor gebruikers die in Oostenrijk zijn. Je kan namelijk bij alle postkantoren in het land terecht voor de dienst. Je kan cash geldbedragen omwisselen voor een coupon. De code kan je later invullen en de cryptomunten verschijnen in jouw account. Wellicht leuk om eens te proberen als je op vakantie bent in Oostenrijk.

Bitpanda Plus

De kapitaalkrachtige klanten van Bitpanda krijgen de kans om een ‘Plus-account’ te openen. De gebruikers kunnen dan grote aantallen cryptomunten aanschaffen tegen extreem lage kosten. Echter dient de gebruiker wel over een vermogen van minimaal een half miljoen euro te beschikken en een bedrag van 100.000 euro te storten op het Bitpanda-account.

Hoe verkoop ik crypto bij Bitpanda?

Het is ook mogelijk om de munten weer te verkopen, dat kan op ieder gewenst moment. Klik op ‘trade’ en vervolgens op ‘sell’. Selecteer de cryptomunt die jij graag wilt verkopen en bepaal het aantal munten dat je van de hand wilt doen. Het bedrag dat jij ontvangt verschijnt direct op het scherm. Bepaal ook gelijk naar welke rekening het geldbedrag moet worden overgemaakt. Klik nogmaals op ‘sell’ en de verkoop is afgerond.

account goedkeuren bij bitpanda

Account verifiëren

Een gebruiker van het Bit panda platform zal zijn account eerst moeten verifiëren. Allereerst moet er ingelogd worden op het account en op het gebruikersicoontje geklikt worden. De optie ‘verify now’ komt in het scherm te staan. Klik daarop en je kan de persoonsgegevens invullen en bevestigen. Er zal een pincode worden verstuurd via een sms’je. Vul de code in en de volgende stappen zijn beschikbaar. Je kan zelf een voorkeurtaal instellen en aangeven hoe jij jouw account wilt verifiëren. De simpelste optie is door een kopie in te sturen van jouw ID-bewijs, paspoort of rijbewijs. Daarnaast zal de gebruiker ook een video moeten maken om zichzelf te identificeren. De werkwijze is hetzelfde als bij de Nederlandse crypto-exchanges, zoals Knaken en BitcoinMeester. 

Limieten bij Bitpanda

De limieten bij Bitpanda zijn ruim en direct beschikbaar nadat het account is verifieerd. De onderstaande limieten zijn van toepassing:

 • iDeal: 10.000 euro
 • Neteller: 10.000 euro
 • Skrill: 10.000 euro
 • Creditcard: 2500 euro
 • Bankoverschrijving: 49.999 euro

Vanzelfsprekend zijn er hogere limieten beschikbaar voor gebruikers met meer kapitaal. In dat geval kan jij het beste contact opnemen met de klantenservice van de Oostenrijkse crypto-exchange. De grote klanten kunnen gebruikmaken van een eigen accountmanager, welke dagelijks bereikbaar is voor vragen, problemen en opmerkingen.

Alternatieven voor Bitpanda

Bitpanda is een grote exchange binnen Europa en een veilige aanbieder. Mocht jij jezelf toch beter voelen bij een wat grotere exchange, dan is er ook nog keuze genoeg. Bitvavo en Binance zijn enkele voorbeelden van grote en betrouwbare exchanges. Daarnaast zijn het Nederlandse bedrijven, wat ook voor een veiliger gevoel zorgt. Wij raden je wel aan om eerst de reviews door te lezen en de transactiekosten met elkaar te vergelijken.

https://www.youtube.com/watch?v=E9R1NQUFLno