Aan welke eisen moet een crypto platform voldoen?

Cryptocurrencies, sommigen kunnen er niet meer over ophouden en checken iedere dag de huidige waardes van deze nieuwe munten. Crypto’s introduceren een nieuwe manier van betalen. Maar wat zijn crypto valuta eigenlijk en aan welke vereisten moeten de platformen voldoen? Is er een organisatie die alle platformen monitort en bezig is met de cybercriminaliteit? Bij welke exchange zou ik cryptocurrencies moeten kopen? Review bitvavo is bijvoorbeeld het grootste platform in Nederland waarop crypto-eigenaren de munten kunnen verhandelen. In dit artikelen vertellen we je alles over de cryptocurrencies.


Account openen

🔒 Veilig op de website van Bitvavo

Crypto platform eisen

Wat zijn crypto’s en wat kun je er mee?

Crypto’s zijn een fysieke betaalmogelijkheden zoals de euromunt of een bankbiljet. Een crypto kun je zien als een digitaal tegoed die beheerd worden met cryptografische algoritmes. Het is eigenlijk een versleutelde code die tegenwoordig veel verschillende smaken kent. Ongetwijfeld heb je al een gehoord van Bitcoin, Litecoin of Ripple. Maar momenteel zijn er meer dan 7.500 cryptomunten in omloop en er komen er steeds nog meer bij. Naast de cryptomunten heb je ook de stable coins, dit zijn cryptomunten waarvan de waarde is gekoppeld aan een andere waarde zoals een normale valuta of zilver of goud.

Is er toezicht op de cryptomarkt?

Je vraagt je misschien af of deze nieuwe markt wel in de gaten wordt gehouden. De digitale munten bieden natuurlijk een mogelijkheid voor cybercriminelen om fors misbruik van te maken. Bedrijven die diensten aanbieden voor het wisselen tussen virtueel geld of bedrijven die cryptobewaarportemonees aanbieden, worden gecontroleerd door De Nederlandse Bank. Crypto’s zijn erg interessant voor internetcriminelen en dagelijks worden er een groot aantal mensen opgelicht door deze nieuwe vorm van criminaliteit.

Centrale bank

Centrale Banken vs crypto’s

Banken zoals de ING, Rabobank, ABN Amro worden allemaal gecontroleerd in Nederland door de Europese Centrale Bank (ECB). Als een bank zoals de ING failliet zou gaan, maar zij hebben wel een vergunning bij de Nederlandse Bank, dan geeft dit stelsel iedere persoon met een rekening bij de bank een maximaal bedrag van €100.000 terug aan ieder persoon. Op deze manier biedt de Europese Centrale Bank zekerheid aan de consumenten die gebruik maken van de banken. Bij crypto’s is dit een heel anders, er wordt namelijk op een enkele manier gewaarborgd. Crypto’s zijn hiermee onafhankelijk van een commerciële of Centrale Bank. Hoewel dit voordelen en vrijheid met zich meebrengt, brengt dit ook risico met zich mee.

Geïnteresseerd in het handelen van crypto’s? Lees je goed in en ken de risico’s!

Plaats een reactie