Zuid-Koreaanse staat koopt indirect aandelen in Coinbase

Een investeringsfonds van de Zuid-Koreaanse staat heeft indirect aandelen gekocht die behoren tot één van de bekendste crypto exchanges wereldwijd. Het fonds kocht aandelen in Coinbase. Het fonds heeft wel afstand heeft genomen tot mogelijke crypto-gerelateerde belangen.

Korea Investment Corporation koopt aandelen in Coinbase

Yonhap is een bekende nieuwsbron uit Zuid-Korea die zich bezighoudt met de ontwikkelingen op het gebied van cryptocurrencies. Volgens het laatste nieuws dat gepubliceerd staat op Yonhap heeft de Korea Investment Corporation (KIC) aandelen gekocht die toebehoren tot een populaire Amerikaanse crypto exchange genaamd Coinbase.

De Korea Investment Corporation is een staatsinvesteringsfonds dat is opgericht in 2005 door de overheid van Zuid-Korea. Het fonds houdt zich bezig met het verbeteren van de koopkracht in het land doormiddel van investeringen. De investeringen die gedaan worden vanuit het investeringsfonds hebben vaak betrekking tot de lange termijn en internationale financiële markten.

De laatste investeringen van het staatsinvesteringsfonds hebben volgens Yonhap betrekking tot de markt van cryptocurrencies. De Korea Investment Corporation kocht aandelen in Coinbase. Doordat de Korea Investment Corporation opgericht is door de staat kan gesteld worden dat de Zuid-Koreaanse staat indirect eigenaar is van de gekochte aandelen.

In het voorjaar van 2021 is Coinbase naar de Nasdaq-beurs gegaan. Hier heeft de exchange veel profijt van gehad. De aandelen van de crypto uitwisseling flink gestegen in waarde. De positieve uitspraken van diverse financiële adviseurs over de crypto exchange hebben de groei van het platform verder gestimuleerd.

Alle positieve ontwikkelingen rondom Coinbase hebben de waarde van de aandelen in het bedrijf flink laten stijgen. Naar schatting heeft de Zuid-Koreaanse staat via de Korea Investment Corporation momenteel 1,9 miljoen dollar aan aandelen in Coinbase.

Aandelen in Coinbase KIC

Korea Investment Corporation kiest voor aandelen in Coinbase

De Korea Investment Corporation heeft niet zelfstandig de keuze gemaakt om te gaan investeren in de aandelen van Coinbase. Deze investering heeft plaatsgevonden via Morgan Stanley Capital International. Morgan Stanley Capital International is een bekende indexaanbieder die wereldwijd gebruikt wordt voor passieve beleggingen.

In november van het jaar 2021 heeft Morgan Stanley Capital International ervoor gekozen om aandelen in Coinbase toe te voegen aan één van de bekende tracker-indices. Deze tracker-indices vormen beurgenoteerde fondsen waarmee een index exact gevolgd kan worden.

De Korea Investment Corporation gebruikt de tracker-indices van Morgan Stanley Capital International om te beleggen in publieke middelen. Op deze manier zijn de aandelen van het crypto exchange platform min of meer automatisch opgenomen in de wallet van het Zuid-Koreaanse investeringsfonds.

Naar schatting is het Zuid-Koreaanse staatsinvestering fonds momenteel in het bezit van een flink aantal aandelen in Coinbase die een samen een waarde kennen van 1,9 miljoen dollar. Omgerekend staat dit gelijk aan 8700 aandelen in het Amerikaanse crypto exchange bedrijf.

Hoewel de investering in Coinbase aandelen een goede zet is van de Korea Investment Corporation is het een gevoelige kwestie binnen Zuid-Korea. Zuid-Korea is namelijk de afgelopen tijd voornamelijk in het nieuws gekomen vanwege haar anti-crypto maatregelen. Het land heeft namelijk jarenlang een strenge wet- en regelgeving gehanteerd op het gebied van crypto.

Door de strenge regelgeving in het land omtrent cryptocurrencies gold er een verbod op Initial Coin Offerings (ICO’s). Daarnaast werden ook anonieme handelsposities op de markt verboden. De strenge wetten en regels golden ook voor crypto exchanges.

Het is dus opmerkelijk dat Zuid-Korea na al deze jaren van strenge regelgeving ineens via een staatsinvesteringsfonds aandelen bemachtigt van een crypto exchange. Hoewel het een gevoelige kwestie blijft voor de handelaren in het land past de investering wel bij het toekomstperspectief dat de Zuid-Koreaanse overheid heeft gepresenteerd.

Afgelopen maand hebben verschillende kandidaten van de presidentsverkiezingen in Zuid-Korea hun plannen rondom de regulering van de cryptomarkt gepresenteerd. De twee kandidaten die momenteel leiden in de presidentsverkiezingen waren positief. Beide kandidaten lieten weten dat zij in de toekomst een minder strenge regelgeving willen gaan hanteren en dat zij de cryptomarkt vriendelijker willen gaan benaderen.

Door de controversie in Zuid-Korea rondom de wereld van cryptocurrencies heeft de Korea Investment Corporation laten weten dat zij de investering in de aandelen niet zien als een investering in cryptocurrencies of andere crypto-gerelateerde zaken. Het staatsinvesteringsfonds investeert in aandelen van allerlei bedrijven en het laatste bedrijf was toevallig een crypto exchange.  

https://www.youtube.com/watch?v=35rGSzf8-jA

Plaats een reactie