CEO Airbnb: Cryptobetalingen hoog op ons verlanglijstje voor dit jaar

Dat Airbnb een enorm succesvolle formule heeft, is al heel lang bekend. De online marktplaats voor de verhuur en boeking van accommodaties werd in 2008 opgericht. Inmiddels bevat de website ruim 3 miljoen particuliere accommodaties in 192 landen en ruim 33.000 plaatsen. CEO Brian Chesky heeft aangegeven dat voor Airbnb cryptobetalingen hoog op het lijstje staan om dit jaar te introduceren.

Dat Airbnb een enorm succesvolle formule heeft, is al heel lang bekend. De online marktplaats voor de verhuur en boeking van accommodaties werd in 2008 opgericht. Inmiddels bevat de website ruim 3 miljoen particuliere accommodaties in 192 landen en ruim 33.000 plaatsen. CEO Brian Chesky heeft aangegeven dat voor Airbnb cryptobetalingen hoog op het lijstje staan om dit jaar te introduceren.

Klanten Airbnb cryptobetalingen moet prioriteit krijgen

Chesky, die naast CEO ook de medeoprichter van Airbnb is, geeft aan dat klanten van Airbnb cryptobetalingen als meest belangrijke ontwikkeling voor dit jaar hebben benoemd. Om input van zijn klanten te krijgen, vroeg Chesky begin deze week op Twitter om suggesties voor nieuwe diensten en ontwikkelingen voor het platform Airbnb te doen.

Klanten gaven hier massaal gehoor aan. Er werden maar liefst 4.000 suggesties gegeven door de klanten van Airbnb. Nadat hij alle suggesties had doorgenomen, bleek dat het de mogelijkheid om te betalen in cryptovaluta door de gebruikers van het platform als meest interessante optie werd genoemd.  Na het doornemen ervan meldde hij dat gebruikers het meest geïnteresseerd waren in het integreren van cryptobetalingen voor Airbnb. Cryptobetalingen werd gevolgd door de suggestie voor meer duidelijke prijsaanduidingen. Op de derde plaats stond de ontwikkeling van een loyaliteitsprogramma speciaal voor gasten.

Op Twitter liet Chesky weten dat Airbnb al aan veel van de voorgestelde nieuwe producten werkt. Hij zei daarbij dat men nu ook de mogelijkheden voor de overige suggesties wil gaan onderzoeken. Ook ging hij hierbij verder in op de integratie van cryptobetalingsmogelijkheden in het platform van Airbnb. Cryptobetalingen komen niet voor het eerst aan de orde aldus Chesky.

Hij zei erbij dat de gedane suggestie “een diversiteit aan ideeën met symbolische waarde” omvat. Chesky voegde er verder aan toe dat het bedrijf sinds 2013 een bedrag van ruimt 336 Miljard USD aan betalingsvolumes had verwerkt.

Airbnb cryptobetalingen 2022

Airbnb wil niet te hard van stapel lopen

Zoals net al gezegd, is het niet voor het eerst dan Airbnb cryptobetalingen ter sprake brengt. In september van het vorig jaar zijn Chesky in een interview nog dat de klanten van het bedrijf al verscheidene jaren om de mogelijkheid om in cryptovaluta te kunnen betalen. Hij gaf daarbij ook nog aan dat de huidige CEO van cryptobedrijf Coinbase voorheen werkzaam was bij Airbnb. Cryptobetalingen waren voor hem natuurlijk een heel logische stap.

In december 2020 ging Airbnb naar de beurs. In het IPO-prospectus dat daarbij werd opgesteld, maakte het bedrijf ook al melding van cryptovaluta en de bijbehorende blockchaintechnologie. In prospectus viel het volgende onder meer te lezen over dit onderwerp.

“Het toekomstig succes van ons bedrijf zal mede afhangen van het vermogen om ons aan te passen aan nieuwe technologieën zoals bijvoorbeeld cryptocurrencies, tokenisatie, nieuwe authenticatietechnologieën, gedistribueerde lediger- en blockchaintechnologieën. Echter ook ontwikkelingen zoals virtuele en augmented reality, kunstmatige intelligentie en Cloud technologieën zullen hierbij een rol spelen”

Toch gaat het bedrijf niet vol voor al deze nieuwe technologieën. Men moet ook toegeven dat alle inspanningen daaromtrent ook mogelijk veel meer geld kosten dan met zou verwachten. Ook zal niet alles even succesvol kunnen zijn.

Ook wijst het bedrijf op kwetsbaarheden en mogelijke verstoringen die hierbij kunnen optreden, zal men overgaat tot de implementatie van grote technische innovaties. De nadelige gevolgen kunnen enorme impact hebben. Hierbij moet je denken aan misgelopen omzet, imagoschade en klachten van de consument.

Tot slot gaf men aan dat als men de mogelijkheid voor cryptobetaling zou implementeren, dit alleen met in samenwerking met de nieuwste en aansprekende cryptobedrijven zal zijn. Bedrijven die men hiertoe rekent zijn onder meer betalingsgigant Paypal, betalingsverwerker Block en bioscoopketen AMC.

https://www.youtube.com/watch?v=FpzVMqWrgLY

Plaats een reactie