Argent haalt $40M op om beveiliging van crypto wallet te verbeteren

Argent biedt een Ethereum mobiele crypto wallet app die niet-custodiale wallet beveiliging en gebruikersvrijheid garandeert zonder de noodzaak om een seed woord te onthouden en te beschermen. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het $40 miljoen heeft opgehaald in een Serie B financieringsronde.

Ethereum crypto wallet Argent

Argent, een Ethereum crypto wallet, heeft aangekondigd dat het $40 miljoen heeft binnengehaald in een Serie B financieringsronde. De nieuwste financieringsronde werd geleid door Fabric Ventures en Metaplanet, in combinatie met bestaande investeerders waaronder Paradigm, Index Ventures, en Creandum, evenals strategische investeerders waaronder Starkware, Jump Crypto, Stakware, het moederbedrijf van zk-rollup netwerk StarkNet, en Animoca merken.

Argent heeft gestaag veel problemen in de crypto ruimte opgelost. Voorbeelden van de problemen die door Argent zijn opgelost zijn onder andere voor de hoge tarieven, beperkte use cases, gecentraliseerde beurzen. Daarnaast heeft het oplossingen bedacht voor de beveiliging.

Maar nu heeft het bedrijf zijn focus ingesteld op het bouwen van een app voor alles wat DeFi en Web3 is en het uitbreiden van zijn geografische bereik. Argent is actief bezig met het verkennen van nieuwe functies en verticals, waaronder virtueel vastgoed, gaming, DAO’s en NFT’s in zijn zoektocht naar DeFi en Web3.

“Als crypto zijn potentieel wil waarmaken, moet het de wurggreep van grote beurzen en gevestigde wallets doorbreken. De ervaring is te eng, te duur en te onveilig voor de meeste mensen. Argent lost dit op”, zegt Itamar Lesuisse, Co-Founder & CEO van Argent.

“Deze laatste investering zal ons in staat stellen om onze productontwikkeling te verdubbelen, meer DeFi en Web3 use cases naar de app te brengen, en ons in staat stellen om uit te breiden naar Zuid-Amerika, waar als gevolg van hoge niveaus van inflatie en een diep wantrouwen tegenover instellingen, onze product-markt fit bijzonder sterk is”, voegde Lesuisse eraan toe.

Argent crypto wallet

Argent biedt Ethereum mobiele crypto wallet

Argent biedt een Ethereum mobiele crypto wallet app die niet-custodiale wallet veiligheid en gebruikersvrijheid garandeert zonder de noodzaak om een seed phrase te onthouden en te beschermen. Fabric Ventures en Metaplanet, twee early-stage venture capital firma’s, leidden een $40 miljoen Serie B fondsenwervingsronde voor het bedrijf.

De Ethereum crypto wallet stelt klanten nu in staat om crypto te kopen, verhandelen en verdienen met één druk op de knop, terwijl transactiekosten worden verlaagd en verouderde beveiligingsmaatregelen worden vervangen.

Argent biedt een Ethereum mobiele crypto wallet app die de veiligheid en gebruikersvrijheid van een non-custodial wallet belooft zonder de noodzaak om een seed phrase te leren en te bewaken. Niet-custodiale crypto-wallets vereisen meestal dat hun gebruikers een zaadzin van 12 of 24 woorden onthouden of veilig opslaan om hun digitale activa correct te bewaren en over te dragen. Sinds de lancering van zijn nieuwe Layer 2-account vorig jaar, heeft Argent meer dan 500.000 gebruikers gekregen.

“Noncustodial crypto ging er echt om dat gebruikers een soort van geheim hadden. Als ze hun geheim verliezen, verliezen ze hun geld. En als ik jouw geheim vind, ben jij je geld kwijt. Dat is eigenlijk hoe elke wallet werkt,” verklaarde Itamar Lesuisse na de aankondiging.  “Dat is veel te spannend. Het is de meest stressvolle ervaring,” voegde hij eraan toe.

De Argent crypto wallet

Argent crypto wallet vertrouwt op guardians

De Argent wallet backup vertrouwt op zogeheten “guardians,”. Dit een hardware wallet, een third-party service of een mens, die account recovery of onbetrouwbare transacties kunnen goedkeuren.

Naast de unieke beveiligingsfuncties stelt het Argo-product gebruikers in staat cryptocurrencies te kopen en in te zetten tegen een fractie van de transactie- of gaskosten die concurrerende wallets in rekening brengen. Gebruikers kunnen tot 5% verdienen in ETH staking en tot 15% in USDC en DAI staking.

Activa kunnen worden gekocht of verkocht met een creditcard of een bankoverschrijving. De software maakt gebruik van de ingebouwde beveiliging van het mobiele besturingssysteem.

Plaats een reactie