Arthur Hayes verwacht een sterkere USD en adviseert crypto handelaren te wachten

Arthur Hayes is de medeoprichter en voormalig CEO van de bekende crypto derivatenbeurs BitMEX. Onlangs heeft hij crypto handelaren geadviseerd om te wachten met nieuwe crypto investeringen. Arthur Hayes verwacht een sterkere USD als gevolg van het monetaire beleid in de Verenigde Staten en China.

Arthur Hayes verwacht een sterkere USD: crypto beleggingsadvies

In zijn recente blogpost heeft Arthur Hayes zijn visie openbaard met betrekking tot de recente ontwikkelingen op de cryptomarkt en binnen de financiële wereld. In zijn blogpost noemde Arthur Hayes het feit dat we het einde van het jaar en 1Q 2022 naderen. In de conclusie van zijn bericht liet Hayes weten dat hij zich niet voor kan stellen hoe de Bitcoin afgesloten kan worden voor USD 69.000 of Ether voor USD 5.000.

In plaats van een prijsexplosie of een wervelwind aan ontwikkelingen op de cryptomarkt verwacht de medeoprichter en voormalig CEO van BitMEX een zijwaartse en saaie markt tot het einde van 2021. Er zullen kleine aanvallen plaatsvinden die gaan bestaan uit neerwaartse volatiliteit. Als gevolg van deze ontwikkelingen zal er een lauw herstel plaatsvinden op de cryptomarkt.

De blogpost van Arthur Hayes bevatte niet alleen voorspellingen van de toekomstige ontwikkelingen op de cryptomarkt. Hayes gaf ook beleggingsadvies op maat. Hij maakte in zijn advies onderscheid tussen drie verschillende soorten crypto-beleggers. Het eerste type belegger maakt voornamelijk afwegingen tussen het investeren in fiatvaluta of digitale cryptocurrencies. De tweede belegger wil graag zijn of haar macro crypto-blootstelling behouden. De derde handelaar is een erg actieve handelaar die continu switcht tussen het investeren in cryptoposities en fiatposities.

Arthur Hayes verwacht een sterkere USD en heeft op deze verwachtingen dan ook zijn beleggingsadvies gebaseerd. Wanneer je als belegger een afweging moet maken tussen het investeren in crypto en fiatvaluta dan adviseert Hayes om te wachten met investeren. In zijn visie wordt geld niet vrijer of gemakkelijker dan het op dit moment is. Pas als de chaos ten gevolge van de renteverhoging in maart 2022 of juni 2022 is gedaald, is het een goed moment om te investeren.

Het tweede type investeerder adviseert Hayes om te investeren in de metaverse, play-to-earn-games of de niet-fungibele tokens (NFT’s). Arthur Hayes verwacht een sterkere USD en daardoor een betere prestatie van de metaverse, play-to-earn-games en de NFT ruimte op de cryptomarkt.

Het laatstgenoemde type investeerder heeft naar verwachting wel interesse in de voorspelling van Hayes. Arthur Hayes verwacht een sterkere USD op de middellange termijn. De monetaire voorwaarden komen, in het beste scenario, stil te liggen. In het slechtste geval worden ze krapper. Hayes heeft gewerkt als voormalig handelaar bij de Deutsche Bank en Citi, waardoor veel handelaren zijn visie vertrouwen.

Arthur Hayes crypto

De visie van Hayes

Arthur Hayes verwacht een sterkere USD. Maar dat is niet de enige gedachte die hij heeft. In zijn blogpost heeft Hayes ook gesproken over de huidige wereldwijde macro economische omgeving. Hieronder vallen kwesties als de Evergrande-crisis in China, de potentiële afbouw of stimulering van de People’s Bank of China (PBoC) en de acties van de Amerikaanse Federal Reserve. Hoe deze situaties zich verder ontwikkelen zal volgens Hayes veel invloed gaan hebben op de cryptomarkt.

In zijn blogpost noemde Hayes verder de cryptomarkt nog de enige vrije markt op de aardbol. Juist daarom kan de cryptomarkt de financiële wereld nog redden. Wanneer er elders op financiële markten problemen ontstaan dan beïnvloedt dit de cryptomarkt waardoor de markt voor cryptocurrencies eigenlijk functioneert als een soort rookmelder voor andere activamarkten.

Hayes schreef ook over de crypto-puke-out van 4 december. Op deze datum daalde de waarde van de Bitcoin en Ether met meer dan 20%. Dit was een ernstige daling. Deze daling kan volgens Hayes een teken zijn geweest van de cryptomarkt. Een soort waarschuwing dat andere risicoactiva mogelijk ook in prijs gaan dalen. De aandelenmarkt of de obligatiemarkt is volgens Hayes de volgende markt die aan de beurt is om een dergelijke daling van de activaprijzen te ontvangen.

De afgelopen tijd zijn de prijzen van Bitcoin en Ether verder gedaald. De visie van Arthur Hayes past goed bij de huidige ontwikkelingen op de cryptomarkt waardoor meer handelaren naar verwachting geneigd zijn om zijn advies op te volgen.

https://www.youtube.com/watch?v=6run39CNuxM

Plaats een reactie