Australische sportwereld sluit deals met cryptowereld

Uit het laatste nieuws blijkt dat de Australische sportwereld de cryptowereld begint te omarmen. Zo is de eerste grote crypto sponsoring deal gesloten. Daarnaast is er ook een samenwerking gestart om de eerste officiële grand slam in het Metaverse te organiseren.

Crypto sponsoring deal ter waarde van 25 miljoen dollar

De Australische sportwereld ziet steeds meer mogelijkheden in samenwerkingen met de cryptowereld. Zo heeft de football-competitie in het land onlangs de eerste grote crypto sponsoring deal gesloten met Crypto.com. De deal heeft een waarde van 25 miljoen dollar. Met het geld wil de Australia Football League (AFL) het vrouwen football binnen Australië ondersteunen.

Uiteraard wordt de 25 miljoen dollar niet in één keer geschonken aan de AFL. Het bedrag zal over een periode van 5 jaar in delen vrij worden gegeven. Dat de crypto sponsoring deal enorm is van omvang lijkt duidelijk. Andere bestaande sponsorcontracten die afgesloten zijn door de AFL kennen duidelijk lagere bedragen. Zo heeft de deal tussen Toyota en de AFL een waarde van 18,5 miljoen dollar.

De AFL is dus een crypto sponsoring deal gestart met Crypto.com. Crypto.com is een crypto exchange die afkomstig is uit Singapore. De exchange werkt aan de ontwikkeling van digitale wallets en betaalpassen die betalingen met cryptocurrencies moeten gaan ondersteunen.

De AFL is trots op de samenwerking. Het is namelijk de eerste samenwerking die Crypto.com start met de Australische sportwereld. Wereldwijd gezien is de samenwerking de eerste die de topsportcompetitie voor vrouwen betreft.

AFL Executive General Manager Customer en Commercial Kylie Rogers is trots op de samenwerking en blij dat Crypto.com de passie voor vrouwen topsportcompetities deelt. Crypto.com heeft ook aangegeven dat zij het publiek dat actief is op de Australische cryptomarkt interessant vinden. Dit komt omdat het aantal vrouwelijke cryptohandelaren in het land relatief hoog is.

Uit recent onderzoek van Crypto.com blijkt dat het percentage vrouwelijke handelaren in Australië maar liefst 53% bedraagt. Door de topsportvrouwen competitie in de Australische sportwereld te gaan sponsoren kan dit percentage in de loop van de tijd nog gaan groeien.

Australische sportwereld

Australische sportwereld breidt uit naar het Metaverse

AFL is niet als enige binnen de Australische sportwereld gestart met crypto. Tennis Australia is een samenwerking gestart met het bekende Decentraland. Decentraland is een gedecentraliseerde virtuele 3D-wereld die gebouwd is op een blockchain van het bekende Ethereum. Het kan worden gezien als een Virtual Reality platform.

Met behulp van de samenwerking gaat de Australische sportwereld zich uitbreiden naar het Metaverse. De eerste officiële tennis grand slam in het Metaverse wordt namelijk georganiseerd: de Australian Open (OA).

Voor het virtuele tennisevenement zijn veel belangrijke Australische gebieden en sportlocaties omgebouwd naar de digitale wereld. Zo zijn verschillende gebieden van Melbourne Park, waaronder de Rod Laver Arena en Grand Slam Park, nagebouwd. Deze gebieden kan je virtueel bezoeken zolang het Australian Open toernooi wordt georganiseerd.

Het Australian Open toernooi opent vanaf 17 januari zijn deuren voor twee weken. Het online evenement in het Metaverse bevat exclusieve content voor bezoekers. Zij kunnen bijvoorbeeld door de 300 verschillende camera’s naar het daadwerkelijke evenement kijken.

Om de Australische sportwereld in het Metaverse ook nog interactief te maken werkt het platform aan het opstellen van virtuele ontmoetingen. Tot nu toe is het mogelijk om een ontmoeting te plannen met Mark Philippoussis. Naar verwachting zullen er meerdere bekende tennissers volgen die hun fans in het Metaverse willen ontmoeten.

Maar waarom breidt de sportwereld van Australië zich eigenlijk uit tot in het Metaverse? Dit komt met name door de COVID-19 pandemie. De pandemie heeft in het land gezorgd voor strenge reisbeperkingen waardoor fans hun favoriete tennisspelers helaas niet live kunnen zien spelen.

Hoewel de COVID-19 pandemie slechts tijdelijk zal zijn is de Australische tenniswereld wel van plan om te blijven werken met het Metaverse. Ook als de COVID-19 pandemie en reisbeperkingen voorbij zijn zal de organisatie virtuele evenementen blijven organiseren. Dit komt omdat het unieke mogelijkheden biedt voor fans en ontwikkelaars.

Momenteel is Tennis Australia nog bezig met het opstellen van de exacte plannen die zij hebben met het Metaverse. Het is nog niet zeker of het Metaverse het hele jaar een rol gaat spelen binnen de tenniswereld of dat dit alleen in het hoogseizoen zal gebeuren. Hoe dan ook, het Metaverse blijft wel actief binnen de tenniswereld.

https://www.youtube.com/watch?v=XHOmBV4js_E

Plaats een reactie