Automatisch traden wordt steeds populairder 3 redenen waarom!

Door continue ontwikkelingen binnen de technologie is het mogelijk voor individuele crypto beleggers om automatisch te handelen op een crypto exchange. Nu hoor ik je denken, huh.. automatisch traden..? Hoe doe ik dat? Eigenlijk simpel, je laat een crypto trading bot het werk doen. In dit artikel zou ik je kort uitleggen wat een crypto trading robot is en hoe het werkt. Tevens geef ik je 5 redenen waarom automatisch crypto handelen steeds populairder wordt. 

Wat is een crypto trading bot?

Een crypto trading bot is een algoritme waarvan jij zelf de parameters kunt instellen. Een trading bot gaat uit van bewegingen in de markt en weet (als jij ‘m goed afgesteld hebt) hoe daar op te anticiperen. Zo is het mogelijk dat je met een gerust hart gaat slapen en de volgende ochtend niet wakker wordt tijdens een enorme dip in de markt. Een crypto trading bot bepaald namelijk zelf, volledig automatisch wanneer een asset te kopen of verkopen.  

Ook interessant: Wat is de beste crypto trading bot?

Je kunt je voorstellen in de drukke maatschappij waarin wij nu leven, een 24/7 crypto markt.. Dat de opmars van het automatisch traden enorm is toe genomen. Waarom ik denk dat dit zo is leg ik je uit in onderstaande 5 redenen. 


voor crypto trading na crypto trading geen slaap meer
Haha, deze moet je bekend voor komen toch?

1. Automatisch traden terwijl je slaapt

Dit is wel hoofd reden 1 waarom de populairiteit van crypto bots is toegenomen. Een robot / computer heeft namelijk geen slaap nodig deze kan 24/7 de cryptomarkt volgen. Ziet die bewegingen in de markt dat nijgt naar een aankomende dip? Hoppa, je crypto bot verkoopt een deel van je portfolio. Vervolgens gaat de markt een uptrend tegemoet en je robot koopt automatisch op een laag punt weer in. 

Je bent dus 24/7 in control. Moet ik er wel bij vertellen dat je er wel voor moet zorgen dat de trading bot goed getest is voordat je live gaat. Veel crypto trading bots bieden back testing aan. Maak hier gebruik van!

https://www.youtube.com/watch?v=9Hv0BQwYlPw

2. Niet meer zelf nadenken

De grootste moeilijkheid waarmee een crypto trader wordt geconfronteerd, is beslissen wanneer hij op de koop / verkoop knop drukt. Voor degenen die in het verleden hebben geworsteld of nooit de moed hebben verzameld om alleen te handelen, biedt een crypto trading bot hen een alternatief.

Jij hoeft namelijk zelf niet meer de beslissingen te maken. Tevens heeft een bitcoin trading bot geen last van FOMO. (hier over in de volgende alinea meer). 

Automatisch handelen zonder fomo

3. Automatisch handelen zonder FOMO

FOMO (Fear of missing out) betekend de psychische angst om het momentum te missen. Veel mensen die in cryptocurrency handelen doen dit vanuit hun emotie. Ze zien de groene cijfers en moeten dus kopen.. (van hun brein) of juist andersom, de markt staat in het rood… verkopen verkopen… Terwijl dit misschien helemaal niet nodig is. 

Een crypto bot heeft geen last van emoties. Een computer negeert alle emoties rondom het handelen en kijkt alleen naar de feiten / cijfers waarmee het algoritme rekent. Heb jij je automatisch traden robot goed afgesteld en getest, laat hem lekker de keuzes maken of je gaat verkopen of kopen. 

Automatisch traden iets voor jou?

Ben jij druk? wil jij niet 24/7 de crypto markt in de gaten houden maar wel winsten pakken.. dan is automatisch traden met een crypto trading bot wellicht wat voor jou.

Er zijn diverse crypto trading bots op de markt, wij hebben goede ervaringen met Smart crypto bot & Cryptohopper. Smart crypto bot staat bekend om de zeer goede zelf in te stellen triggers. Cryptohopper is vooral heel gebruiksvriendelijk. Lees onze reviews over beide partijen eens door om vervolgens een goede keuze te maken. 


Smart crypto bot

Plaats een reactie