Hoe kies je de beste bitcoin broker?

Als je gaat beginnen met het kopen van Bitcoin of andere cryptomunten, moet je bepalen bij welke Bitcoin broker je dit wil doen. Dit is een belangrijke keuze aangezien dit de plek is waar jij je cryptomunten gaat kopen en wellicht ook bewaart. Er zijn veel verschillende crypto exchanges om uit te kiezen. Hoe weet je nou welke exchange voor jou de beste keuze is? We helpen je op weg met een aantal tips.

Het vergelijken van Bitcoin brokers

Als goed geïnformeerde consument laten we ons niet zomaar meer een dienst of product aansmeren. Door de komst van het internet hebben we alle informatie tot onze beschikking om een goed onderbouwde keuze te maken. Daarom is het verstandig om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Vergelijk dit met het kiezen van een internetprovider. Waar je vroeger misschien zomaar een provider koos, omdat je hier een aanbod van kreeg, ga je nu eerst internet vergelijken voordat je een abonnement afsluit. Zo weet je dat je bij de voor jou beste keuze uitkomt. Een bitcoin broker kiezen werkt ook zo. Bepaal wat belangrijk voor jou is aan een exchange en vergelijk de verschillende aanbieders.

waar op letten bij bitcoin brokers

Waar moet je op letten?

Welke punten belangrijk zijn bij het kiezen van een crypto exchange hangt af van je eigen wensen en eisen. Zo bieden niet alle exchanges dezelfde altcoins aan. Wil je graag een bepaalde coin aankopen? Dan zoek je een exchange die deze aanbiedt. Het is ook mogelijk om je bij meerdere crypto exchanges aan te melden. Zo krijg je een zo breed mogelijk aanbod.

Daarnaast is het verstandig om naar de handelskosten van de exchange te kijken. Deze lopen behoorlijk uiteen, waardoor je bij de ene aanbieder veel goedkoper uit bent dan bij de andere. Dit kun je weer vergelijken met het internet vergelijken. Je kijkt niet alleen naar de snelheid die je geleverd krijgt, maar ook naar de prijs die je hiervoor moet betalen. Door te bepalen wat voor jou de ideale verhouding tussen aanbod en prijs is, kom je uit bij de beste aanbieder.


bitvavo exchange

Zoek een betrouwbare bitcoin broker

Aan het gebruiken van een crypto exchange zitten ook enkele nadelen. Zo ben je niet zelf de eigenaar van je wallet en ben je afhankelijk van de expertise van de exchange die je kiest. Ook maken oplichters soms slim gebruik van de grote bedragen die op een crypto exchange worden geïnvesteerd. Doe daarom goed onderzoek waar je jouw cryptomunten gaat inkopen en stallen. Zo verklein je de kans op problemen tot een minimum en kun jij genieten van de wondere wereld van cryptocurrency.

Zelf ben ik enorm fan van Bitvavo.. Dit is een Nederlandse Bitcoin broker die betrouwbaar en goedkoop is. Het is uiteraard niet de bedoeling om teveel transactiekosten over je winst te betalen. 


Aanmelden bij de goedkoopste

Plaats een reactie