Frankrijk uitgeroepen tot ‘beste bitcoin-handelsland’ van 2022

Een recente studie heeft Frankrijk uitgeroepen tot beste bitcoin-handelsland. Het onderzoek keek naar drie factoren en in totaal 23 landen werden geanalyseerd. China en Taiwan waren uitgesloten in het onderzoek, dit omdat Invezz niet zeker genoeg was van de beschikbare gegevens. Opvallend is dat India op de laatste plaats staat op zowel bitcoin winsten per hoofd van de bevolking als bitcoin winsten per investeerder. Dit terwijl crypto zeer populair is in India.

Frankrijk beste bitcoin-handelsland

Onlangs Invezz, een online investeringsnieuws en educatieplatform, een onderzoek uitgevoerd naar de meest winstgevende bitcoin handelaren per land. Uit het onderzoek kwam naar voren dat Zwitserland uitblinkt in zijn winstgevendheidsmetriek. Frankrijk werd gerangschikt als de beste bitcoin-handelsland voor handelaren.

De studie maakte gebruik van statistieken uit meerdere databases, waaronder Chainalysis, Worldometers en Triple A. Op basis hiervan kon Invezz een ‘score’ toekennen aan elk van de 25 beoordeelde landen in termen van de meest winstgevende bitcoin-handel per land.

De scores die aan elk land werden toegekend, waren gebaseerd op volgende drie factoren, gerangschikt van 1-24.

  1. Het bedrag aan bitcoin winsten dat in dat land werd gerealiseerd, per hoofd van de bevolking. Met andere woorden, het werd aangepast om rekening te houden met de bevolking;
  2. Het percentage burgers in elk land dat investeert in crypto, met gegevens van TripleA en Worldometers om na te gaan waar de adoptie het hoogst is;
  3. De bitcoin winsten per investeerder.

Nadat de drie scores waren verzameld werden ze gewogen en opgeteld.

beste bitcoin-handelsland

Frankrijk neemt de leiding als beste bitcoin-handelsland

Volgens het onderzoek neemt Frankrijk de leiding als ’s werelds beste bitcoin-handelsland. Het land staat op de 12e plaats in het percentage van het land geïnvesteerd in crypto (12%). Het land had gemiddeld $275 aan bitcoin winsten per hoofd van de bevolking en $8 bitcoin winsten per investeerder.

Hoewel het onderzoek kon aantonen dat veel landen het goed doen in bepaalde categorieën, was Frankrijk het enige land dat “bovengemiddeld” was in alle drie de meetfactoren. Terwijl veel andere landen in bepaalde categorieën goed scoorden, was Frankrijk het enige land dat in alle drie de metrics boven het gemiddelde uitkwam. Hierdoor behaalde het de beste geaggregeerde rang en kon het aanspraak maken op de titel van beste bitcoin-handelsland.

Ook Europa als geheel behaalde uitstekende resultaten. Het was het dominante continent door zes van de top zeven plaatsen op te eisen. Uit de studie bleek dat Europese handelaren een gemiddelde van $453 per handelaar verdienden, terwijl Noord-Amerikanen slechts $240 per handelaar verdienden.

Frankrijk bitcoin handelsland

Zwitserland stijgt in crypto ranking

Met naar schatting 321 blockchain-enabled financiële dienstverlenende startups, stijgt Zwitserland snel in de crypto ranking vanwege het zeer gunstige juridische klimaat rond digitale activa.

De studie benadrukte dat Zwitserland een van de hoogste percentage heeft qua crypto investering van het land, eindigde het bitcoin handels-land op de zesde plaats in de lijst. Ook Tsjechië scoorde relatief laag in de ranking, dit vanwege het feit dat bitcoin winsten per hoofd en per belegger veel lager waren dan die van Frankrijk.

Na Frankrijk (1e), Tsjechië (2e), en België (3e) – volgen Canada, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Australië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Spanje, Japan, Oekraïne, Zuid-Korea, en Italië met hun respectievelijke ranglijsten.

Volgens een andere studie van Coincub, heeft Zwitserland een aanzienlijke verbetering laten zien en is het acht posities gestegen naar nummer vijf in Q1 International Crypto Ranking, 2022.Op de cryptovriendelijke lijst van Coincub stond Duitsland in het eerste kwartaal bovenaan de lijst van wereldwijde spelers. Frankrijk staat echter op de achtste plaats op deze lijst.

Op beide lijsten lijkt India de laatste tijd echter te lijden, staande op #24 op zowel bitcoin winsten per hooft als bitcoin winsten per investeerder op de gegevens verzameld door Invezz. Dit terwijl crypto erg populair is in India en het bitcoin-handelsland een bloeiende blockchain gemeenschap heeft.

Plaats een reactie