Biden’s executive order over crypto regulering kan de industrie ten goede komen

Eswar Prasad, hoogleraar economie aan de Cornell Universiteit, deelde zijn gedachten over de crypto executive order van de Amerikaanse president Joe Biden. In een interview met CNBC, dat afgelopen donderdag verscheen, legde hij ook uit wat crypto regulering voor de crypto-industrie zou kunnen betekenen. De industrie zou wel eens kunnen profiteren van Biden’s executive order, want crypto regulering zorgt voor legitimiteit.

Cornell professor deelt zijn gedachten over crypto regulering

Een hoogleraar economie aan de Cornell Universiteit liet deze week in een interview met CNBC weten dat president Joe Biden’s executive order over regulering van cryptocurrency de industrie ten goede kan komen. “Uiteindelijk is wat dit soort regelgeving aan de industrie verschaft legitimiteit,” zei de professor.

Prasad is de Nandlal P. Tolani senior is een professor handelspolitiek en hoogleraar economie aan de Charles H. Dyson School of Applied Economics and Management van Cornell University. Eerder was hij hoofd van de afdeling financiële studies van de onderzoeksafdeling van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en hoofd van de China-afdeling van het IMF.

De Cornell professor heeft herhaaldelijk gewaarschuwd voor de risico’s die cryptocurrency voor de monetaire en financiële stabiliteit vormen. In december vorig jaar zei hij dat Bitcoin misschien niet lang meer zal bestaan. Blijkbaar is hij nu toch enigszins van mening veranderd.

President Biden vaardigde woensdag een executive order uit over de regulering van cryptocurrencies. De professor legde uit dat de executieve order in feite “verschillende Amerikaanse agentschappen en instellingen opdraagt” om met een “alomvattend plan te komen voor de regulering van een brede reeks digitale activa, waaronder gedecentraliseerde cryptocurrencies zoals bitcoin, maar daarnaast ook stablecoins”. Ook wordt het vooruitzicht verkend van de lancering van een digitale versie van de Amerikaanse dollar.

De professor voegde eraan toe:

Op al deze gebieden denk ik dat crypto regelgeving zeker nodig is, want het is een beetje een wild westen op dit moment. Je hebt veel vooruitzichten op decentralisatie en de vooruitzichten van deze nieuwe technologieën die de financiën mogelijk democratiseren.

Prasad merkte echter op: “Maar aan de andere kant bestaat het gevaar dat deze technologieën gebruikt worden voor illegale financiering. Ze zouden uiteindelijk niet het soort bescherming kunnen bieden dat nodig is om ervoor te zorgen dat kleine beleggers begrijpen wat de risico’s zijn van waar ze aan beginnen.”

Bovendien, zo detailleerde de professor: “Je hebt ook risico’s voor de financiële stabiliteit, onder meer door stablecoins, die misschien de veiligste instrumenten lijken, maar in wezen beginnen te functioneren als ongereguleerde beleggingsfondsen voor de geldmarkt.”

Crypto regulering

Crypto regulering verschaft de cryptomarkt legitimiteit

Opmerkend dat “het idee achter de [executive] order is om te gaan nadenken over de functionaliteit van deze verschillende activa en technologieën en ze zo te reguleren,” zei de Cornell professor.

Hij vervolgde dit door te zeggen dat de crypto regulering uiteindelijk ten goede komt van de cypto industrie. Het zorgt er namelijk voor dat er legitimiteit wordt verschaft.

Op dit moment zijn de exacte details over de crypto regulering niet bekend. Prasad merkte op dat wanneer de details van de regelgeving naar buiten komen, de crypto-industrie sommige delen ervan misschien niet leuk zal vinden, maar over het algemeen benadrukte hij dat ze positief voor de crypto industrie zou moeten zijn.

Niettemin, concludeerde hij door te zeggen dat het brengen van wat meer duidelijkheid in de crypto regelgeving de sector zeker helpen. Daarnaast kan het mogelijk ook helpen om de voordelen van deze nieuwe technologieën te benutten door de risico’s te beperken.

Veel mensen in de crypto-sector worden bemoedigd door Biden’s crypto executive order. “Dit is een bevestiging dat crypto hier is om te blijven,” beschreef een leidinggevende van een crypto bedrijf.

korte alineas die gemakkelijk te lezen / scannen zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=FbLF_r3SgJI

Plaats een reactie