Breaking: Binance stopt in Nederland!


Misschien heb je het nieuws al opgepikt: Binance, de gigantische crypto exchange, trekt zich terug uit de Nederlandse markt. Dit handelsplatform laat geen nieuwe Nederlandse gebruikers meer toe. Vanaf 17 juli 02:00 Nederlandse tijd, kun jij als Nederlandse gebruiker niet meer handelen in crypto op het platform. Om je in deze transitie te ondersteunen, geeft crypto exchange Bitvavo nu 20 euro cadeau aan de lezers van Bitcoin Start. Je kunt je hier inschrijven.

Bitvavo ondersteunt crypto overstappers

Het nieuws van Binance heeft de Nederlandse crypto-gemeenschap behoorlijk doen schudden. Binance heeft veel Nederlandse gebruikers die nu allemaal een nieuw platform moeten vinden. Bitvavo springt in de bres voor jou. Deze organisatie, opgericht in 2018, biedt overstappers €20 aan in de vorm van Bitcoin (BTC), Ripple (XRP) of Dogecoin (DOGE) tot en met eind juli.

Crypto's overzetten van Binance naar Bitvavo stappenplan

Bitvavo is een Nederlandse exchange die actief is in 27 Europese landen. Ze hebben de ambitie om de grootste in Europa te worden. Nu Binance actief is in slechts 19 landen, lijkt die droom haalbaarder. Bitvavo heeft meer dan een miljoen gebruikers wiens gecombineerde 30-daagse handelsvolume meer dan 10 miljard euro bedraagt. Met de laagste handelskosten van de Benelux is Bitvavo een aantrekkelijk alternatief voor Binance.

Uitlegvideo: Hoe crypto’s overzetten van Binance naar Bitvavo.

Binance moet stoppen met hun diensten in Nederland omdat ze niet voldoen aan de Nederlandse anti-witwasmaatregelen. Bitvavo heeft wel de vereiste vergunningen gekregen. Als gebruiker hoef je je dus geen zorgen te maken over een mogelijke terugtrekking van Bitvavo uit Nederland. Doordat ze in Nederland gevestigd zijn, kunnen ze Nederlandse gebruikers de best mogelijke gebruikerservaring bieden.

Binance verliest ook rechten in Cyprus

Cyprus verliest ook toegang tot Binance

Nederland is niet het enige land waar Binance zich deze week uit heeft teruggetrokken. Ook Cyprus zal binnenkort geen toegang meer hebben tot de exchange. De reden hiervoor is vergelijkbaar: het voldoen aan de juiste maatregelen. Binance is onder druk gezet om aan deze maatregelen te voldoen nadat ze zijn aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vanwege het ontbreken van vergunningen. Bitvavo voldoet wel aan de Cypriotische vereisten en blijft actief in het land.

Plaats een reactie