Binance.US nieuwe CEO

Het laatste gerucht is dat Binance.US Joshua Sroge heeft aangesteld als de nieuwe CEO van de Amerikaanse tak, bekend als Binance.US, van deze crypto exchange. Dit is net nadat de voormalige CEO, Brian Brooks, aankondigde dat hij vertrok. Voormalig waarnemend Currency Comptroller, Brian Brooks, nam ontslag nadat hij iets meer dan drie maanden als Chief Executive Officer van Binance U.S. had gediend. Hij noemde “verschillen in strategische richting” als reden voor zijn vertrek. De benoeming van Joshua is nog niet officieel aangekondigd door Binance U.S., maar betrouwbare anonieme bronnen hebben de benoeming bevestigd.

In tegenstelling tot Brooks, die tot chief werd benoemd vanwege zijn regelgevende ervaring en de beurs hielp veel regelgevende obstakels te overwinnen, lijkt Joshua’s benoeming meer op een promotie. Joshua kwam in 2020 bij Binance.US als Chief Financial Officer en werd vervolgens aangesteld als interim CEO om Brooks op te volgen.

Voordat hij vorig jaar bij Binance.US kwam, was Joshua Chief Financial Officer van FireStone. Dit adviesbureau biedt boekhoud-, budgetterings- en financiële oplossingen aan een verscheidenheid van bedrijven. Voordat hij bij FireStone kwam, was hij de chief accounting officer van encryptiebedrijf ShapeShift, waar hij het bedrijf hielp groeien van 15 werknemers naar 115 werknemers.

Joshua sroge nieuwe binance. Us ceo

Grootse plannen van Binance.US

Binance.US is een dochteronderneming van Binance en moet zijn positie in de Verenigde Staten veiligstellen. Het oorspronkelijke platform biedt verschillende tokens en diensten aan die niet populair zijn in de Verenigde Staten.

Waar het een promotie is voor Sroge, is de aanstelling van Brooks gedaan omdat Binance veel problemen had met verschillende regelgevende instanties. Changpeng Zhao, de oprichter van Binance, zag de aanstelling als een strategische zet.

Een van de redenen dat Brooks werd binnengehaald was zijn uitgebreide ervaring. Hij was 1,5 jaar lang de Chief Legal Officer van Coinbase en kreeg onder Donald Trump de leiding over de Comptroller of Currency (OCC). Kortom: iemand die de Amerikaanse politiek begrijpt.

Met de komst van Brooks wilde Binance.US de strijd aangaan met Coinbase, de grootste exchange in de Verenigde Staten. Maar voordat de strijd echt begon, verliet de kapitein het schip. Brooks begon op 1 mei 2021 als CEO van Binance, maar amper drie maanden later kondigde hij zijn vertrek aan.

Binance. Us

Aankondiging Brook's vertrek

Zijn aankondiging vorige week over zijn vertrek kwam voor velen als een verrassing. De exacte reden voor zijn vertrek is nog onduidelijk, maar Brooks noemde “verschillen over strategische richting” als belangrijkste reden voor zijn vertrek. Het is mogelijk dat zijn beslissing te maken heeft met de recente wereldwijde ontwikkelingen rond Binance. De crypto-exchanger ligt in veel landen onder vuur vanwege het aanbieden van diensten waarvoor het niet over de juiste documenten beschikt.

In reactie op de verklaring van Brian Brooks plaatste Changpeng Zhao, CEO van Binance.USA en voorzitter van de raad van bestuur van Binance.US, een bericht op Twitter.

“Ik blijf vertrouwen in de manier waarop Binance Amerika opereert. En haar toewijding om klanten te dienen en te innoveren. Deze verhuizing zal op geen enkele manier van invloed zijn op de klanten van Binance.US. Het bedrijf zal eersteklas producten en diensten blijven leveren.”

Zhao sloot verder af door Brian Brooks het beste te wensen in zijn toekomst en zei verder: “We hopen dat hij een onmisbare schakel zal blijven van de ontwikkelingen in de crypto-industrie en zal blijven pleiten voor regelgeving die onze industrie vooruithelpt.”

Binance. Us

Verdere stappen indien nodig om regelgevingsproblemen op te lossen

Zoals eerder gemeld, hebben meerdere financiële toezichthouders over de hele wereld waarschuwingen afgegeven over Binance, waaronder die in het Verenigd Koninkrijk, Maleisië, Japan, de Kaaimaneilanden, Hongkong, Thailand, Duitsland en Litouwen. Verschillende Britse banken hebben ook hun betalingen aan Binance opgeschort, waaronder Barclays Bank, Santander Bank, Natwest Bank en HSBC.

Eerder gaf de CEO van Binance commentaar op de toenemende regelgeving en verklaarde dat de beurs op zoek is naar een CEO met een sterke compliance achtergrond. Daarnaast zei hij dat het overal gereguleerd wil worden en een financiële instelling wil worden. Opvallend was dat Changpeng Zhao onlangs aankondigde dat hij bereid is af te treden om Binance te laten overnemen door een regelgevingsdeskundige. Tenminste als dat nodig zou zijn om de vele problemen met toezichthouders op te lossen.

 

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »