BitMart werd gehackt, Huobi en Shiba Inu helpen

BitMart werd gehackt in het afgelopen weekend. Hackers hebben 20 verschillende tokens gestolen van BitMart. De tokens hebben in totaal een waarde van bijna $200 miljoen. De Shiba Inu (SHIB) en Huobi Global gemeenschap willen helpen de beveiliging van BitMart te verbeteren en de gestolen munten op te sporen.

BitMart werd gehackt, $196 miljoen gestolen

Afgelopen zondag, op 5 december 2021, is BitMart slachtoffer geworden van een hack. De hack is bevestigd door het beveiligingsbedrijf van het platform. BitMart is een handelsplatform voor digitale activa. De diefstal is een inbreuk op de beveiliging geweest. Het platform heeft ten gevolge van de hack zijn werkzaamheden opgeschort. Er vindt volgens de woordvoerder van het bedrijf een grondige veiligheidsbeoordeling plaats.

De hack werd opgemerkt door Peckshield. Dit is het blockchain-beveiligings- en data-analysebedrijf waarmee BitMart samenwerkt. Het bedrijf merkte een enorme uitstroom van tientallen miljoenen dollars op. Deze geldhoeveelheden stroomden naar een adres dat Etherscan de ‘BitMart Hacker’ noemde. Toen wist het bedrijf het zeker: BitMart werd gehackt.

De getroffen ketens waren ‘’hot wallets’’ van Ethereum en Binance. Deze maakten volgens de woordvoeder slechts een klein deel uit van het totale aantal wallets. De overige wallets van het platform zijn veilig en ongedeerd. De werkzaamheden van het bedrijf zijn tijdelijk opgeschort. Echter, de dienst hoopt vanaf 7 december 2021 weer actief te zijn op de cryptomarkt.

BitMart is niet het enige platform dat de afgelopen periode slachtoffer is geworden van een hack. Vorige week gaf Celsius Network ook toe dat zij geld hadden verloren. Dit was het gevolg van de hack van $120 miljoen bij het BadgerDAO platform. In augustus was er ook een grote hack. Hierbij wist een hacker meer dan $600 miljoen te stelen van het Poly Network crypto platform. Echter, gek genoeg gaf deze dief bijna al het geld op een later moment weer terug.

Bitmart werd gehackt $200 miljoen

Huobi en Shiba Inu schieten te hulp

BitMart werd gehackt op 5 december 2021. De hack heeft veel nadelige gevolgen voor het platform en de getroffen gebruikers. De hack is bevestigd door de CEO van het platform: Sheldon Xia. Kort na deze bevestiging gaf Huobi via het sociale media platform Twitter aan dat dit bedrijf het platform zal gaan helpen. Huobi gaat BitMart bij staan door de instromen van activa binnen zijn eigen beurs goed te controleren. Indien er matches worden gemaakt met de gestolen fondsen van BitMart wordt dit door Huobi gerapporteerd.

Maar niet alleen Huobi schiet BitMart te hulp. Ook de Shiba Inu gemeenschap wil graag helpen waar mogelijk. Via Twitter en andere sociale media kanalen liet Shiba Inu weten dat zij graag helpen. Ze verwezen ook na de huidige maatregelen die de gemeenschap zelf neemt tegen hackers. Ze beoordelen bijvoorbeeld potentiële beveiligingsbedreigingen voor de ShibaSwap. De ShibaSwap is een crypto uitwisseling welke gebouwd is door de Shiba Inu gemeenschap. Hierdoor is het platform vergelijkbaar met BitMart.

Hoewel het platform veel hulp ontvangt willen de gebruikers ervan natuurlijk ook weten waar ze aan toe zijn. De CEO van BitMart heeft laten weten dat de getroffen individuen gecompenseerd gingen worden. Dit zal Xia doen door middel van activa uit zijn eigen wallet. Daarnaast is de CEO ook in gesprek met diverse projectteams. Met hulp van deze teams hoopt hij een oplossing te vinden voor het probleem dat de hack mogelijk heeft gemaakt. Zo hoopt hij bijvoorbeeld een manier te vinden om token swaps beter te bevestigen. ‘’Er zullen geen gebruikersactiva worden geschaad’’, vertelde de CEO.

Maar wat weten we eigenlijk over de methode die is gebruikt bij de hack? BitMart heeft laten weten dat het nog niet duidelijk is hoe de hack precies heeft kunnen plaatsvinden. Echter, toen het beveiligingssysteem eenmaal was gepasseerd konden de stappen van de hackers eenvoudig worden gevolgd. BitMart werd gehackt via een ‘’transfer-out, swap en wash’’ methode volgens Peckshield. De hackers maakten geld over uit BitMart en gebruikten de gedecentraliseerde exchange om de gestolen tokens te wisselen voor Ether. Vervolgens werden de munten gestort in een privacymixer genaamd Tornado Cash. Hierdoor is het lastiger geworden om het geld te traceren.

https://www.youtube.com/watch?v=z_cUMnJaLiE

Plaats een reactie