Bitso breidt uit naar Colombia door groeiende crypto adoptie

Bitso, een toonaangevende cryptocurrency exchange in Latijns Amerika, heeft zijn uitbreiding naar Colombia aangekondigd. Als onderdeel van Bitso’s uitbreidingsplan in Colombia, heeft de exchange Emilio Pardo aangesteld als nieuwe landenmanager. Hij is een voormalige Mastercard leidinggevende en zal in samenwerking met de Banco de Bogotá de activiteiten in Colombia leiden.

Bitso betreedt Colombiaanse markt

Bitso is in 2014 opgericht in Mexico en is momenteel officieel operationeel in Argentinië, Brazilië, El Salvador, en Colombia. Het is uitgegroeid tot een grote speler in Zuid Amerika en heeft meer dan vier miljoen klanten. Het is een top Latijns-Amerikaanse crypto exchange en El Salvador’s crypto wallet assistent bedrijf, is officieel van start gegaan in Colombia.

Als onderdeel van het proefproject van de Superintendencia Financiera de Colombia (SFC) om financiële diensten met bitcoin (BTC) cryptocurrencies te testen, zal de Mexicaanse beurs Bitso handelsdiensten van deze activa in het Zuid-Amerikaanse land gaan aanbieden, in samenwerking met Banco de Bogotá.

Bitso’s cryptodiensten zullen als proef beschikbaar zijn voor 5.000 klanten van Banco de Bogota die een rekening bij de beurs hebben. Bitso gaat deze klanten niet de normale kosten aanrekenen voor het kopen van cryptocurrencies. Deze gebruikers kunnen direct Bitcoin (BTC), ether (ETH), bitcoin cash (BCH), en litecoin (LTC) kopen met Colombiaanse pesos.

Bitso Banco de Bogota

Nieuwe countrymanager en samenwerking met Banco de Bogota

De exchange heeft, als onderdeel van Bitso’s expansieplan in Colombia, Emilio Pardo, een voormalig Mastercard executive, benoemd tot haar nieuwe countrymanager. Zo bevestigde de firma vorige week donderdag. Samen met Banco de Bogota gaat hij de activiteiten in Colombia uitvoeren.

Pardo was voorheen hoofd bedrijfsontwikkeling van Mastercard’s Andes regio, waar hij werkte aan belangrijke fintech aspecten, zoals snelle en grensoverschrijdende financiële transacties en open banking. Hij is nu verantwoordelijk voor het vormen van Bitso’s strategie in Colombia om de lokale crypto adoptie en toegang tot financiële diensten uit te breiden.

Bitso’s diensten in Colombia staan onder toezicht van een belangrijke plaatselijke financiële toezichthouder, de Superintendencia Financiera de Colombia, of SFC. Volgens de verklaring heeft Bitso eind 2021 toestemming gekregen om te functioneren binnen la Arenera, het regelgevende kader van haar sandbox en crypto proefprogramma.

Het door de SFC georganiseerde project, dat bekend staat als een regelgevende sandbox, begon eind januari 2021 met de toelating van acht bitcoin exchanges om allianties aan te gaan met nationale banken.

Bitso breidt uit naar Colombia

Colombia en crypto adoptie

Latijns-Amerika maakt volgens Pardo een van de meest cruciale fasen door in de adoptie van cryptocurrency, en Colombia is geen uitzondering. In Colombia is het bewustzijn en de adoptie van cryptocurrencies het afgelopen jaar gegroeid.

De groeiende adoptie van cryptocurrency zal niet alleen Colombia’s financiële sector helpen, maar zal ook helpen bij het opleiden en voldoen aan de eisen van onze klanten en burgers, zei hij. Het land registreerde onlangs zijn eerste aankoop van onroerend goed met bitcoin en heeft het op een na hoogste aantal geldautomaten voor cryptocurrency’s in Latijns-Amerika.

Maar met deze groei past de regering ook haar bestaande regelgevingskader aan om cryptocurrency-transacties te registreren en te controleren. De Colombiaanse belastingdienst kondigde op 2 februari aan dat het speciale maatregelen neemt om belastingbetalers te vervolgen die cryptocurrency-transacties verkeerd opgeven.

Bovendien moeten particulieren en wisselkantoren vanaf april volgend jaar cryptocurrency-transacties van meer dan 150 dollar melden aan de nationale anti-witwas waakhond.

De samenwerking tussen Bitso en Banco de Bogoto is niet het eerste bitcoin initiatief in de Colombiaanse sandbox/ Op 14 december 2021 begon de eerste alliantie in het kader van de sandbox van de SFC. Deze alliantie werd gevormd door Gemini en Bancolombia. Medio januari werd ook een alliantie tussen Davivienda en Binance gelanceerd.

De drie initiatieven zijn gepland voor een testfase van een jaar, voordat de SFC toestemming geeft voor de normale werking van de beurzen. Dit geldt voor de toegang tot de cryptocurrencies die door elk platform worden behandeld, als het opheffen van de beperkingen op het aantal gebruikers dat elke beurs kan bedienen.

Als deze proefprogramma’s succesvol zijn, dan mogen de crypto beurzen onder normale vereisten gaan opereren in het land.

https://www.youtube.com/watch?v=tJ0FsHOFu4E

Plaats een reactie