Grootste Nederlandse crypto handelsplatform Bitvavo gaat partnerschap aan met Nederlands voetbal en de KNVB

Bitvavo, het grootste crypto handelsplatform van Nederland, kondigde afgelopen maandag aan dat het vanaf maart de nieuwste partner wordt van het Nederlandse voetbal en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Met dit partnerschap voegt de KNVB een zesde en laatste partner toe aan hun sponsorstrategie, naast bestaande partners ING, Nike, KPN, Albert Heijn, en de Nederlandse Loterij. Het partnerschap duurt minstens 2,5 jaar en heeft als doel de cryptowereld en de voetbalwereld te verenigen en in Nederland meer bekendheid te genereren op het gebied van veilig kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta.

Innovatie en investeringen in de voetbalwereld

Met dit partnerschap, dat minstens tot eind 2024 loopt, willen zowel Bitvavo als de KNVB digitale innovatie in de voetballerij verkennen en Nederland bewust maken van een veilige manier om in cryptocurrency te kopen, verkopen en beleggen.

Mark Nuvelstijn, mede-oprichter van Bitvavo, liet weten dat de markt voor crypto valuta een sterke groei doormaakt. Daarnaast wordt de markt volgens Bitvavo steeds volwassener. Een groeiend aantal mensen kiezen ervoor in crypto munten te investeren en ze deel te laten uitmaken van hun bredere beleggingsportefeuille. Op zijn meer dan 1,6 miljoen mensen in Nederland in het bezit van cryptocurrencies en meer dan een miljoen van hen zijn Bitvavo klanten.

“We willen de KNVB en de miljoenen Nederlandse voetbalfans helpen de mogelijkheden in de nieuwe digitale economie te zien,” voegt Nubelstijn toe. Daarnaast liet hij weten dat de samenwerking de zichtbaarheid van Bitvavo als marktleider in Nederland. Dit past in de groei-ambities van het bedrijf. 

Wereldwijd starten diverse crypto aanbieders en cryptohandelsplatforms met sportsponsoring, waaronder voetbal. Jean Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB, zegt: “Cryptocurrencies is een jong product dat in korte tijd door een groot publiek is omarmd. In deze groeiende markt zijn veel nieuwe opduikende spelers die manieren zoeken om sportsponsoring te gebruiken om hun merken te vestigen. Met Bitvavo zien we een ambitieuze en ondernemende organisatie die ons met vernieuwende technologie kan ondersteunen. Dankzij de trouwe partners kunnen de KNVB blijven investeren in het voetbal in Nederland.”

Bitvavo onthulde dat het trots is op dit partnerschap met de KNVB. Door het partnerschap draagt Bitvavo bij aan het succes en de innovatieve kracht van het Nederlandse voetbal in deze digitale wereld.

Bitvavo partnerschap KNVB

Over Bitvavo

Bitvavo werd in 2019 gelanceerd in Amsterdam, met als voornaamste doel om de wereld van crypto valuta toegankelijk te maken voor iedereen. Het is een uiterst ambitieus en succesvol bedrijf. Groei en ontwikkeling is een belangrijk speerpunt en Bitvavo is voortdurend om het platform te optimaliseren, verbeteren en uitbreiden.  

De crypto-exchange maakt digitale valuta toegankelijker door lage transparante tarieven, een grote selectie cryptovaluta en een gebruiksvriendelijke app aan te bieden. Deze crypto exchange speelt een sleutelrol in de opkomst van cryptovaluta door zijn platform toegankelijk te maken voor miljoenen mensen in heel Europa.

De drie kernwaarden van het bedrijf zijn:

  • Transparantie: Transparante (handels)kosten en markten.
  • Toegankelijkheid: Het platform en de producten zijn voor iedereen zo toegankelijk mogelijk.
  • Toekomstgericht: Geloven in de digitale economie en de toekomst van digitale munten.

Deze Nederlandse crypto-exchange is in de loop der jaren uitgegroeid tot een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform voor een breed scala aan cryptovaluta, waaronder Bitcoin, Ethereum en Cardano. Vandaag is Bitvavo het grootste crypto-platform in de Benelux voor het kopen, verkopen en bewaren van meer dan 155 verschillende cryptovaluta. Maar liefst 1,6 miljoen Nederlanders gebruiken het platform nu en Bitvavo kreeg onlangs een prijs als beste crypto broker.

Door de wetswijzigingen in 2020 werden alle Nederlandse crypto-aanbieders onderworpen aan verplicht toezicht door De Nederlandsche Bank (DNB), dus ook Bitvavo. Het bedrijf is bij de Centrale Bank van Nederland (DNB) geregistreerd als een crypto-exchange voor digitale valuta. Bovendien maakt de crypto exchange ook deel uit van de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland (VBBN in het Nederlands) die gedragsregels oplegt aan al haar aangesloten aanbieders. Het toezicht en de vereniging maken Bitvavo in principe een betrouwbare en veilige aanbieder.

Plaats een reactie