BlackRock en Coinbase gaan veelbelovende samenwerking aan

Deze week kondigde ’s werelds grootste vermogensbeheerder aan dat BlackRock en Coinbase gaan samenwerken. Hierdoor steeg de prijs van Coinbase (COIN) aandelen met meer dan 18% tot een hoogtepunt van $115. Momenteel staat de prijs inmiddels lager op $93,05. BlackRock’s aandelen stegen met minder dan 1% na de aankondiging. Door de samenwerking tussen BlackRock en Coinbase kan de vermogensbeheerder institutionele klanten een verbeterde bitcoin (BTC) dienst aan te bieden.

Aankondiging partnerschap tussen Blackrock en Coinbase

Afgelopen donderdag kondigde BlackRock een partnerschap aan met Coinbase. Coinbase is een topplatform voor cryptocurrency. De focus van het Coinbase partnerschap ligt op grote institutionele beleggingsbeheerders, althans om te beginnen.

In het partnerschap tussen BlackRock en Coinbase wordt BlackRock’s Aladdin beleggingsbeheersysteem betrokken. BlackRock’s Aladdin gebruikers zullen Coinbase holdings, om te beginnen alleen Bitcoin, kunnen meenemen bij het beheren van portefeuilles en het uitvoeren van risico-analyses.

Volgens het persbericht biedt de samenwerking tussen BlackRock en Coinbase mogelijkheden van institutioneel niveau voor het beheer van cryptoblootstelling over de hele beleggingslevenscyclus, van compliance, portefeuillebeheer, handel, operaties en risicobeheer.”

BlackRock en Coinbase

Over BlackRock

BlackRock is ’s werelds grootste vermogensbeheerder en werd in 1988 opgericht door Fink. BlackRock beheert $10 biljoen en is daarmee de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Ter vergelijking, $10 biljoen is meer dan het bruto binnenlands product van elk land in de wereld, behalve de VS en China.

BlackRock’s verdient het meeste van zijn geld met het beheren en verhandelen van beleggingen voor externe cliënten, meestal instellingen zoals openbare pensioenplannen, schenkingen, en stichtingen.

Bijna 60% van zijn totale beheerde vermogen is voor institutionele beleggers, waarvan de meeste producten zijn die aan de aandelenmarkten gekoppeld zijn. Het heeft ook een uitgebreide activiteit in alternatieve beleggingen die in december 2021 zo’n $265 miljard aan activa onder beheer had, en producten beheert in private equity, private credit, en hedge funds.

Samenwerking BlackRock en Coinbase goed voor de cryptomarkt

Gezien BlackRock’s enorme omvang zal de samenwerking tussen BlackRock en Coinbase een duwtje in de rug naar crypto een bekrachtiging zijn voor die extra volatiele activaklasse.

Eerder in het jaar bleek uit een Nasdaq poll van 500 beleggingsadviseurs een bullishness voor crypto. Van degenen met cliënten die al in digitale valuta’s zitten of ze overwegen, zei ongeveer 86% dat ze van plan waren hun holdings op te voeren.

Maar een deel van het enthousiasme voor crypto is waarschijnlijk weggeëbd door de enorme waardedaling. Er is ook een stortvloed van faillissementen in de industrie geweest, zoals met Voyager Digital en Celsius Network.

De onrust heeft wetgevers aangemoedigd om meer regelgeving op te leggen. Deze week introduceerden senatoren Debbie Stabenow (D., Mich.) en John Boozman (R., Ark.) een wetsvoorstel dat de Commodity Futures Trading Commission zou aftappen om de regels voor cryptocurrency te handhaven. In eerste instantie zal de aandacht vooral uitgaan naar Bitcoin en Ethereum.

Intussen heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) aanklachten wegens handel met voorkennis ingediend tegen cryptobeleggers. Zulke acties kunnen beleggers en compliance afdelingen uiteindelijk enige geruststelling bieden dat crypto niet buiten de grenzen van de effectenregulering en het toezicht opereert. Voorlopig zijn veel firma’s erg voorzichtig.

“We erkennen dat er grote belangstelling is voor cryptocurrencies, vooral in bepaalde segmenten van de markt, en zullen overwegen directe toegang tot cryptocurrencies te introduceren wanneer er meer duidelijkheid is over de regelgeving,” vertelt een woordvoerder van Schwab aan Barron’s Advisor.

De firma stelt momenteel trusts, beleggingsfondsen en ETF’s beschikbaar die blootstelling bieden aan crypto. Er is ook toegang tot de handel in Bitcoin futures voor cliënten die aan bepaalde eisen voldoen.

Cryptomarkt vraagt om gedegen advies van financiële adviseurs

De samenwerking tussen BlackRock en Coinbase is een goede stap voor de cryptomarkt. Intussen kan de volatiliteit van crypto beleggers er ook van overtuigen dat ze behoefte hebben aan gedegen advies van adviseurs als ze zich aan deze activaklasse wagen.

“Als een firma die overwegend vermogende en ultra vermogende cliënten in de kunst- en amusementssector bedient, hebben we veel belangstelling gezien voor crypto activa,” zegt Tyler O. Martin, een directeur financiële planning bij Stonebridge Wealth Management. “

Onze aanbevelingen voor deze opkomende activaklasse zijn vergelijkbaar met die voor andere activaklassen,” voegt hij eraan toe. “We helpen onze cliënten hun doelstellingen te bepalen en stellen verschillende alternatieven voor.

Plaats een reactie