Politieke doorbraak in Braziliaanse cryptowetsvoorstel

Bitcoin wordt binnenkort een wettig betaalmiddel in Brazilië, aldus federaal afgevaardigde Áureo Lídio Moreira Ribeiro. Het Braziliaanse cryptowetsvoorstel om het gebruik van cryptocurrencies in het land te reguleren is afgelopen woensdag, 29 september, aangenomen. Er zijn nog enkele politieke discussies op komst, maar er zijn geen verdere obstakels voor de definitieve goedkeuring van het Braziliaanse cryptowetsvoorstel. Dit betekent dat Bitcoin voor het einde van 2021 in Brazilië erkend en gereguleerd zou kunnen worden als wettig betaalmiddel.

Bitcoin binnenkort wettig betaalmiddel in Brazilië

In een groot aantal landen werken banken en overheden aan een gereguleerde infrastructuur om de introductie van digitale activa en cryptocurrencies in goede banen te leiden. Politici kunnen echter ook het voortouw nemen en de status van Bitcoin als betaalmiddel reguleren.

El Salvador was het eerste land waar Bitcoin door een politiek besluit tot wettig betaalmiddel werd verklaard. Paraguay, Panama, en nu Brazilië volgen met succes een vergelijkbaar pad. Politici willen door middel van cryptowetten het gebruik van cryptovaluta reguleren en stimuleren. Brazilië lijkt nu het voortouw te nemen.

In een recent interview gaf Aureo aan dat Brazilianen binnenkort Bitcoin kunnen gebruiken om huizen, auto’s en voedsel te kopen. Dit zal mogelijk zijn vanaf het moment dat de Braziliaanse cryptowetsvoorstel wordt goedgekeurd. Aureo zei dat veel Brazilianen nu al op veel plaatsen in aanraking komen met Bitcoin, met de mogelijkheid om in deze sector te kopen, verkopen en investeren. Maar de cryptomarkt is nog niet gereguleerd en heeft dus geen wettelijke erkenning.

Braziliaanse cryptowetsvoorstel goedgekeurd

Braziliaanse cryptowet moet burgers beschermen

Het onlangs goedgekeurde Braziliaanse cryptowetsvoorstel moet de Braziliaanse burgers uiteindelijk beter beschermen tegen cryptofraude en andere misdrijven. Volgens onderzoek van de Braziliaanse overheid worden nu ongeveer 300.000 mensen in Rio de Janeiro getroffen door het financiële piramidespel met behulp van cryptocurrencies. Door het huidige gebrek aan toezicht kunnen deze slachtoffers vaak nergens terecht. Dit probleem wordt binnenkort opgelost door het invoeren van een Braziliaanse cryptowet. 

Naast het verhogen van mogelijke straffen, wordt de reikwijdte van het Braziliaanse cryptowetsvoorstel breder. Zo zal ook het toezicht op cryptohandel, fiat-uitwisselingen, bewaring en cryptobetalingen worden aangescherpt. Eventuele problemen kunnen daardoor eerder worden opgespoord en opgelost.

Braziliaanse cryptowetsvoorstel

Aureo blij met goedkeuring Braziliaanse cryptowet

Het Braziliaanse parlementslid is blij met de goedkeuring van de Braziliaanse cryptowet. Hiermee is het einde van cryptocurrency-piramides aanstaande. Volgens Aureo Ribeiro moet het Braziliaanse cryptowetsvoorstel dat cryptocurrencies reguleert de komende dagen al naar de plenaire vergadering van het Huis van Afgevaardigden, wat betekent dat Bitcoin al in 2021 door Brazilië erkend zou kunnen worden.

“We willen het kaf van het koren scheiden, een regime creëren zodat je transacties kunt doen, weet waar je koopt, weet met wie je onderhandelt, en deze mogelijkheid hebt om een huis te kopen, een auto, naar McDonald’s te gaan om een hamburger te kopen, het zal een valuta zijn in het land, zoals het in andere landen is,” aldus Aureo.

Op de vraag wat er zal veranderen met een Braziliaanse cryptowet, onthulde de parlementariër dat hij gelooft dat het land een referentie zal worden voor nieuwe buitenlandse investeringen.

Bovendien hebben financiële piramides met cryptocurrencies, zoals gebeurde in Cabo Frio, met Atlas Quantum en Bitcoin Banco Group, die de technologie gebruikt met het gebrek aan regelgeving, grote regelgeving in het land toegepast, de wet beschermt de markt meer, naar de mening van het congreslid.

Braziliaanse cryptowet

Brazilië steeds meer een cryptovriendelijk land

In Brazilië wordt cryptocurrency steeds populairder. In de afgelopen maanden zijn er verschillende tekenen geweest dat de ontwikkeling en acceptatie van cryptocurrencies is toegenomen. Daarom is het logisch dat er nu een vorm van regulering komt.

Ook veel politici omarmen crypto, zo is Aureo een echte Bitcoin-fanaat. Hij heeft zelfs een eigen YouTube-kanaal waar hij Bitcoin en andere crypto-onderwerpen bespreekt. Aureo is niet de enige politicus. Soraya Thronicke, van de Sociaal Liberale Partij, zet zich ook in voor cryptovriendelijke wetgeving in Brazilië. En ook de president en voorzitter van de Centrale Bank van Brazilië, Roberto Campos Neto, is een voorstander van cryptovriendelijke regelgeving, het gebruik van CBDC’s en fintech-oplossingen om de financiële infrastructuur in Brazilië te moderniseren.

https://www.youtube.com/watch?v=Wzr07kCwu_o

Plaats een reactie