Cryptomarkt daalt ondanks bullish crypto verwachtingen over de hele linie

De hele cryptomarkt is gedaald ondanks bullish crypto verwachtingen. Waar verondersteld werd dat beleggers positief zouden reageren op het nieuws in de crypto ruimte, hebben we het tegenovergestelde gezien in termen van koersen. Deze week zagen we een drastische daling van de prijzen van de meeste digitale valuta’s. De meeste beleggers negeerden de bullish crypto verwachtingen en gingen over tot een flinke sell-off. Op het moment van schrijven is de gecombineerde crypto market cap met 6,35% gedaald tot $1,05 biljoen, het laagste dat het in weken bereikt heeft.

Ondanks bullish crypto verwachtingen kelder de cryptomarkt keldert

Bitcoin (BTC) voert opnieuw de bredere marktdaling aan na een daling met 6,78% tot $21.841,95, een prijs die heel dicht bij zijn maandelijkse dieptepunt van $20.776,82 ligt. Ethereum (ETH) noteerde ook een scherpe daling van 5,97% om van eigenaar te wisselen op $1.736,18.

De meeste altcoins handelden vrijdag met verlies, waarbij Binance Coin (BNB) 8,16% daalde tot $283,01, Cardano (ADA) gleed 12,32% weg tot $0,473, Solana (SOL) daalde met 11,09% tot $36,37 en XRP wisselt momenteel van eigenaar op $0,3435 nadat het de afgelopen 24 uur met 8,31% in elkaar zakte.

Het ecosysteem van digitale valuta is erg volatiel, en cryptocurrencies kunnen op elk nieuws negatief reageren. Hoewel de bron van de huidige marktaanval nog onduidelijk is, zijn er digitale valuta’s met vastomlijnde bullish fundamentals die nog steeds op de algemene bearish trein meeliften.

XRP bijvoorbeeld staat al bijna twee jaar in de schijnwerpers omdat het verwikkeld is in de juridische strijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en blockchain betalingsfirma, Ripple Labs Inc. Hoewel de vooruitzichten over het algemeen somber zijn, maakt Ripple dit goed met functionele zakelijke partnerschappen die een goed gebruik van de XRP munt zullen bevorderen.

Ripple ging onlangs een partnerschap aan met Travelex Bank om een door crypto ondersteunde betalingsgateway in Brazilië te lanceren. Deze betalingsonderneming zal naar verluidt onder meer de XRP munt bevatten.

“Brazilië is een belangrijke markt voor Ripple, gezien zijn belang als anker voor het bedrijfsleven in Latijns-Amerika, zijn openheid voor crypto, en landsbrede initiatieven die fintech innovatie bevorderen. Als gevolg daarvan beleeft de markt een explosie van activiteit nu instellingen crypto en blockchain technologie willen adopteren om pijnpunten van klanten op te lossen,” zegt Brad Garlinghouse, CEO van Ripple.

bullish crypto verwachting

De Ethereum misvattingen

Terwijl beleggers verondersteld worden positief op dit nieuws te reageren, is het tegendeel precies wat wordt opgetekend. Dus ondanks de bullish crypto verwachtingen, zagen we een keldering van de hele cryptomarkt. Wat is de reden voor de neerwaartse trend? Hier zijn verschillende verklaringen voor.

Een belangrijke verklaring die gegeven kan worden voor de neerwaartse trend zou te maken kunnen hebben met Ethereum. Met het langverwachte Ethereum 2.0’s The Merge evenement, zou de opheldering van belangrijke misvattingen over de Proof-of-Stake (PoS) van het protocol, zoals eerder deze week door de Ethereum Foundation gepubliceerd, veel aanhangers teleurgesteld kunnen hebben achtergelaten.

De Ethereum ontwikkelaars merkten op dat het vernieuwde protocol niet per se tot goedkopere PoS zal leiden. Bovendien werd erop gewezen dat ook de transactiesnelheid misschien niet wezenlijk zal veranderen van wat het vroeger was. Deze realiteitscontroles vallen misschien niet goed bij het publiek, en velen hoopten dat het nieuwe Ethereum een meer geduchte concurrent kan vormen tegen de oogst van de zogenaamde Ethereum-killers die vandaag in bedrijf zijn.

Kunnen de bullish crypto verwachtingen ervoor zorgen dat de markt aantrekt?

Het is nu nog maar de vraag of de bullish crypto verwachtingen ervoor gaat zorgen dat de gehele cryptomarkt gaat aantrekken. Vooralsnog zijn de grootste cryptomunten nog niet in staat geweest om de cryptomarkt flink te laten stijgen. De komende weken moeten gaan uitwijzen wat de kracht gaat zijn van de bullish crypto verwachtingen.

Plaats een reactie