Bitcoin kopen met PayPal

Eenvoudig cryptocurrency zoals Bitcoin kopen met PayPal bij een grote exchange? Dit is voor sommigen nu mogelijk bij Coinbase. 

Klanten van Coinbase kunnen vanaf nu gemakkelijk cryptocurrency en Bitcoin kopen met PayPal. Amerikaanse klanten kunnen hun PayPal-account verbinden en zo heel eenvoudig bitcoin kopen met Paypal. Dat meldde Coinbase in een recent verschenen blogpost. 

Hierdoor is het voor de Amerikanen een stuk makkelijker geworden om crypto te kopen. De verwachting is dat Coinbase deze betaalmogelijkheid ook snel buiten de Verenigde Staten gaat introduceren.  

Coinbase bitcoin kopen met paypal

Coinbase en PayPal bundelen krachten

Bitcoin kopen met PayPal bij Coinbase? Dat is nu dus eenvoudig. Als u dezelfde email gebruikt voor PayPal als voor Coinbase, dan kunt u direct uw account koppelen. Als u een ander emailadres gebruikt, dan moet u eerst door een verificatieproces heen. 

De dagelijkse limiet voor stortingen met PayPal staat op $25.000. Voor de relatief kleine spelers is dit ideaal, maar voor de grotere spelers is Bitcoin kopen met PayPal wellicht niet de beste optie.  

Voordelen Bitcoin kopen met PayPal

Het voordeel van Bitcoin met PayPal kopen is dat u vrijwel direct toegang hebt tot uw fondsen bij het handelsplatform. In bepaalde situaties kan dit erg handig zijn, want als u al een PayPal account hebt, dan scheelt het dat u uw bankrekening niet met Coinbase hoeft te delen. 

Een ander voordeel is dat u het omslachtige koppelingsproces van Coinbase voor creditcards, betaalpassen en bankrekeningen zo kunt omzeilen. Daarnaast heeft u een hogere limiet bij PayPal, deze is namelijk $25.000 per dag. Bij betalingen met de andere betalingsopties is het limiet $5000 per week. 

Bitcoin kopen met PayPal, duurste betalingsoptie bij Coinbase

Bitcoin kopen met PayPal kan handig zijn, maar het kopen van crypto via PayPal behoort ook tot de duurste betalingsopties. Coinbase rekent maar liefst 3,99% fee voor een Bitcoin aankoop met PayPal. Dit is aanzienlijk hoger dan de aankoopkosten van 1,49% bij andere banken. 

Om u een idee te geven, als u voor $25.000 aan Bitcoin koopt, dan betaalt u $975 aan kosten. Betalen via e andere betalingsopties kost $372, een verschil van ruim $600. Als u dat een paar keer doet scheelt u het duizenden dollars, geld die u anders in crypto had kunnen investeren. Kortom: niet goedkoop dus. 

Bitcoin kopen met paypal 2

Verdere uitbreiding van Bitcoin kopen met PayPal

De populariteit van cryptocurrency neemt alleen maar toe als het steeds makkelijker wordt om eraan te komen. Wat dat betreft is dit ook weer een zeer goede ontwikkeling. Naar verwachting zal Coinbase deze betaalmogelijkheid ook snel buiten de Verenigde Staten introduceren. 

Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer deze betaaldienst ook naar Europa en andere werelddelen gaat komen. Coinbase zelf hoopt dat PayPal in de aankomende maanden zijn betaaldienst verder gaat uitbreiden. Het liefst wil het bedrijf dat veel klanten snel Bitcoin met PayPal kunnen kopen.

Voor ons Nederlanders is deze exchange dus nog niet heel interessant. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om Bitcoin te kopen. 

Steeds meer grote bedrijven springen op de crypto trein. Ook dit is weer een teken van de toenemende acceptatie van cryptovaluta. De crypto trein lijkt haast niet meer te stoppen.   

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »