Coinbase

Het bekende Coinbase is in de afgelopen maanden ontzettend populair geworden. Hierdoor is het platform gaan investeren in verbeteringen en aanpassingen om zijn diensten te optimaliseren. Sinds augustus heeft Coinbase maar liefst twee contracten getekend waarin afspraken staan over het ontwikkelen van software voor de immigratie- en douanedienst in de Verenigde Staten. Van oorsprong is Coinbase een cryptocurrency-exchange. De beurs draait goed en heeft ontzettend veel klanten over de hele wereld. Om dit systeem draaiende te houden is veel kennis en expertise nodig met betrekking tot verschillende softwaresystemen. Dit heeft de aandacht getrokken van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Zij hebben een deal gesloten met Coinbase. De deal heeft een waarde van 1,36 miljoen Amerikaanse dollar.

Coinbase tekent nieuw contract

Coinbase is ingegaan op de deal van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid. De cryptobeurs heeft toegezegd om ‘application development software as a service’ als dienst te verlenen aan de immigratie- en douanehandhavingsdivisie in de Verenigde Staten.

In augustus had Coinbase al een ander contract getekend waarin een samenwerking werd afgesproken tussen de Amerikaanse overheidsinstantie en de cryptobeurs. De ICE (Amerikaanse immigratie- en douanehandhavingsdienst) heeft toentertijd gevraagd of de cryptobeurs ‘computer forensics services’ aan kan leveren. De waarde van dit contract is vele malen lager dan de waarde van het nieuwe contract. In het contract met betrekking tot het aanleveren van de computer forensics services staat een waarde genoemd van 30.000 Amerikaanse dollar.

Veel experts op het gebied van crypto, of anderen die erg bekend zijn met Coinbase, vonden het opmerkelijk dat de beurs in was gegaan op een deal van slechts 30.000 dollar. Chief Strategy Officer Alex Gladstein van de Human Rights Foundation vond dat dit bedrag opmerkelijk laag was. Immers, de deal kan veel schade toebrengen aan de reputatie van de cryptobeurs en daar dient natuurlijk wel voor gecompenseerd te worden. Gladstein geeft aan dat 30.000 dollar een klein bedrag is in vergelijking tot de bedragen waarmee Coinbase normaal gesproken handelt.

Coinbase us customs enforcement agency

Een dieper gewortelde frustratie

Er was niet alleen kritiek op de deal die Coinbase heeft gesloten met de ICE. Er werden ook weer gebeurtenissen uit het verleden aangesproken door cryptohandelaren en experts. Veel mensen herinnerden zich de overname van Coinbase in 2019. Toentertijd werd de crypto exchange overgenomen door een start up bedrijf genaamd Neutrino. Dit bedrijf is tijdens de overname een aantal keer erg negatief in het nieuws gekomen. Dit komt omdat Neutrino onderdeel was van Hacking Team. Dit bedrijf hielp autoritaire regimes om journalisten in de gaten te houden of zelfs te bespioneren. Veel crypto-aanhangers vonden dit schokkend. Daarnaast zijn dergelijke praktijken ook in tegenspraak met de waarde van de crypto gemeenschap. De cryptomarkt is juist altijd transparant en gedecentraliseerd.

De CEO van Neutrino was zeer betrokken bij Hacking Team. De CEO, genaamd Giancarlo Russo, was zelfs de ex-COO van het bedrijf. De CTO van Hacking Team was al meer dan acht jaar betrokken bij het bedrijf. Zijn naam is Alberto Ornaghi. Beide heren hun reputatie is flink geschaad door een openbaring van de Washington Post. De journalisten van dit nieuwsorgaan hadden onderzoek gedaan naar beide heren en Hacking Team. Vervolgens is er in de Washington Post een artikel verschenen waarin gesproken werd over de betrokkenheid van Hacking Team bij de moord op een aantal journalisten. De moorden vonden plaats in het Midden-Oosten tussen 2013 en 2018.

Uiteraard heeft de CEO van Coinbase ook uitspraken gedaan over de praktijken van Neutrino in combinatie met de overname van de cryptobeurs. Brain Armstrong heeft in 2019 laten weten dat de medewerkers van Neutrino die betrokken zijn geweest bij de moorden en bij andere praktijken van Hacking Team hun werkzaamheden niet zullen voortzetten binnen de overgenomen cryptobeurs. Desondanks blijven veel mensen op de cryptomarkt sceptisch over de relatie tussen de overheid van de Verenigde Staten en Coinbase. Op dit moment zit de beurs namelijk ook nog in de knoop met de regelgeving van de Securities Exchange Commission. Dit komt omdat de toezichthouder het cryptocurrency-leensysteem onder de loep heeft genomen en aan het denken is over het instellen van een regelgeving voor dit systeem.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »