Mogelijke crypto adoptie door Walmart?

Walmart onderzoekt de verschillende manieren om crypto te integreren binnen het bedrijf. Crypto adoptie door Walmart kan plaatsvinden via bijvoorbeeld NFT’s, een eigen cryptocurrency voor het bedrijf en het invoeren van de metaverse.

Geruchten rondom crypto plannen Walmart

Onlangs is er informatie vrijgekomen uit de rapporten van de American Patent en Trademark Office. Deze rapporten zijn afkomstig van Walmart. In de rapporten staan plannen genoemd. De plannen hebben betrekking tot verschillende manieren waarop Walmart mogelijk cryptocurrencies wil gaan adopteren.

De crypto adoptie door Walmart kan plaatsvinden op verschillende manieren. Zo wordt er in de rapporten gesproken over het creëren van een eigen crypto asset door Walmart. Daarnaast kan Walmart ook beginnen met het verkopen van NFT’s (niet-fungibele-tokens) en gaat het bekende bedrijf mogelijk de metaverse integreren.

De huidige rapporten vormen niet de eerste mogelijkheid tot integratie van crypto techniek binnen Walmart. Walmart heeft namelijk eerder blockchain technologie onderzocht. De bekende retailer was de eerste grote Amerikaanse retailer die onderzoek heeft gedaan naar de integratie van blockchain technologie in de toeleveringsketens.

Vorige maand heeft Walmart een handelsmerk aangevraagd bij de American Patent en Trademark Office. De reden voor deze aanvraag lag bij de toekomstige plannen van het bedrijf met betrekking tot het produceren van virtuele items. Het bedrijf heeft ook aanvraag gedaan voor toestemming met betrekking tot het verkopen van virtuele items.

In het rapport van Walmart wordt gesproken van plannen om ‘’downloadbare software’’ te maken. Deze software zal vervolgens gebruikt kunnen worden bij het beheren van portfolio’s van digitale valuta en cryptocurrencies. Ook zal de software gebruikt kunnen worden voor elektronische en downloadbare wallets.

Walmart heeft uiteraard patent aangevraagd voor de software. De patentaanvraag laat zien dat crypto adoptie door Walmart mogelijk dichterbij is dan gedacht wordt door klanten van de retailer.

crypto adoptie door walmart.

Crypto adoptie door Walmart: gaat het echt gebeuren?

Waar veel crypto optimisten de patentaanvraag van Walmart zien als een stap in de goede richting betreffende de crypto adoptie, noemt Bloomberg de aanvraag een ‘vlaag’. Volgens Bloomberg heeft de patentaanvraag betrekking tot de oprichting van een exchange voor virtuele activa en advertenties.

Josh Gerben is een handelsmerkadvocaat die ook gekeken heeft naar de aanvraag van Walmart voor het patent. Volgens hem is crypto adoptie door Walmart een serieus plan van de onderneming en is de manier waarop de patentaanvraag is geschreven hiervoor een indicatie.

De handelsmerkadvocaat merkte volgens CNBC namelijk op dat de aanvragen uitgebreid beschreven waren en ‘’er veel taal’’ in zat. Dit geeft aan dat het bedrijf erg secuur bezig is met het uitstippelen van een routeplan met betrekking tot de integratie van de metaverse en wereld van digitale cryptocurrencies binnen het bedrijf.

In de zakenwereld betekent een patentaanvraag helaas niet altijd dat het product ook daadwerkelijk geproduceerd gaat worden of dat de bedrijfsplannen uitgevoerd gaan worden. Vorig jaar heeft de Spaanse retailer El Corte Inglés namelijk ook handelskenmerken met BTC-thema aangevraagd. Uiteindelijk heeft het bedrijf tot op heden nog niks met dit handelsmerk gedaan. Uiteraard gekeken naar de informatie die het bedrijf vrijgeeft aan het publiek.

Toch zijn er de afgelopen tijd ook signalen geweest die laten merken dat de crypto adoptie door Walmart wel degelijk serieus is. Enige maanden geleden ging de retail gigant namelijk op zoek naar een nieuwe medewerker ‘’digitale valutastrategie en productroadmap’’.

Een andere positieve ontwikkeling van Walmart die betrekking heeft gehad tot de wereld van cryptocurrencies is het feit dat Walmart vorig jaar een aantal Bitcoin ATM-pilot apparaten in zijn winkels heeft geplaats. Deze pilotstudie heeft mogelijk aan het bedrijf laten zien hoe groot de vraag naar implementatie van crypto binnen de retail keten is.

Op sociale media zijn de verschillende reacties van cryptohandelaren te lezen. De cryptohandelaren hebben gereageerd op het nieuws omtrent de patentaanvraag van Walmart. Sommige handelaren zijn positief met betrekking tot de crypto adoptie van Walmart, maar begrijpen niet goed waarom het bedrijf een eigen cryptomunt gaat ontwikkelen. Ze hadden meer gehoopt op de acceptatie van digitale valuta’s als betaalmiddel in de winkel.

Nu de retail gigant mogelijk eerst tijd gaat investeren in het ontwerpen van een eigen cryptomunt, ligt de acceptatie van crypto als betaalmiddel pas ver in de toekomst. Maar een ding is zeker een crypto adoptie door Walmart zal zeker een positieve invloed hebben op de cryptomarkt. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=QE308lohFXM

Plaats een reactie