Amerikaanse bank wil crypto bankieren aanbieden. Zullen Europese banken volgen?

De traditionele bankenwereld moet tot op heden nog niet heel veel hebben van crypto. Toch lijkt hier heel langzaamaan toch verandering in te komen. Binnenkort is crypto bankieren welicht mogelijk. Het lijkt een illusie, maar binnenkort kan dit wel eens werkelijkheid worden. Het gaat hierbij om de Amerikaanse Manasquan bank die hier via het early adaptor programma van Bakkt een start mee wil maken.

Early adaptor programma van Bakkt

Bakkt, een Amerikaanse digitaal vermogensbeheerder, heeft aangekondigd dat de Manasquan Bank zal gaan meedoen aan het early adaptor programma van het bedrijf. Dit zou betekenen dat als het programma gaat lopen, de klanten van de Mansquan Bank kunnen gaan crypto bankieren. Ze zullen in staat zijn om in cryptovaluta te handelen via de bank.

De Manasquan Bank is een traditionele bank die innovatie hoog in het vaandel heeft staan. De bank die is gevestigd in New Jersey (VS) heeft een vermogen van 2,7 Miljard USD. De bank wil op deze manier het voor haar klanten mogelijk maken om via een paar eenvoudige klikken cryptovaluta aan- of verkopen.

De reguliere crypto bankieren app van de bank zal hierbij als handelsplatform dienen. Het voordeel voor de klanten is, dat deze in hun vertrouwde app met crypto aan de slag kunnen. Het wordt zo zeer laagdrempelig voor klanten om cryptovaluta te kopen, bewaren en verkopen.

James Vaccaro, chairman, president en CEO van de Manasquan Bank zei dat de bank volledig is gericht op groei en op het aanbieden van nieuwe mogelijkheden aan klanten om op eenvoudige wijze deel te kunnen nemen aan de digitale economie.

De samenwerking met Bakkt die het mogelijk maakt om deze nieuwe mogelijkheden bij onze klanten te introduceren, is ontstaan in een zeer spannende tijd waarin de consument steeds vaker op zoek gaat naar mogelijkheden om in cryptovaluta te kunnen investeren. Dit geldt ook voor de consument die in kleine stapjes wilt beginnen, zonder dat hierbij de oude vertrouwde bancaire omgeving verlaten hoeft te worden, aldus Vaccaro.

Sheela Zemlin, Chief Revenue Officer van Bakkt, liet zich ook zeer positief uit. Ze zei er trots op te zijn dat het bedrijf aan deze nieuwe mogelijkheden kan bijdragen en ziet het early adaptor programma, dat naar verwachting in het tweede kwartaal van 20202 zal starten, als een enorme kans.

Bakkt crypto bankieren

Ook Europese banken gaan overstag voor crypto bankieren

Mocht je denken dat deze ontwikkelingen in het crypto bankieren alleen in Amerika gaande zijn, dan heb je het mis. Ook in Europa zien we langzamerhand ontwikkelingen ontstaan, die wijzen op de adoptie van crypto door traditionele banken.

Korte tijd terug deed de Duitse Spaarbank, een enorme bank met 50 miljoen klanten en goed voor een eigen vermogen van ruim 1 Biljoen Euro, de aankondiging dat zij overwegen om Bitcoin en Ethereum wallets voor hun klanten te gaan ontwikkelen. Welke spaarbanken, de Duitse Spaarbank bestaat uit 370 aangesloten spaarbanken met meer dan 12.000 vestigingen, zullen meedoen is nog niet duidelijk.

Alhoewel er dus ongetwijfeld strenge voorwaarden aan zullen hangen en het nog niet definitief is, zou dit betekenen dat voor veel Duitse consumenten de cryptowereld een stuk toegankelijker wordt.

Maar daarmee zijn we er nog niet. In Zwitserland zien we ook grootse ontwikkelingen. Swissquote, de grootste onlinebank van Zwitserland gaat namelijk nog een stuk verder. Zij hebben grootse plannen om een online handelsplatform voor crypto op te gaan zetten. De bank heeft als doelstelling om de grootste aanbieder van crypto activa van het land te worden. Ze willen niet alleen diverse crypto activa, maar ook de mogelijkheid tot staking aan gaan bieden. Salesmanager Jan de Schepper maakte dit onlangs bekend aan Finews.asia.

Het feit dat nu de eerste traditionele banken de deur richting de crypto bankieren wereld openzetten, is natuurlijk goed nieuws. Het is natuurlijk vooral een erkenning voor de crypto industrie. Voor de consumenten is het echter een heel grote kans om via hun eigen vertrouwde bank, een graantje mee te kunnen pikken van het succes van crypto. 

Zo aan het einde van 2021 zijn we benieuwd hoe veel banken volgend jaar de mogelijkheid voor het crypto bankieren gaan aanbiedne. 

https://www.youtube.com/watch?v=-WXXLMtt-fE

Plaats een reactie