Crypto.com voegt Google Pay-functie toe

Crypto.com integreert Google Pay voor crypto-aankopen in apps. Het biedt Crypto.com gebruikers de mogelijkheid om een van hun favoriete munten in slechts een paar tikken te kopen. Er worden meer dan 250 verschillende coins aangeboden. De beslissing om Google Pay te integreren is in lijn met de missie van de crypto exchange om de toegang tot digitale valuta te democratiseren nu de toekomst van Web3.0 steeds dichterbij komt.

Over Crypto.com

Crypto.com, een van de belangrijkste handelsplatformen voor digitale valuta ter wereld, heeft aangekondigd dat het de in-app betaalfunctie van Google Pay heeft geïntegreerd voor aankopen van cryptocurrency. Het biedt zijn gebruikers de mogelijkheid om een van hun favoriete munten in slechts een paar tikken te kopen. Er worden meer dan 250 verschillende coins aangeboden.

Onlangs heeft Crypto.com de krantenkoppen gehaald na snel vergunningen te hebben gekregen om in een aantal landen zaken te doen. Na goedkeuring te hebben gekregen van toezichthouders in Griekenland, Singapore en Dubai, is Italië het nieuwste land dat het bedrijf alle duidelijkheid geeft die het nodig heeft om binnen zijn grenzen consumenten te gaan bedienen.

In mei kondigde Crypto.com aan dat het een samenwerking aanging met Shopify om Crypto.com Pay mogelijk te maken op verkopers storefronts, waardoor klanten meer opties krijgen om cryptocurrencies te kopen.

Dit komt na 2021, een druk jaar voor Google Pay en de cryptocurrency industrie, dat in april geïntegreerd werd met Gemini en dezelfde functionaliteit bood als Crypto.com’s onlangs onthulde dienst.

Crypto.com en Google-Pay

Over Google Pay

Google Pay is een betalingsgateway die een snelle en eenvoudige manier biedt om in-app aankopen op mobiele apparaten te doen. Gebruikers kunnen op die manier betalingen doen met Android-telefoons, Android tablets of Android horloges. Het betaalmodel is een onderdeel van het ecosysteem van Alphabet Inc en wordt nu door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt.

Dankzij het partnerschap van juni 2021 met Coinbase kunnen klanten nu hun Coinbase kaart gebruiken om goederen en diensten met Google Pay te betalen. Bovendien sloeg Google Pay in oktober 2021 de handen ineen met Bakkt. Ook Nexo liet in april van dit jaar weten dat het Google Pay zou integreren met de introductie van zijn Mastercard kaarten die door cryptocurrencies ondersteund worden.

De toevoeging van Google Pay is ook een bewijs van de brede netwerken die het Crypto.com team aan het maken is met zowel Web3.0 als Web2.0 stakeholders. Dit netwerk is een van de meest robuuste onder de digitale valuta ecosystemen van vandaag.

De beslissing om Google Pay te integreren is een herhaling van Crypto.com’s missie om de toegang tot digitale valuta te democratiseren terwijl de stap naar de toekomst van Web3.0 steeds groter wordt. Met deze nieuwe betaaloptie kunnen de gebruikers van de exchange gemakkelijk kiezen tussen Google Pay en de andere opties die beschikbaar zijn op het platform. Deze kunnen voortaan dus gekocht worden via Google Pay.

Hoe de Google Pay betaalmethode werkt op Crypto.com

Wanneer het volledig functioneel is, moeten gebruikers eerst hun creditcard/debetkaart toevoegen aan hun Google Pay. Na het instellen van hun Google Pay met hun bankkaart, zullen gebruikers in staat zijn om Google Pay te gebruiken als een snelle en veilige manier om 250+ top munten te kopen in de App van het bedrijf.

Met een correct gekoppelde debet/credit kaart, om crypto te kopen met Google Pay op de Crypto.com App, moeten gebruikers deze eenvoudige stappen volgen:

  • Tik op Trade op de homepage in de Crypto.com App
  • Tik op Kopen en selecteer een cryptocurrency
  • Selecteer onder Cash Google Pay en tik nogmaals op de knop Kopen
  • Vink het vakje aan om de kaartverwerkingskosten te accepteren en tik op Doorgaan
  • Tik op Bevestigen om de aankoop te voltooien
  • Zodra deze stappen zijn voltooid, zal het gekochte cryptosaldo worden weergegeven in de portefeuilles van de gebruiker en de transactiegeschiedenis voor deze aankoop en anderen ervoor kan worden gezien op de Crypto.com App.

Het gebruik van de Google Pay betalingsgateway is onderhevig aan voorwaarden en condities zoals te zien is op het Crypto.com platform. Echter, deze integratie en betaalmethode is net zo veilig als elke andere op de Crypto.com App.

Plaats een reactie