Bitcoin, crypto en aandelen beïnvloed door de agressie van Rusland

Al enige tijd is er een strijd gaande tussen Rusland en Oekraïne. De agressie van Rusland naar Oekraïne neemt steeds meer toe. Inmiddels heeft Russische agressie ook invloed op de markt voor Bitcoin, crypto en aandelen.

Bitcoin, crypto en aandelen leiden onder Russische agressie

De spanningen tussen Rusland en Oekraïne beïnvloeden niet enkel deze twee landen. Op verschillende gebieden werkt de spanning over de hele wereld door. Zo is de markt voor Bitcoin, crypto en aandelen beïnvloed door de Russische agressie.

De agressie van Rusland werkt wereldwijd door op verschillende gebieden. Dit komt omdat beleggers wereldwijd de agressie beoordelen, net als de impact van de sancties die westerse landen opleggen aan Rusland.

Onlangs heeft de president van Rusland, Vladimir Poetin, twee regio’s in Oekraïne erkend als onafhankelijke staten. Deze gebieden worden gecontroleerd door rebellen. De uitspraken van Vladimir Poetin over deze gebieden hebben impact gehad op de markten voor Bitcoin, crypto en aandelen.

Vanaf 16:49 UTC werd de Bitcoin verhandeld voor een lagere prijs. In een dag was de prijs van de Bitcoin gedaald met maar liefst 3%. Wanneer we naar de termijn van een week kijken zien we een daling van 12% in de prijs van de Bitcoin. Op 16:49 UTC (op 22 februari 2022) werd de Bitcoin verhandeld tegen een prijs van 37.667 dollar.

De ontwikkeling van de Bitcoin prijs is volatiel. Doordat verschillende partijen continu nieuwe uitspraken doen met betrekking tot de agressie van Rusland wordt het gedrag van handelaren beïnvloed. Eerder op de dag van 22 februari 2022 bereikte de Bitcoin bijvoorbeeld een lage prijs van 36.350 dollar, terwijl de prijs enige tijd later herstelde tot boven de 38.100 dollar. Weer enige tijd later bereikte de prijs de eerder genoemde waarde van 37.667 dollar.

Maar de Bitcoin is niet de enige crypto die beïnvloed is door de spanningen tussen Rusland en Oekraïne. Ook De prijs van Ethereum is beïnvloed. Deze prijs heeft op 22 februari 2022 een daling meegemaakt van 4%. Over een week gezien is de prijs van deze crypto gedaald met maar liefst 11%. Op 16:49 UTC, op 22 februari 2022, werd Ethereum verhandeld tegen een prijs van 2.605 dollar.

Uit de marktgegevens van de Bitcoin en Ethereum kan opgemaakt worden dat beide crypto activa een soortgelijke prijsontwikkeling hebben doorgemaakt naar aanleiding van de spanningen tussen Rusland en Oekraïne.

Bitcoin crypto en aandelen

Wereldwijde impact blijft beperkt

De markt voor Bitcoin, crypto en aandelen is dus beïnvloed door de spanningen tussen Rusland en Oekraïne. Met name de binnenlandse markten in Rusland leiden onder de agressie van het regiem. De impact van de spanningen op de wereldwijde marktwerking zal naar verwachting beperkt blijven.

Jason Furman is een bekende econoom van de Harvard University. Hij is ook ex-adviseur van ex-president Barack Obama. Volgens Jason Furman is Rusland een groot benzinestation, waardoor de ontwikkelingen van de Russische economie door zullen werken in de ontwikkelingen van de wereldeconomie. Echter, de impact zal wel beperkt zijn omdat Rusland voornamelijk belangrijk is voor de ontwikkelingen ten aanzien van olie en gas, en minder belangrijk op andere gebieden.

Op de markt voor Bitcoin, crypto en aandelen speelt olie en gas een steeds minder grote rol. Dit komt doordat de crypto miners steeds meer gebruik maken van groene stroom. Toch zullen de ontwikkelingen rondom olie en gas de cryptowereld wel gaan beïnvloeden. Met name de werkzaamheden van crypto miners zullen invloed ondervinden van de sancties die Rusland oplegt.

Antoni Trenchev is de medeoprichter en managing partner van Nexo. Nexo is een bekende crypto wallet die wereldwijd wordt gebruikt door beleggers en investeerders. Onlangs ging Antoni Trenchev in gesprek met Bloomberg over de ontwikkeling rondom cryptocurrencies.

Aan Bloomberg vertelde Antoni Trenchev dat hij dat de grens van de volatiliteit van de Bitcoin prijs rond een bedrag van 29.000 dollar ligt. Wanneer de prijs deze grens overstijgt en een waarde bereikt van 30.000 dollar zal de koopinteresse in de cryptomunt, ondanks de spanningen tussen Oekraïne en Rusland, aanzienlijk toenemen volgens Antoni Trenchev.

https://www.youtube.com/watch?v=jzGpwiDhaqU

Plaats een reactie