Cryptocurrency verbod in China mogelijk?

De afgelopen week heeft China financiële instellingen en betalingsbedrijven verboden om financiële diensten te verlenen die gerelateerd zijn aan cryptocurrencies.

Dit is wederom een poging van China om de cryptohandelsmarkt te stoppen. Volgens het cryptocurrency verbod mogen financiële instellingen en betalingsbedrijven geen diensten verlenen waarbij cryptocurrencies betrokken zijn. Het cryptocurrency verbod gaat om zowel het registreren, handelen, de clearing en het afwikkelen van de cryptocurrencies.  

Gevolgen van “Chinese cryptocurrency verbod”

Investeerders in China en eigenaren van cryptocurrencies hebben op het eerste gezicht een legitieme reden om zich zorgen te maken. De nieuwste cryptocurrency ontwikkeling in China zijn immers van niet zomaar regelgevende instanties afkomstig. Nee, het gaat om hoog geprofileerde instanties zoals de Nationale Internet Finance Association of China, de Payment and Clearing Association of China en de China Banking Association.

Wat belangrijk is om in gedachten te houden is dat China geen cryptocurrency verbod heeft gegeven over het aanhouden van cryptocurrencies. Zo blijkt namelijk uit de verschillende Chinese media. De South China Morning Post, SCMP , vermeldde dat de zorgen om de veranderde regelgeving in China invloed zal hebben op de gehele cryptocurrency markt ongegrond zijn. SCMP wordt beschouwd als een officiële spreekbuis van de Chinese overheid. Het bedrijf vertelde dat de afgelopen week individuen in China nog steeds hun lokale bank konden gebruiken om hun yuan in te wisselen voor cryptocurrencies, zolang ze maar niet aangaven dat de overboeking bedoeld is om Bitcoin of Ethereum te kopen.

Het is onwaarschijnlijk of zelfs niet mogelijk om een volledig cryptocurrency verbod op te leggen. De sensationele media-gedreven krantenkoppen van kommer en kwel in China creëren een koopkans.     

Cryptocurrency verbod

Dreigementen van cryptocurrency verbod een katalysator?

China beweert dat de volatiliteit van Bitcoin de financiële veiligheid en het eigendom van de consument in gevaar brengt. Maar dit is niet de eerste keer dat China een aanval doet op cryptocurrencies.

In 2017 sloot China de lokale cryptocurrency beurzen. In 2019 blokkeerde de Chinese overheid de toegang tot binnen- en buitenlandse cryptocurrency en Initial Coin Offering (ICO) platformen.

Nu in 2021 wil de Chinese overheid ook dat de financiële instellingen en betalingsbedrijven in de toekomst geen diensten gaan aanbieden op het gebied van het sparen of verpanden van cryptocurrency. Ook mogen ze geen financiële producten aanbieden verband houden met cryptocurrency-transacties.  

Cryptocurrency verbod

Is dit juist een koopkans om cryptocurrencies te kopen?

Dit soort nieuws beïnvloedt alle cryptocurrencies. Veel mensen speculeren voortdurend of het verstandig is om te investeren in cryptocurrencies. De cryptomarkt is immers zeer volatiel. Van de ene op de andere dag is de markt onderhevig aan nieuwe beperkingen in China.

Maar gezien het feit dat China al meerdere keren een cryptocurrency verbod heeft opgelegd, is het redelijk om aan te nemen dat een echt cryptocurrency verbod is uitgesloten. Maar het kan zijn dat China gaat opleggen dat investeerders cryptocurrencies alleen mogen aanhouden als onderdeel van een goed gediversifieerde beleggingsportefeuille die verschillende activaklasse omvat.   

Stel je voor dat iemand een mand heeft van cryptocurrencies, aandelen en grondstoffen. Dan kan een cryptocurrency daling van bijvoorbeeld 20% gecompenseerd worden door de stijging van de aandelen of grondstoffen.

Het klopt dat bepaalde cryptocurrencies op dit moment sterk in waarde zijn gedaald. Maar sommige cryptovaluta’s hebben eerder een flinke daling meegemaakt en zijn achteraf enorm in waarde gestegen. Veel beleggers kopen cryptomunten op hun dip die het potentieel hebben om weer te stijgen. Voorbeelden hiervan zijn XRP, Cardano (ADA) en Chainlink

Cryptocurrency verbod
Cryptocurrency verbod
Cryptocurrency verbod

Al deze munten kwamen  eigenlijk net weer op snelheid in termen van hun waarde. De kans is aanzienlijk dat de cryptocurrency in de toekomst weer gaan stijgen.

Vooruitgaan na het cryptocurrency verbod

Als de technologie revolutionair genoeg is, is de kans groot dat de cryptocurrency weer waardevol zal zijn. Zolang je blijft investeren in cryptocurrency projecten die de wereld van cryptocurrency echt ten goede veranderen, dan kan geen enkele cryptocurrency verbod of ban de groei en ontwikkeling hiervan stoppen.

Als je gelooft in de toekomst van de cryptocurrency, dan kan dit een mooi moment zijn om in te stappen. Maar het kan natuurlijk ook verstandig zijn om even af te wachten en te bekijken hoe de cryptomarkten zich de komende dagen gaan bewegen. Maar ja, dat is nu eenmaal ook de kunst van het cryptohandelen. Op het juiste moment kopen en ook op het juiste moment verkopen.   

https://www.youtube.com/watch?v=1fxZ6j4ox6g

Plaats een reactie