10 tips voor succesvol daytraden in cryptocurrency

Er zijn verschillende manieren waarop je winst kunt maken in crypto. Een daarvan is daytraden, waarbij je cryptocurrencies koopt en verkoopt op basis van analyse. Je handelt bijvoorbeeld op basis van technische analyse, het laatste nieuws op de cryptomarkt en/of gebeurtenissen die van invloed zijn op de koers. Wij hebben 10-handige tips voor daytraden zodat je alvast een goed begin kunt maken!

Bij welke crypto exchange kun je daytraden?

Heb je veel succesvolle verhalen gelezen over daytraden en wil je het zelf ook gaan doen? Bepaal ten eerste waar bij welke crypto exchange je wil beginnen met daytraden. Je kunt al prima gaan daytraden met 500 euro. Bekende plekken om te gaan daytraden zijn bijvoorbeeld:

Bepaal vooraf je maximum budget

Na het kiezen van een plek om te day traden heb je nog een belangrijke taak: het kiezen van een budget. Met 500 euro kun je al prima beginnen. Wees je wel bewust van het feit dat je met daytraden ook geld kan verliezen. Wees vooral geduldig, want daytraden is een leerproces. Hou het bij één markt om je focus te behouden en wees bereid om te leren, te winnen én te verliezen.

Tip 1: Maak een plan

Maak altijd een plan van aanpak. Zet geen echt geld op het spel totdat je dit hebt gedaan. Je moet weten wat je koopt en verkoopt, hoeveel je gaat traden en wanneer je dat gaat doen. Daarmee minimaliseer je de risico’s op het verliezen van geld.

Tip 2: Blijf inlezen

Een succesvolle trader is goed op de hoogte van de cryptomarkt en blijft leren. Lees iedere dag het laatste nieuws zodat je precies weet wat de laatste ontwikkelingen zijn. Daarnaast zijn er talloze boeken over traden en cryptocurrencies beschikbaar waar je veel van kunt leren. De markt verandert snel, dus blijf vooral niet stilstaan.

Tip 3: Laat je leiden door ratio, niet emotie

Zorg ervoor dat jouw cryptostrategie gebaseerd is op feiten. Mensen zijn emotionele wezens en dit kan van invloed zijn op het traden. Wees niet overmoedig, maar laat je ook niet leiden door angst. Gebruik altijd en feiten en cijfers en neem op basis daarvan een besluit.

Tip 3: Laat je leiden door ratio, niet emotie

Zorg ervoor dat jouw cryptostrategie gebaseerd is op feiten. Mensen zijn emotionele wezens en dit kan van invloed zijn op het traden. Wees niet overmoedig, maar laat je ook niet leiden door angst. Gebruik altijd en feiten en cijfers en neem op basis daarvan een besluit.

Tip 4: Beheer risico’s

Wees je bewust van de risico’s en ontwikkel daar een strategie voor. Het komt erop neer dat je alleen geld moet inzetten dat je eventueel kunt verliezen.

Tip 5: Gebruik technische hulpmiddelen voor analyse

Tegenwoordig bieden platforms verschillende manieren om de cryptomarkten te analyseren. Maak er gebruik van, eventueel in combinatie met historische gegevens om bepaalde leemtes op te vullen. Installeer ook mobiele apps om direct toegang te hebben tot de markt zodat je snel en geïnformeerd goede beslissingen neemt.

Tip 6: Houd een transactiedagboek bij

We raden aan om een transactiedagboek bij te houden. Op die manier heb je een overzicht van eerdere trades en dat kan zeer goed van pas komen. Bovendien is er tegenwoordig speciale software beschikbaar om al je handelshistorie op te slaan, variërend van je entry tot de prijs, volume en je exit. Deze informatie is van onschatbare waarde om eventueel je strategie aan te passen en steeds betere beslissingen te nemen.

Je kunt bijvoorbeeld de app van blockfolio.com downloaden ;)

Tip 7: Gebruik entry en exit points

Wees eerlijk: een perfecte entry en exit bestaat bijna niet. Bedenk vantevoren wanneer je wilt in- en uitstappen en hou je daaraan. Discipline is de sleutel tot succes.

Tip 8: Focus minder op het geld

Focussen op geld kan averechts werken. Natuurlijk wil je winst, maar wanneer geld in de voorhoede van je gedachten zit kan dit leiden tot roekeloosheid. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van winsten omdat je bang bent eerdere winsten te verliezen. Vermijd ook FOMO, dus snel ergens inspringen om wat winst te pakken. Hou je altijd vast aan je strategie en je zult merken dat je daar het meeste profijt van hebt.

Tip 9: Neem verantwoordelijkheid

Heb je geld verloren? Heel jammer, maar neem je verantwoordelijk. Te veel traders geven de schuld aan de markt als dit gebeurt. Maar door zo te handelen leer je niet van je fouten. Wijs met de vinger naar jezelf en stel de vraag: ‘wat heb ik verkeerd gedaan?’. Probeer te voorkomen dat het nogmaals gebeurt en pas eventueel je daytrading plan aan.

Tip 10: Weet wanneer je moet stoppen

Last, but not least: Weet wanneer je moet stoppen met daytraden. Handel op basis van je strategie en je plan en geef geen extra geld uit. Soms is het goed om je even terug te trekken en na te denken over je plan. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je door onzorgvuldig handelen aan het einde van de dag niets meer over hebt.

Plaats een reactie