Genesis Digital Assets haalt gigantisch bedrag op van $431 miljoen

Genesis Digital Assets is een Bitcoin miner welke al sinds 2013 actief is op het gebied van crypto mining rondom de Bitcoin. Doordat de miner een early adopter was van de digitale valuta heeft de miner alle ups en downs tijdens de ontwikkeling van de Bitcoin meegemaakt. Deze ervaring heeft er ook toe geleid dat de miner meer kennis heeft gekregen over de goede momenten om te investeren in de Bitcoin. 

Gisteren, op 21 september 2021, heeft Genesis Digital Assets een nieuwe aankondiging gedaan waarbij de financiële kant van de uitbreidingsplannen van het bedrijf aan bod is gekomen. Het crypto mining bedrijf heeft namelijk een financieringsronde gedaan om geld op te halen voor de nieuwe investeringen. Het bedrag dat zij hebben verzameld is maar liefst $431 miljoen.

De financieringsronde

De financieringsronde van Genesis Digital Assets trok de aandacht van diverse investeerders. Er waren ook investeerders te vinden bij deze ronde die al eerder deel hebben uitgemaakt van een investeringsproject van het bedrijf. Investeerders die hebben deelgenomen aan deze financieringsronde zijn onder andere NYDIG, Stoneridge, FTX, Skybridge en Kingsway Capital. 

Tijdens de ronde heeft onder andere Matt Huang gesproken over de toekomst van Genesis Digital Assets (GDA). Hij liet weten dat hij ontzettend trots is op het bedrijf en de ontwikkelingen ervan. Hij spreekt zelfs over het bedrijf als de ‘meest indrukwekkende Bitcoin mining-operatie ter wereld’. Daarnaast heeft hij ook genoemd dat GDA nog niet uitontwikkeld is. Er zullen nog vele kansen komen voor het bedrijf en Matt Huang is trots dat hij ondersteuning mag bieden tijdens deze ontwikkelingen.

Zoals al eerder genoemd heeft de financiering ontzettend veel geld opgeleverd voor Genesis Digital Assets. Er is een bedrag opgehaald van maar liefst $431 miljoen. Hiermee kan het bedrijf zich verder ontwikkelen en de Bitcoin mining activiteiten uitbreiden. Naar verwachting zal de mining capaciteit van Genesis Digital Assets het komende jaar flink groeien. Het doel van het bedrijf is om tegen 2023 een capaciteit online te hebben van 1,4 gigawatt. 

Momenteel is de capaciteit 170 megawatt. Met een uitbereiding van de capaciteit zal ook de hashrate toenemen van 3,3 EH/s naar 11,6 EH/s. De CEO van GDA heeft duidelijk gemaakt dat de ontwikkeling van het mining bedrijf niet ten koste moet gaan van het milieu. Het bedrijf gaat op zoek naar makkelijk toegankelijke plekken met schone energie om de capaciteiten van het bedrijf uit te breiden.

Bitcoin miner Genesis Digital Assets

Eerdere investeringen van Genesis Digital Assets

GDA is een bedrijf dat al een langere tijd bestaat. Het bedrijf heeft al vaker financieringsrondes gedaan en uitbreidingen aangekondigd. Echter, tijdens geen enkele andere financieringsronde is er zoveel geld opgehaald als tijdens deze ronde. Het is opmerkelijk dat er zoveel geld is binnengehaald tijdens deze ronde omdat de vorige financieringsronde van GDA nog niet zo lang geleden was. Op 28 juli 2021 werd bekend gemaakt dat de financieringsronde rond die tijd een bedrag had opgeleverd van maar liefst $125 miljoen. Ook dit bedrag is geïnvesteerd in een verdere ontwikkeling van het crypto mining bedrijf.

De opgehaalde $125 miljoen is onder andere geïnvesteerd in Bitcoin mining apparatuur. Zo zal het bedrijf maar liefst 200.000 Bitcoin mining machines hebben gekocht van Canaan. Canaan is een provider en uitvinder van diverse BTC mining apparatuur. De aankoop van deze machines vergroot de capaciteit voor mining van GDA. Deze aankoop moet bijdragen aan het bereiken van een capaciteit van 1,4 gigawatt tegen 2023.

De CEO van Canaan heeft aangegeven dat het bedrijf erg blij is met de samenwerking met GDA. De bestelling van 200.000 BTC mining machines heeft ervoor gezorgd dat het vertrouwen in de samenwerking nog verder is gegroeid. Ook geeft de investering aan dat beide bedrijven proberen om de adoptie en ontwikkeling van de Bitcoin te bevorderen. Nangeng Zhang, de CEO van Canaan, heeft aangegeven dat de producten die geleverd gaan worden van zeer goede kwaliteit zullen zijn. Daarnaast heeft de CEO duidelijk gemaakt dat zij ook kleine miners kunnen helpen om hun capaciteit en rekenkracht verder te ontwikkelen om zo meer succesvol te worden binnen de Bitcoin mining industrie.

https://www.youtube.com/watch?v=7-O9oA6IrWY

Plaats een reactie