Gespreid investeren in Bitcoin, dit zijn 4 voordelen!

Als belegger kan je eigenlijk twee verschillende zaken doen. Je kan er in eerste instantie voor kiezen om een deel van je kapitaal in één klap te investeren in Bitcoin. Daarnaast kan je er echter ook voor kiezen om op periodieke basis te beleggen in Bitcoin. Dit laatste kan je op verschillende manieren doen, waaronder door middel van de zogenaamde ‘dollar cost average’ methode. 

In eerste instantie lijkt het interessant is om zo snel mogelijk met zoveel mogelijk geld te investeren in Bitcoin, maar toch kan periodiek beleggen over de lange(re) termijn een gunstiger resultaat met zich meebrengen. Hoe dat nu precies mogelijk is? Dat laten we je zeer graag ontdekken door middel van de informatie op deze pagina.

1.) Gespreid instappen zorgt voor een gemiddeld gunstig instapmoment

Stel je in eerste instantie maar eens voor dat je instapt met een groot bedrag net voor het moment aanbreekt waarop Bitcoin een enorme correctie meemaakt. In één klap kan jouw geïnvesteerde kapitaal een aanzienlijke waardevermindering hebben gekregen. Het spreekt voor zich dat dit op z’n minst behoorlijk demotiverend werkt. Heel wat mensen die graag willen investeren in cryptocurrencies verliezen op deze manier meteen hun vertrouwen waardoor ze gigantisch veel rendement mislopen. Door gespreid in te stappen wordt dit risico bijna volledig ingeperkt.

Beleggen in bitcoin wanneer is een gunstig instapmoment?

Door bijvoorbeeld maandelijks een bepaald bedrag te investeren in Bitcoin zal je kunnen vaststellen dat je instapmoment continue verschillend is. Je voorkomt op deze manier dan ook meteen dat je gaat instappen tegen een prijs die eigenlijk gewoon veel te duur is en daardoor erg veel risico’s met zich meebrengt. Anderzijds moet je er wel rekening mee houden dat je op deze manier uiteraard nooit altijd op het laagste moment zal instappen. Een mooi gemiddelde realiseren is waar het hierbij om draait. Dit kan je zowel op korte als op lange(re) termijn behoorlijk wat slapeloze nachten uitsparen. In het bijzonder voor de kleinere beleggers is gespreid instappen zeker interessant.

Klein stukje investeren in bitcoin

2.) Investeren in Bitcoin wordt voor iedereen toegankelijk

Er zijn nog altijd heel wat mensen die willen instappen in Bitcoin die vrezen dat ze daarvoor een bescheiden fortuin voor handen moeten hebben. Die vrees is helemaal niet terecht. In eerste instantie ben je uiteraard niet verplicht om één volledige BTC-token te kopen. Dat zou er in één klap voor zorgen dat een investering in de nummer één cryptomunt voor heel wat mensen niet tot de mogelijkheden zou behoren. Gelukkig kan je ook kleine stukjes Bitcoin kopen. Deze kleine stukjes noemen we trouwens Satoshi. Op deze manier kan je onder de vorm van bijvoorbeeld een voor jezelf uitgestippeld spaarprogramma perfect elke maand opnieuw een leuk stukje Bitcoin kopen. Je zal merken dat je na verloop van tijd op deze manier toch een mooie holding kan bekomen in Bitcoin.

gespreid beleggen in bitcoin

Ondanks het feit dat periodiek instappen in Bitcoin voor veel mensen een zeer interessante optie kan zijn moeten we hier wel ook even een kanttekening bij maken. Deze kanttekening vertoont sterke gelijkenissen met beleggingen die gebeuren in traditionele investeringsproducten zoals aandelen. Gespreid instappen in Bitcoin met kleinere stukjes van je vermogen mag dan best interessant zijn, je moet er wel bij stil blijven staan dat er ook kosten aan BTC transacties zijn verbonden. Deze kosten moet je altijd mee in overweging nemen wanneer je gaat instappen. Een vergelijking uitvoeren tussen verschillende Bitcoin brokers en exchanges kan je wat dit betreft wel veel geld besparen.

gespeid in bitcoin investeren spreid risicos

3.) Je hoeft geen onnodig risico’s te nemen

Bitcoin heeft door de jaren heen zo’n mooie evolutie laten optekenen dat veel mensen zich als het ware genoodzaakt voelen om een stukje Bitcoin in hun portefeuille op te nemen. Dat kunnen we ons best voorstellen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat veel mensen de druk voelen om dat zo snel mogelijk te doen. Zij worden op dit vlak dan ook aangestuurd door de zogenaamde FOMO ‘fear of missing out’. Dit betekent letterlijk de angst om bijvoorbeeld een volgende piek te missen. Dat is begrijpelijk, maar tegelijkertijd ook erg eenvoudig. Dit zet heel wat mensen er namelijk toe aan om in één klap veel geld te investeren in Bitcoin die ze eigenlijk helemaal niet kunnen missen.

https://www.youtube.com/watch?v=Y9LT2Fnz2g4

Op het ogenblik dat je reeds voor een bepaalde tijd maandelijks een kleiner bedrag aan het inleggen bent in Bitcoin en eventueel in andere cryptocurrencies zal de bovenstaande angst je aanzienlijk minder snel besluipen. Je weet namelijk dat je op periodieke basis reeds bezig bent met het opbouwen van een bepaald vermogen in cryptovaluta’s. Voel je, je er niet prettig bij om maandelijks alleen maar in Bitcoin in te stappen? Dan kan je daarbij ook nog een mooie spreiding voorzien tussen verschillende andere cryptovaluta’s. Wist je overigens dat je door maandelijks te investeren in Bitcoin ook in tussentijd bepaalde opbrengsten kan realiseren? Lees snel verder!

Passief inkomen door te beleggen in bitcoin

4.) Passief inkomen genereren met je Bitcoin investering

Tot slot is het zo dat je door periodiek te investeren in bijvoorbeeld Bitcoin of in andere cryptocurrencies ook meteen een extra vorm van inkomen kan realiseren. Heel wat mensen vergeten namelijk dat er verschillende opties bestaan om je Bitcoin of andere cryptovaluta’s geld te laten opbrengen. Enkele van deze mogelijkheden zijn onder meer de volgende:

 1. Je kan je aanmelden bij een lending platform voor cryptocurrencies;
 2. Je kan deelnemen aan één van de earn programma’s die er bestaan;
 3. Het is mogelijk om ‘proof of stake’ cryptocurrencies te staken ook wel staking;

Omdat je periodiek instapt en je dus met andere woorden elke maand meer geld gaat inleggen zal je kunnen vaststellen dat na verloop van tijd ook jouw inkomsten uit je crypto holdings zullen toenemen. Je kan er dan voor kiezen om de gerealiseerde winst te laten uitbetalen of je kan ze gewoon toe laten voegen aan je crypto portefeuille. Kies je voor deze laatste keuze? Dan zal je merken dat jouw vermogen in crypto na verloop van tijd echt meer dan behoorlijk kan groeien.


proof of stake

Hoe dan ook, heb jij geen groot geldbedrag beschikbaar dat je kan missen om te investeren in Bitcoin? Zou je echter toch graag een stukje van je vermogen in de nummer één cryptocurrency willen investeren? Dan kan periodiek instappen voor jou zeker een interessante optie zijn.

5.) Starten met investeren in Bitcoin

Je kunt in een paar stappen heel gemakkelijk beleggen in Bitcoin, hoe? dat leg ik je uit in onderstaande stappen. Het is wel belangrijk dat jij je aanmeld bij crypto broker: Bitvavo, gezien mijn stappenplan daarop gebaseerd is. 

 1. Aanmelden bij Bitvavo (KLIK)
 2. Zorg dat je account geverifieerd is.
 3. Maak geld over door op storten te klikken.
 4. Kies voor Ideal, vul in hoeveel geld je wil toevoegen op je account en klik op doorgaan.
 5. Doe de betaling via je bank app ;)
 6. Wacht maximaal 2-3 minuten tot je euro’s in je account staan.
 7. Zoek Bitcoin (er van uitgaande dat je deze munt wil kopen) 
 8. Vul in hoeveel euro aan Bitcoin je wil kopen. 
 9. Klik op afronden!


Bitvavo exchange

Plaats een reactie