Goldman Sachs gaat in Q2 2022 cryptodiensten voor vermogende klanten aanbieden

Nu cryptocurrencies de marktkapitalisatie van $ 2 biljoen heroveren, blijft de interesse van beleggers in de opkomende activaklasse groeien. Grote financiële actoren zoals Goldman Sachs beginnen daarom cryptodiensten aan te bieden aan hun klanten.

Goldman Sachs biedt cryptodiensten aan zijn klanten

De wereldwijde bankgigant is van plan om in het tweede kwartaal van 2022 zijn eerste beleggingsvehikels voor Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies aan te bieden aan zijn klanten, aldus Mary Rich, het nieuwe hoofd van digitale activa voor Goldman’s private wealth management-divisie.

Het uiteindelijke doel van de bank is om cryptodiensten te introduceren voor digitale activa. Dit kan via de fysieke Bitcoin, derivaten of traditionele beleggingsvehikels,” vertelde ze CNBC in een interview gepubliceerd op 31 maart.

″We zijn op dit moment nauw aan het samenwerken met verschillende teams in ons bedrijf om manieren te onderzoeken om weloverwogen en passende toegang tot het ecosysteem te bieden voor particuliere vermogensklanten. We verwachten deze cryptodiensten op de korte termijn te kunnen aanbieden,” legde Rich uit.

cryptodiensten

Vraag van cliënten naar cryptodiensten wint ondanks scepsis

De divisie van Rich is vooral gericht op vermogende particulieren en families die minimaal 25 miljoen dollar te beleggen hebben. Ze nam nota van de groeiende belangstelling van deze klanten voor digitale activa en cryptodiensten en merkte op dat:

“Er is een groep klanten dat naar cryptoactiva kijkt als een inflatiehedge. De macro-economische ontwikkelingen van het afgelopen jaar heeft daar zeker een belangrijke rol in gespeeld. Er is ook een groot deel van de cliënten dat het gevoel heeft dat we op een bepaalde manier aan de vooravond van een nieuw internet staan en dat op zoek is naar manieren om in deze ruimte te participeren.”

Uit een eerder onderzoek is gebleken dat in 2021 slechts 15% van de beleggingsadviseursbereid waren om een gedeelte van hun portefeuilles aan crypto toe te wijzen. De andere 85% heeft nog steeds geen vertrouwen heeft in cryptocurrencies als een geldige beleggingskeuze.

Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat maar liefst 94% van de financieel adviseurs vragen over cryptovaluta had gekregen van hun klanten. Dat bewijst dat er geen gebrek aan belangstelling voor is bij de beleggers zelf.

Cryptodiensten Goldman Sachs

Goldman Sachs heeft zijn eerste OTC-crypto transactie uitgevoerd

Niet alleen gaat Goldman Sachs cryptodiensten aanbieden. Onlangs is Goldman Sachs gaan samenwerken met Galaxy Digital Holdings om zijn eerste over-the-counter (OTC) crypto transactie uit te voeren. Goldman Sachs gebruikte Galaxy’s handelsplatform om de OTC transactie uit te voeren. Dit is de eerste OTC-transactie door een grote Amerikaanse bank.

De samenwerking tussen Goldman en Galaxy Digital Holding kwam niet helemaal uit de lucht gevallen. Het tweetal werkte in het verleden ook al samen bij de ontwikkeling van de ‘CME bitcoin futures’ transactie. Max Minton, hoofd digitale activa voor Azië-Pacific bij Goldman Sachs, noemde de ontwikkeling van OTC-handel in cryptovaluta “een belangrijke ontwikkeling in de mogelijkheden van digitale activa en de bredere evolutie van de activaklasse”.

De Amerikaanse bank kan ook gezien worden als een fervent voorstander van de bewering dat Bitcoin “digitaal goud” is. Uit een Goldman Sachs rapport in januari dat Bitcoin het afgelopen jaar beter heeft gepresteerd dan alle andere investeringsvehikels. Beleggers behaalden 60% rendement op cryptocurrencies.

Met een rendement van 55% eindigde ruwe olie op de tweede plaats. De top vijf werd gecompleteerd door de S&P 500 (295), Russel 1000 Growth en Nasdaq (beide 28%). Goud steeg slecht met 5%. Dit is het klassieke beleggingsmiddel voor risicomijdende beleggers. Hieruit blijkt dat het marktaandeel aan het verliezen is aan Bitcoin.

In een research note liet Zach Pandl, hoofd strategie Foreign Exchange bij Goldman Sachs, weten dat Bitcoin op dit moment een aandeel heeft van maar liefst 20% in de “goud/Bitcoin waardeopslag. Als de prijs van Bitcoin de komende jaren met 50% zou stijgen, dan zou de Bitcoinprijs stijgen tot iets meer dan $ 100.000 met een 17% tot 18% geannualiseerd rendement

https://www.youtube.com/watch?v=9f4IGu8NbKk

Plaats een reactie